mandag 17. september 2007

Husdyra våre. / Our domestic animals.

I dag har me jobba med sauer. Det er tid for å selga lam og me har voge alle dei "kvite" lamma våre. Me er ikkje heilt nøgde med vekta på lamma i år. Til tross for særs godt beite er vekta lågare enn i fjor. Det kjem nok av at me har hatt mykje regn i sommar. Lamma trivst best når sommaren er fin. Me samla og saman villsauene og gav dei litt kraftfor slik at me fekk telja dei og såg etter at dei hadde det bra. / The following photos are of our (wild) sheep. The first one is the ram, the following photos are his offspring. Han far sjølv på biletet over, ein del av avkomma på bileta som følgjer under.
Villsauene er vakre dyr, pelsen har mange ulike fargar. Spesielt værane har flotte horn. Dei har innstinkta i behald, dei skal ikkje ha mykje uro eller framande rundt seg før dei stikk til utmarka. Her er nokre av dei vanlege lamma våre. Norsk kvit sau. / Some of our ordinary lambs. Norwegian white sheep.
Då me kom heim igjen kikka me innom fjøset for å sjå om to kalveferdige kyr som stod inne. Den eine hadde då kalva tvillingar medan me var borte. Kossekalven var lita, medan stutkalven (under) var middels stor. Her har dei fått kvar si flaske med mjølk og kviler ut etter fødselen. (Den andre kua kalva i kveld, ein stor og fin kossekalv.) /Newborn twincalfs, one girl and one boy. Her er kyrne inne for å mjølkast, då vankar det kraftfor. / The cows are in for milking. Fulle jur og mjølkespreng. Dei likar å bli mjølka. Kalvane veit at det snart er mjølk å få og sleikjer seg på nasen.
Kalvane i denne garden er litt eldre og er fleire saman. "Kjem du ikkje med mjølka snart?" Mjølkebøttene er på veg og kalvane er klar. Mmmm-mjølk! Kvardagsbilete frå ein liten gard der me ikkje har fleire kyr enn at alle har namn, ikkje berre nummer.../ Everyday photos from our little farm.

18 kommentarer:

FO - 2 sa...

Så fint å få være med på en rundtur i fjøset på morgenkvisten. :)
Herlige kalver!
Noen helt nye i livet og så sjarmerende.
Villsauene er flotte!
Det må bli litt tomt der når lammene er borte...?
Lykke til med salget og god dag til alle der, både folk og fe. :)
Klem fra Ida.

ChatrinesLiving sa...

Tøffe de store gutta var! Mye go ull:) Nå i disse strikke tider:) Som Ida sier, får ønske lykke til med salget, og håper det ikke blir så værst:)
Ha en flott dag!
Klem:)

Hilsen Bodil F.T. sa...

Ååååå, så koselig med alle de flotte dyra!!

Ha en fin dag!!

GAWO sa...

Det første og det siste bildet i serien var ekstra fine. Kalvene dine er så søte. Husker da jeg var liten og vi var på besøk hos min bestemor. Da de hadde kalver på gården var det alltid stas å la kalvene suge på fingrene våre. Litt skummelt når en selv var liten jente og kalvene var store dyr. :-)

Merete sa...

Tusen takk for koseleg kommentar i bloggen min :o) flott blogg du har du og!! Nå har eg kosa meg både vel og lenge med den..Utruleg flotte villsauer de har!! vanvittig kraftige horn! takk for titten..her kjem eg garanter igjen :o)

Sol sa...

Så moro det var å se disse bildene! Utrolig flotte dyr disse villsauene,så flott ull. Moren min kommer fra gård, og tankene mine går tilbake til alle somrene jeg tilbragte der i oppveksten,når jeg ser på bildene dine.
Takk for at du viser oss bildene fra livet på gården ;-}

Ellie sa...

Så flotte dyr! Væren var imponerende,og skjønne kalver! Broren min driver også med sau, av den mer vanlige typen. Han har levert 30 lam i dag. Synes det var så koselig at kuene deres hadde navn, og ikke bare nummer.

Berit T sa...

Flotte dyr Marie. Bruker du noe av ulla selv? Til toving f.eks?
De var nydelige orkideene dine. Her hos meg blomtrer de også bra etter å ha fått lite stell i sommer, kanskje det er det som skal til. Den ene har faktisk 16 blomster og det har jeg aldri opplevd før.
Klem.

Elin sa...

Takk for fine kommentarar til meg. Du er den beste fotografen i alle fall! Flott at du skriv på engelsk og...

HildeS/Frøken Fryd sa...

Så kjekt å få helse på dei flotte dyra dine Marie.
Kalvane var jo søte, som kalvar plar vere, og villsauene var skikkeleg flotte:o)

Hulda sa...

Så koselig å se alle dyrene, både sauer, kalver, kyr. Villsauene er så fine, syns jeg, flotte farger har de i pelsen. Takk for titten!

minerva.jor sa...

En lærerik og billedskjønn reise på bloggen din i dag!
På tur imarka her kommer vi aldri over slik praktfull villsau!
sier som Ida,
Lykke til med salget!

Anonym sa...

Bloggen din er så vakker og hyggelig. Idag koste jeg meg virkelig. Så vakre dyr! Kalvene var nydelige, minnet meg om min barndom hjemme på gården. Takk for at du viser det fram:) Naturglede.

@afjo72 sa...

Takk for titten! Ikke akkurat ofte jeg har vært i nærheten av et fjøs må jeg innrømme.. hehe! Utrolig flotte de villsauene må jeg si - drømmer om all den deilige ulla nå... :o)

En fin dag ønskes deg!!

Anonym sa...

Marie, tusen takk for besøk og koselig kommentar i bloggen min! Nå har jeg oppdaget din koselige blogg. Du tar noen utrolig flotte fotos - fantastisk.
På Bokn har jeg faktisk vært! På prosjektbesøk hos Bokn Plast i 1994.

Anonym sa...

Så utrolig flotte villsauene er, med de staselige horna...
Huff det været som har vært i sommer "går" jo utover alle, her sliter bøndene med kornet, det står masse igjen på åkrene...
Søte bilder av kalvene deres...

Ha en koselig dag...

kate sa...

What a wonderful collection of animals you have. I haven't seen such beautiful sheep for a long, long time. You are fortunate to live where you do, surrounded by beautiful roses, farm animals and adorable cats!

Mia sa...

Fantastiske bilder av sauene deres og fra fjøset med kuer og kalv! Villsauene deres er spesielt flotte og ikke så ulik våre gammelnorske spælsau. Men spælsauen er veldig tillitsful og glad i folk (eller våres er det ihvertfall...) Jeg gleder meg til å få de inn i fjøset igjen om ikke så alt for lenge. Synes det er en fin tid...