torsdag 13. september 2007

Eg trivst best i ope landskap, nære havet vil eg bu.

Etter frokost i dag gjekk eg ein tur til sjøen. Veret var strålande og sjøen speglblankt. Har lyst å dele synsinntrykk med alle som har lyst å sjå. Ved å klikke på bileta får du eit mykje betre inntrykk.
~Gå ikkje så fort i livet at du blir for opptatt til å nyte sekundane, gå heller ikkje så langsamt at du mister augneblinkens lukke.~ Fritt etter Tove Houck

18 kommentarer:

min sin lille tue sa...

Hei hei:)
Nå har jeg kost meg ei laaaaang stund her hos deg igjen. Du har så mange fine bilder du deler med oss. Jeg er visst svak for regndråpebilder og dyr kjenner jeg. Nææmin a sa jeg for meg sjøl da jeg så kalvevennene dine:) Husker at jeg likte så godt å være i fjøset til naboen da jeg var lita.
Koselig å lese alle de kloke ordene og diktene du viser også, det er viktig å glede seg over de små tingene.
Ha en fin kveld.

Hulda sa...

Så flott fjæratur du har hatt deg i morges. Likte veldig godt det første bildet med naustet og den gamle båten. Minner litt om havet her. :)

Anne sa...

Nå gråter jeg nesten (litt influensasymptom og synes litt synd på meg selv også da :-)
Men bildene dine i dag var så vakre Marie. Synes det er noe så beroligende av å se på vann jeg. Liker lukta av sjøen og kan rett og slett gå på timesvis å se ned i fjæra.

Men slik er det vel når en bor i "skauen".... Det en ikke har tilgang til så ofte blir jo litt glamorøst og eksotisk.

Bildene dine gjorde i alle fall noe med meg i dag og det skal du få en stor god klem for (blir ikke så lett smittet via pc`n da).

Anonym sa...

Nydelige bilder, kjenner nesten lukten av sjø og tang helt hit...

Ha en koselig kveld...

Lynetmor sa...

Hei, så mange fine natur bilder :-)
Av og til skulle jeg ønske at jeg bodde ved havet ja.

ChatrinesLiving sa...

Go kveld, Marie:)
Flotte bilder, du er flink med kameraet! Enig med deg, med sjøen må man bo:) Jeg er opprinnelig fra en gård (med melkekyr) langt inne i skogen på innlandet. Men etter jeg ble voksen og flyttet hjemmefra må jeg bo ved havet. Nå er jeg så heldig at havet er 100m fra huset. Det gir en ro å titte utover havet og kjenne sjø-luften. Mens jeg koser meg med bildene dine, må du ha en flott kveld!
Klem:)

Lilla B sa...

Vilket otroligt vackert land du bor i!

elin1976 sa...

Hei Marie
Blir helt satt ut av den fantastiske naturen som du viser på bildene. Lengter tilbake til sjøen (er en ekte sørlandsjente) når jeg slike bilder.
Ikke at jeg har det bra her joeg bor men det tok noen år å vende meg sauer og det jærbøndene kaller for vårlukt....( gjødsel) Her er det skikkelig landsbygda men setter veldig pris på deg også. Her kan jeg spenne på meg skiene med ytterdøra og gå helt opp i sirdalen om jeg vil. Nei nå må jeg vider på runden. Ha en super kveld, å takk for kommentarer på bloggen. Setter veldig pris på det:O)

FO - 2 sa...

Nydelige bilder Marie! :))
Likte godt det øverste bildet jeg også.
Siden har du fått noen flotte nærbilder av steiner i fjæra med tang, skjell osv.
Vakkert! :)
I likhet med Chatrine er jeg også innlandsmenneske. Har bodd ved sjøen de siste 14-15 åra. 50 meter til sjøen fra huset vårt.
Mannen min er fra øya som vi bor på.
Kunne ikke bytta tilbake.
Her får sjelen ro.... ;)
Fortsatt fin kveld til deg og nattinatt.
Klem fra Ida. :)

Anonym sa...

Takk for kommentarene i bloggen min. Skapet er nydelig og jeg gleder meg til å få det i hus.
Jeg ser du liker ta bilder du også, men noe sier meg at du har en macrolinse? Jeg får ha den på ønskelista mi neste gang, har en 18-55mm og en 70-300mm men savner en til å ta skikkelig nærbilder av innsekter som du har gjort og enda nærmere. Ser du har en artig katt, den ser ut som en blanding mellom huskatt og en tabby hellig birma. Stemmer dette? hadde selv en brunmasket birma men måtte selge den da min datter ble alergisk til dyr:( Vi elsker dyr begge to så det er utrolig trist. Skulle mer enn gjerne bodd på gård selv....

Hilsen Bodil F.T. sa...

"Han såg ut på det bårute havet,
det var ruskut å leggja utpå,
men det leikade fisk nedi kavet,
og den leiken den ville han sjå."
(Ivar Aasen)


Ble så minnt på dette verset fra sangen "Mellom bakkar og berg utmed havet" da jeg så bildene dine :) Jo da, vi har masse hav her jeg bor også!! And I love it!!

Timotei sa...

Så nydelige bilder fra fjæra! Da jeg var lita bodde jeg ved sjøen og vi leika mye i fjæresteinene. Vi plukka skjell og steiner og kasta "flyndre". Og så klatra vi under kaia (Det var nå egentlig ikke lov da, men...)Minner meg om hvordan det var når jeg ser de fine bildene dine. Kan nesten kjenne sjølukta...

GAWO sa...

... hopper innom for å ønske god helg (tidlig ute, "smiler" ) og samtidig oppdatere meg på bloggen din. Det første bilder var veldig fint. Jeg er oppvokst ved sjøen, men her jeg sitter nå ser jeg lite av den. Skal si at jeg savner sjø og strand. God helg. :-)

Marie sa...

Takk for alle fine kommentarer!
Gjertrud; Ja, katten er ein kryssing mellom hellig birma og huskatt. Me har fått Balder som kattunge frå næraste nabo. Faren har brun maske og er heilt nydeleg. Mora er svart og kvit huskatt. Balder har faktisk ei heilsøster frå eit anna kull, ho er veldig lik faren. Nydeleg er ho!
Eg har eit Finepix fujifilm digitalkamera med macrolinse. Det er nytt nå i sommar.
Er ganske godt fornøgd..skulle helst vore speilrefleks, men...
Eg har mange moglegheter som eg ikkje har sett meg inni ennå. Skulle hatt eit lite kurs av nokon som "kunne" dette kamera. Vanskeleg å lese seg til synest eg.

Ei god natt og god fredag til alle saman. KLEM frå Marie :o)

Marie sa...

Macroinnstilling...ikkje linse...

minerva.jor sa...

Takk for en vakker tur i nærheten av havet! bildene er så beroligende,her jeg bor er det med gangavstand mulig og komme inn i marka og ned til sjøen!
Ha en fin fredag!
klem:)

Sol sa...

Åh, så flott! Jeg er så veldig glad i sjøen....,men bor så alt for langt vekke fra den dessverre....
Fredagsklem

Grip dagen sa...

Rene terapien å se på bilden dine.
Et av mine motto er å se det store i det små, og det gjør en virkelig i disse bildene.
Det er så mye flott å se i naturen. Et øyeblikk med farge, lys og liv. Og så flott å få det øyeblikket med hjem i form at et foto!
Kommer innom og ser senere også.
Marit