søndag 29. juni 2008

Sunday peace. / Sundagsfred.

Eg hadde eigentleg tenk å gå ein skikkeleg lang og god tur i naturen i dag, men no sit eg her med tett nase og litt sår i brystet. Det er ein del bassiller som sviv i ein barnehage, og me vaksne snappar nok også opp litt av kvart. Fann ut at det er kanskje best at eg roar meg inne i dag. Barnehagejobben er forresten midt i blinken for meg, eg storkosar meg saman med dei små. Det er stille i huset, mannen har jobba i natt og "feriegjesten" ligg også frampå. Eg sit og kosar meg i bloggverda. Har vore innom hos mange som har lagt igjen kommentar hos meg dei siste dagane. Eg har kikka litt i bildearkiva mine, eg har mange bilde eg ikkje har brukt på bloggen og har funne fram nokre som eg har lyst å vise. Hadde løvetann vore vanskeleg å få til og sjeldan er eg sikker på at han hadde vore høgt elska, men sidan han er den han er, er han ein vakker blome "alle" elskar å hate! Ugras? JA! Men du så vakker! Ikkje rart at han "poppar opp" overalt, løvetannfallskjermar dansar avstad ved det minste vindpust. Eit av naturens mest vellukka underverk, han veks på dei mest karrige stader og lyser opp som små soler i mai. Til og med gjennom asfalt stikk han nasen opp og smiler mot verda, "du stansar ikkje meg må du tru!" Livslyst, livsglede og livsvilje! Kanskje har me noko å lære om ikkje å gje opp når livet ber i mot.
"En svale gjør ingen sommer" blir det sagt, men denne vesle krabaten gjorde min dag både lysare og varmare. Då eg skulle gjere reint eit av romma til døtrene våre skulle kome heim på ferie sat denne vesle svaleungen og sov utanfor vindaugsruta. Eg henta kamera og fekk desse bilda gjennom ei ikkje heilt rein rute.
Her kikkar han forundra og søvndrukken inn i kamera, og vips så er han på vengene. Er han ikkje skjønn? Ønskjer alle gjestene mine ein fin og god sundag :)
Og hugs at ein treng ikkje ha blogg sjølv for å legge igjen ein kommentar. Du kan legge inn kommentar som anonym, prøv da vel!

25 kommentarer:

Anna Lisa sa...

God søndagsmorgen:)
Eg er faktisk ein av dei få som likar løvetanna. Eg syns den er både fin om våren når alt fortsatt er litt grått og trist, og så minner den meg om barndommen når eg plukket løvetann til mormor eller laget meg løvetannkrans...

Takk for koselig helsing på sida mi:)
Nå skal vi kose oss, og etterkvart ta oss ein trilletur i friske luft.
Kos deg inne du og ta det med ro så du ikkje blir dårlegare. Ikkje kjekt å vere sjuk om sommaren nei.
Klem

MITT FARGERIKE sa...

Kjempe fine bilete du har lagt ut, artig med svale ungen. Rykta går i heimen om at vi skal ha svalereir inne på høy loftet i løa, skulle vel ha sjekka ut dei rykta snart før det er for seint. Ha ei fin sommar.

Kahshe Cottager sa...

These are lovely photos! The little bird looks like a baby - is it?

Kathrine sa...

Ååå...Så vakker svaleunge:-)) Nydelig bilde, Marie!
Og nydelig løvetann! Syns den plager hagen min lite jeg.
Nå skal jeg ut og sette meg under parasollen, det regner og Tor med bokkene kaster hammeren.
Og så husker jeg da jeg jobbet i barnehage. Var syk i månedsvis...

Ha en koselig innedag:-))

Petunia sa...

Svaler en en slik vakker fugl. Den er så flott å se i luften der den stuper etter innsekter og nesten kolliderer i bakken før den skyter fart mot himmelen igjen.
Jeg syne sogså løvetann er flott, jeg. Har plenen fullav dem, så jeg er vel nesten programforpliktet.
Jeg har slitt med noe forkjølelsegreier et par uker nå og jeg håper det ikke er de samme basseluskene du har fått. Det sitter så godt i. Første uken var jeg helt satt ut og denne uken har jeg vært helt pumpet. Ofte blir man syk når man begynner i barnehagen! Ikke bare de små!
Ev venninne av meg begynte i jobb i barnehage etter lærerutdannelsen og det første halve året var hun konstant syk med ett eller annet. Men hun ble kurert til slutt:)God bedring til deg og ha en fin søndagkveld!

Rune Eide sa...

Du har i alle fall kost deg skikkelig ser jeg - nydelige bilder!

em sa...

wow, those dandelion pictures are over the top! beautiful!

what is the little bird?

Brit. (lille meg) sa...

Tenk at du kan få til så mye av en løvetann! Bildene er nydelige..
Og tenk at du har fått nærbilde av svala også!
Jeg har sagt det før, og sier det igjen: Du er flink til å bruke kameraet.
Takk for hyggelig besøk på min blogg!..... Jeg er imponert over at du svarer alle som skriver kommentar til deg. Jeg skjønner at du svarer dine linkede bloggvenner. Men at du også tar deg tid til å svare slike som meg, som bare dropper innom bloggen din, er beundringsverdig!
Du har en flott blogg, som du kan være stolt av!

Anne sa...

God kveld Marie.
Nydelige bilder av løvetannen, helt utrolig, og det er nok litt; mye faktisk, i det du her skriver.
Slik har jeg tenkt en masse..., og en litt annen vinkling er, at de første hestehov en ser... jubler en over... og når de etterhvert blir mer vanlige og fler de også, bryr vi oss ikke så mye om de lenger. Slik er det nok ikke bare med blomster, men med TING også !!
Det vi kjemper for, sparer til og som vi har ønsket oss lenge, har vi nok større glede av ja. Husker min første sykkel f.eks..., du som vi vaska pussa og passet på, så stoøte og kry !! Hadde en hatt flere sykler i garasjen den gongen, ja da hadde ikke den gleden vært tilstede som et vakkert minne heller.

Vi har nå vært på en liten helga tur, hadde virkelig behov for litt forandring. Nye vagger og andre omgivelser å hvile øynene på. deilig med noe annet en stakket stund. Få sønnen litt for seg selv, kose oss bare vi tre, uten tv, data og jobbing i og utenfor heimen. Det har vært godt, og så kommer en da hjem igjen bilde, fornøyde og full av energi igjen.
Men det skal nå bli godt å krype opp i egen seng igjen i kveld, en kjenner da det etter å bare ha vært noen netter borte.

Godt å høre at du trives med barnehagejobben da, og sykdom !! det raserer enhver kropp som kommer innenfor de dørene :-) Det bare er sånn det. Husker min sønn, når han startet i barnehagen. Var syk syk syk..., men så har han da vært frisk siden heldigvis (bank i bordet)

Gleder med til cd i posten jeg nå, og at du er treg kan jeg da ikke forstå !!

Fin fin start på uka til deg.

Klem kommer her ---->

Anne på Moseplassen sa...

Tusentusentusen takk for de deilige bildene av svaleungen!

Anonym sa...

Løvetann er ikke så plagsomt hos meg heller - egentlig. Pen og tilstede i perioder, men sånn skal det vel være. Ingen hager er perfekt...eller?
Ønsker deg god bedring.

ChatrinesLiving sa...

Heihei!
Selv løvetanna ser vakker ut gjennom din kameralinse!:)
Ha en fin ny uke Marie, og go bedring til deg!
Klem fra chatrine:)

mercè sa...

Your shots touch the soul... they are stunning!! The tenderness of this little bird. .., the delicacy of the "vilanos" on the verge of flying... GENIAL

Anonym sa...

Løvetannen er søt, bar ikke når den slipper alle frøene..;) Flotte bilder du har lagt ut, og den lille pip-pipen var så søt.

Ønsker deg en god uke.

HildeS/Frøken Fryd sa...

Eg synest løvetannen er ein flott blome der han står og lyser som ei sol mot oss. Når han er avblømd er han også fin:)
Så herleg den vesle svaleungen er der han søv mot vindauget ditt:)
Ha ei fin ny veke,
og god betring:)
Klem H.

Hulda sa...

Så utrolig søt den svaneungen var, du var heldig som fikk de fine bildene av den.

Løvetann som blomstrer over et stort område er utrolig fint, syns jeg. :)

Håper du blir frisk snart, men vet hvordan det er når man jobber med unger, da blir man lett smitta hvis det går forkjølelser.

Aiyana sa...

Your dandelion flower photos are just wonderful. The detail is incredible. Wish I had a dandelion to try to capture something like this!
Aiayana

chrome3d sa...

You can´t get much closer than that. I loved the texture of the flower. The birdy is really skjønn, I agree.

Anonym sa...

to capture this amazing flower is like capture a fireworks.

as for the bird, fantastic close ups. excellent post again

Reader Wil sa...

Jeg liker alle dine bilder!

Berit T sa...

Så du er forjkølt du også, jeg ble også det utover kvelden på lørdag.
Jaja, det går over.

Så fin han var som satt i glaskarmen!!
Og løvetann slik du har fanga han... helt nydelig!

Ha en fin mandag videre.
Klem.

GundaM sa...

Jeg er an de som elsker denne løvetanna jeg da... Og den fugleungen var jo til å spise opp, så søt da!!
Et riktig blinkskudd spør du meg;)

ha ei flott uke Marie;)

Lena sa...

Nydelige bilder du tar! Blir glad når jeg er innom til deg:) Ha en fin uke:)

Gamlå sa...

Heisann. Håper du føler deg bedre nå etter sår hals og tett nese. Selv sitter jeg her og føler at jeg brygger på noe. Rart det der, men slik har jeg det alltid før en ferie starter, hm!! Så fine bilder du viser, som deg er jeg veldig glad i løvetann.

God sommer hilsen Gamlå

Fivrel sa...

Åh, så nydeleg den vesle svaleungen var! Heldig er den som får oppleve slike hendingar :-)

Løvetannbileta dine er FLOTTE, eg må spørje kva kamera/objektiv du brukar? Synest nærbiletet av frøskjermane var heilt perfekt!