lørdag 7. juni 2008

Colourful garden. / Fargerikt i hagen.

Some photos from my garden taken the last couple of week. The garden is my favorite place in the summer. / Det er vel på tide å kome med litt hagebilde igjen. Her slappar eg av når det blir for varmt til å jobbe eller sitte i sola. Det blømer frodig i sinkstampane. Ulike sorter rhododendron.
Iris sibiria, sibiriris i full flor. Aquilegia Eg er veldig glad i akeleier, men eg synest at dei eg kjøper er nokså kortliva.
Aquilegia vulgaris, vanleg akeleie. Desse blå kjem igjen år etter år og frør seg villig. Viola x wittrockiana-hybrid Hagestemorblom som har overlevd vinteren. Geranium 'Johnson blue', storknebb.
Campanula persicifolia, Fagerklokke sår seg også sjølv, ho blømer lenge. Scabiosa colombaria. Scabiosa har eg i fleire variantar. Stachys grandiflora, prydsvinerot. Geranium maccrorrbizum rosestorknebb. Geranium 'Vision Violet'
Lupínus polyphýllus, 'Fraülein'. 'Mein Schloss'. 'The Governor'. Lupin. Bilde er tatt rett ovafrå. Tvillingblomst.
Myosótis palústris, forglemmegei. Digitalis purpurea, revebjelle. Vill bergknapp veks i store deler av hagen. Verbena og bacopa.
Margeritter og Million bell. Rosa rugosa, Moje Hammerberg.
Dette er ein gammal rotekte stor rosebusk. Eg veit ikkje namnet på denne, far kalla berre rosetreet for "prestegårdsrosa". Dei fleste rosene er fylte. Dei er svakt rosa i knopp, men blir melkekvite når dei spring ut. I det siste er det også kome nokre enkle roser slik som den første her. Miniatyrrosa Mandarin.
Heuchera sanguinea, purpuralunrot. Iris pseudacorus "Variegata". Sverdiris. To raude pelargonia pyntar opp utanfor kjellarvindauga. God helg frå Heimdalhagen :)

41 kommentarer:

M.E.V. foto sa...

Blomstringen har kommet langt hos deg tydeligvis...Nydelige bilder! Likte spesielt det av lupinen, sett ovenfra. Lignet nesten en georgine:) Fortsatt god helg!

Anonym sa...

Så fint å få noen navn på plass som Irisen du har. Har jo noen av disse jeg også. Lekre farger og flotte bilder du har tatt, man blir jo bare sååå betatt!
Ser at blomstringen er foran hos deg.

GÅRDSLIVBLOGG sa...

Nydelig hage! Det er tidligere hos deg enn hos meg ja :-) Men jeg har noen av staudene, og det begynner å knoppe seg. Plantet i krukker i går, det sies at det kommer en frostnatt hos oss på forsommeren, før 6.juni, så jeg venter som regel... Har tatt bilder, og det skal bli i bloggen, men jeg tror det må vente litt til :-)

Brit. (lille meg) sa...

Å! Så nydelige blomster! Så vakre farger og sammensetninger også...
Jeg lurer på hva du gjør for å få til å blogge så mange bilder samtidig? Det skulle vært artig og visst. Jeg får ikke til å ta med mer enn 4 om gangen. Om jeg setter flere "på vent" så kommer de ikke med likevel.Hva salgs inntillinger skal jeg inn på for å få til dette?

Michele sa...

I can see why your garden is your favorite place in the summer. It has exploded in a world of color and beauty. I am in love with it all. I am sure the bees and the butterflies must love you very much. I could sit there forever and dream. Very nice and you work very hard to keep it looking forever beautiful!!
Rocky Mountain Retreat

Petunia sa...

Jeg blir helt matt her jeg sitter. Dødsmisunnelig:)Så mye vakkert! Vi holder på å opparbeide hage og det er lenge til jeg kan ta dere med på en hagevandring her. Men jeg kan tenke meg du har mange timer med rumpen i været i hagen din også da. Her hos oss er det så mye tungarbeid igjen som flytting av masser og stein og diverse. Vi hadde gravemaskin for to år siden som lempet det verste bort og etter det gjorde jeg kort prossess. Sådde plenfrø over alt slik at det ble slått og ikke vokste til igjen. Nå skal murer upp og bed skal planlegges. Terrasser skal bygges. Holder på med en akkurat nå. Men planer er der og idéene og da er man litt på vei.
Og ikke minst. Slike innlegg som dette gir stooooor inspirasjon når den verset misunnelsen har lagt seg;)
Fin søndag til deg!

Nunne sa...

Atttt det går ann!
E bi berre så forundra over den hagen din, den er et syn sånn som du klar å fremstill den for oss!
Du må ha GRØNNE fingre...
Kvar dag har du masse fint,jeg er blitt "Heimdaloman".

Ønsker alt godt for helga!
Sola skin idag også, så det bi nok en fjelltur på oss gamle...

Ann sa...

Your garden is beautiful and the view you have is fantastic. Your flowers seem to be much further on than ours here in England.

Brit. (lille meg) sa...

Sorry! Jeg fikk ikke dette til.
Jeg bruker picasa. Det går an å sette bilder "på vent". Men likevel kommer det bare 4 om gangen.
Jeg er dessverre ikke så teknisk, så dette gikk ikke for meg. Men jeg skal eksperimentere litt, og prøve flere ganger.
Synes picasa er et greit program. Det fanger opp alle bildene jeg har inne på maskina.
Synes det er veldig artig når jeg får til noe nytt, som jeg ikke har greid før. "Forgjengelige Ting" har lært meg mye.
Takk for opplysningen, og ha en god søndag!

FO - 2 sa...

En fargerik og fantastisk fin hagevandring sammen med deg Marie. :)
Praktfullt!
Kos deg der og ha en strålende søndag!
Kos deg med noen gode pauser i stolen der.
Klem.

Randi sa...

Åååå...herlige bilder av sommerblomster!! du har grønne fingrer. Utrolig hvor det blomstrer hos deg! her er jeg litt bekymret for mine spanske Margeritter.....de kom liksom ikke for fult. Men nå ser det ut som om de kommer seg.

Håper du har en kjempefin for sommer.Håper virkelig det ordner seg sånn at du får jobb også. Du skulle vært her og jobbet i gartneriet du..:-))
God sommerklem til deg.

Rose sa...

I want to come sit in your garden! These are very beautiful.

Nunne sa...

Hei Marie....
Nettopp kommet heim fra fjelltur...
Kjenner du til Borgny og Lars Kro?
Borgny lever, men Lars er død...
Har vært på tur sammen med ei de er tante og onkel til...

Høres!

GAWO sa...

Så herlig du har det i hagen din nå. Jeg har noen av plantene du viser, men å kunne navnene på de i tillegg... nei der melder jeg pass. Fint å bli oppdatert her hos deg.

Anne sa...

Nydelige bilder Marie... nesten så jeg blir lei av å høre meg selv si det. Kan du ikke publisere et totalt misslykka bilde en gang..., bare for min skyld. I går prøvde jeg fortvila og at bilde av en stemor jeg også, men får det likom ikke helt til. Tydeligvis er nok mitt "husmorkamera" litt fro dårlig til nærbilder. Derfor gaper jeg av beundring vet du når jeg kommer inn hit :-o
Kanskje en skulle bruke den lille utbetalingen fra skattevesenet til dette du..., nå fikk ejg en liten ide på nytt kamera. En "gfår" igjen noen skarve små kroner, og de skal liksom brukes til alt de...
Vel, noe er det da sunnt å drømme om.

Og vet du hvilen blomst som jeg syntes ver flottest..., lupinene, de var bare så skjønne, og gjør jo så masse an deg i et blomsterbedd.

Og nå der jeg hvor primadonnan sitter når det er varme solrike dager, i skyggen du som meg og meg hodet høyest. Jeg for min del er nok ferdig med denne seig og sjøl pininga for å bli mest mulig brun på kortest mulig tid. Den forfengeligheten har sklidd av denne kroppen heldigvis..., mon tro om det også har noe meg alder å gjøre ??...

Ku innlegget under her har gått meg alderles helt forbi fram til no. Men nå har jeg kost meg med det lange og vel. De første bildene av den knelende ku, var jo bare så flotte da. Minner meg litt om med selv, etter at en har stått på nasen med krom rygg i et blomsterbedd lidd for lenge :-))

I dag har regnet kommet hit, og en slipper vanning i kveld. nesten litt godt, for i går hadde vi 32 grader is kyggen utenfor her, og vi satt bokstaveligtalt bare i skyggen og slappet av. Ikke ork til noen verdens ting på slike dager. Men nå kom regenet, og om en stund klager jeg sikkert på det også.

Fin fin start på uka til deg min venn. klem kommer her ---->

garden girl sa...

Marie, your garden is so beautiful. I love the metal tubs filled with flowers on your porch. Just lovely!

Garden Angel sa...

Ååå så mye fint og vakkert hos deg Marie! Så mye blomster som har kommet opp! Utrolig!!!
Har endel av de samme blomstene her også:)
Men duuu...hvordan får du revebjellene til å komme tilbake???
Mine ble borte i vinter...?
Og sånn fin stol som du har under parasollen din, ønsker jeg meg også!
Er de gode å sitte i?
Ha en ny fin uke!
Og tusen takk for gode og koselige ord du la igjen på bloggen min for en stund siden:) Makes me happy!!!
Jeg har vært en lat blogger i det siste....skylder på sommer og sol:)
Klemz meg(",)

Katarina sa...

Oj, så många fina bilder! Lupinen fotograferad uppifrån är så läcker!
/Katarina

Rune Eide sa...

En nydelig hage med mange praktfulle blomster, men det er INGENTING som slår rhododendron!

PS Takk for hyggelig kommentar - og velkommen :-)

Lovise sa...

Bevare meg vel!!!!
Jeg er stum av beundring, det er ikke annet å si!!

hjemme bra sa...

Er du en blomster-elsker? Hagen din er full av vakre blomstrer i alle slags farger og varianter! Når vi har flyttet, ønsker jeg meg en slik hage!!!

Flotte bilder av kuene! De er koselige dyr.

GundaM sa...

Jeg sitter bare og måper av alle dine herlige blomsterbilder....

og irisen blomstrer så flott! Og den hvite Lupina...Har en jeg og men den står like ved gangstien her så jeg rekker aldri å få sett blomsten på den da den bestandig blir plukket av en eller annen like før...
Og akelier-nydelige! passer perfekt hos meg og. De frør seg selv og bestemmer selv hvor de vil stå!

mercè sa...

Oh, that is... stunning!
Your garden is wonderful, wonderful, WONDERFUL!!!

Anonym sa...

Looks like you are enjoying your Summer. :D
Really pretty photos. The flowers are all so beautiful. I am spoiled for choices!

Alexander
Alex's World! - http://www.kakinan.com/alex

Anonym sa...

and we can see why it's your lovely place. like paradise. you have done excellent work with this garden. well done

Mia sa...

Så mye vakkert det er i hagen din, Marie. Nydelige farger og rikelig blomstring. Og så mange forskjelllige roser i blomst allerede. Hos meg er det en kanadisk rose, Terese Bugnet, som har begynt, samt Hurdalsrosen da, som jeg oppdaget igår. Begge deler noe tidligere enn vanlig hos meg, men det varme sommerværet har nok hatt en god del å si.

@__EY__ sa...

Oi, så flott,

dette med å ta
blomster bilder
kan du.
Eg har noe til deg
som kan passe sammen
med det øverste bilde.
Spent ?
Eg sender det til
Marie Heimdal,
Bokn + postnr.
Da kommer det vel
frem får vi håpe.
Håper eg rekker
det før avr.

Au revoir ; )

Anonym sa...

Så utrolig mye fint, noe har jeg, men her var det mye nytt også. Ha en fin uke:)

Kathrine sa...

For det første: Nyydelig katt du har!!
For det andre: Får lyst til å være budeie igjen etter alle disse kubildene!
For det tredje: Flotte hvite lupiner! (håper mine kommer snart...)

Ha en fin uke:-D

Anonym sa...

Where is the crank handle on the grinding wheel? I have not seen one of these in 70 years.

naturglede/Randi Lind sa...

For en hage og for en mengde vakre blomster. Storkoser meg med bildene dine. Ha en vakker dag i blomsterhavet ditt:)

Anonym sa...

Oh yes, I see it now. Thanks for telling me where to look. I appreciate your visits too.

♥ Stines hverdag sa...

Så utrulig mange vakre blomster! Nydelig hage!

Takk for hjelpen med treet fra SWF. Du har nok helt rett i at det er et japansk kirsebærtre. Carletta har iallefall også foreslått det.

Ønsker deg en strålende uke!

Liv sa...

Eg gir meg ende øve........

Anne sa...

Marie... se nå inn til Ida i dag..., hun forbereder vårt besøk.

Skallene har hun resirkulert til pynt, og vi får sikkert servert... ja... kokte blåskjellkaker i løksaus, kamskjkellpai,albueskjellknekk og sneglesuppe...


:-))))

Oleiv Lene sa...

Så utrolig flott og frodig du har det! Det er så inspirerende;o)
Kjenner jeg har lyst til å stupe ut i hagen å begynne... Vi har endel å ta oss til, så det er så godt å se at det kan bli fine resultater bare man er tålmodig og tar seg tid! Jeg gleder meg til jeg kan vise en så fin hage også:o)
Ha en fin kveld!

Lavender and Vanilla Friends of the Gardens sa...

Marie you have a fantastic summer garden. It is exploding with colour and the most beautiful flowers. I also love your tubs planted with summer flora.

Anonym sa...

Snublet over bloggen din (via et google søk på noe annet!) og takker for nydelige blomster bilder! utrolig flotte!
Jeg ser at sommeren er på full fart i Norge også!

Anonym sa...

Utrolig vakkert ! : )

Steinbokkjen ;o) sa...

Heisann! Så nyyyydle bilde du har! Hagjen din må jo berre vera eit syn! Hærle fotoseanse m kyr og. minna meg om vårslepp tid heima i min oppvekst. Då va da futt og fart og sprell... Ha ei vidonderle veka.

Merete sa...

Hagen din må vera litt av eit syn, Marie!! Såå utruleg mange flotte blomar som blømer hos deg!! eg vet aldri lei av åv å sjå blomebilder...det er så vakkert!
Ha ein fin dag i ruskeveret :o)