fredag 13. juni 2008

In the middle of June. / Midt i juni.

Some photos from my garden today. Pleace take a walk with me. / I dag har eg klipt plenen. Etterpå tok eg ein tur med kamera. No kan du få bli med meg rundt i hagen om du har lyst. Velkommen til Heimdal! "Kosekroken", her har me ettermiddagsola. Denne bittelitle skogen gjer at det er nesten stille i hagen når det blæs frå nord. Austsida av huset, her har eg ein stor plen. Revebjøllene får spreie seg som dei vil langs kjellarmuren.
Legg merke til at sjøhuset vårt speglar seg i vindauga. Bilete tatt frå kosekroken. Tenk deg bilete nr. to under(det med vannslangen på) til venstre for dette rett under og det under der igjen til venstre for det igjen. Denne prestegardsrosa under er sikkert hundre år gammal. Breisklom veks på espalieret.
Deler av steibedet inneheld ei blanding av ville blomar og hagestauder. Denne einer-samanplantinga planta eg i fjor. Bilete tatt "fra oven", frå steinbedet. Pelargonia stortrivst i full sol.
Nedst i hagen har eg planta hekk av rynkerosa 'Moje Hammerberg'. Kristornhekk langs deler av gjerdet mot nord. Langs resten av gjerdet mot nord har eg planta skogskjegg. Prestekragen strekker seg mot lyset ved slipesteinen.
På andre sida av gjerde bur denne vesla akkurat no. Dette er sauen som mista det eine lammet sitt til reven. Ho har ikkje godtatt lammet me gav henne, så me må halde henne fleire gonger om dagen slik at "stebarnet" får drikke. Rosene er begynt å bløme. Friesia er blant dei første. Bonica er også tidleg.
Denne veit eg ikkje namnet på. Scneewittchen er skinande kvit. Rynkerosa Moje Hammerberg.
Iris. Kastanjetrea gjev god livd mot nordavinden. Sola skin i lauvtaket. I ei bortgøymd kro i hagen har eg hagereiskap og andre ting eg brukar i hagearbeidet. Plantebordet er ein stabel med pallar. Enkelt og greit. Eg vil ønskje alle som har rusla med meg ei god helg!

34 kommentarer:

abb sa...

You live in a garden-like eden. How beautiful! Two things: What is the flower in the 4th picture? Is it lupine? Lovely whatever it is.
2. I love that stone wheel - I love all things stone - and your picture is just perfect!

I've just bookmarked you so will be back. I look forward with great anticipation to visiting your wonderful Norway some day. A beautiful country you live in!

Lene sa...

Hei, Marie. Det er bare meg som hvisker deg i øret midt på natten. Her er så stille og fredelig. Alle har gått og lagt seg, og jeg er på nattlig hagevandring på Heimdal. Mmmmm, kan anbefales - her er utrolig vakkert! Og masse inspirasjon å ta med seg videre til sin egen hage.

Jeg er imponert over hvordan revebjellen har spredd seg hos deg. Lurer minsanten på om jeg ikke må få meg en sånn en, og gi den tilnærmet frie tøyler, for den er utrolig vakker.

Du sover sikkert nå, Marie - selv om jeg vet at også du liker nattevandring iblandt. Ha ei så god natt - og tusen takk for flotteste titten innom hos deg :)

Godnattklem fra Lene :)

Andrea sa...

You have so much to share. All I can say is WOW, WOW, WOW, WOW, WOW

Anonym sa...

Nå har jeg ruslet sammen med deg, en koselig tur i din store, flotte hage. Synes det er flott med både ville og tamme vekster i god samplanting.

Anonym sa...

så deilig en hage du har!
Tusen takk for turen :D

Brit. (lille meg) sa...

Å! Noe så vakkert! Du er et skikkelig hagemennenske med grønne fingre!...Tror jeg må komme for å se dette. DET hadde vært noe,det!
Men du trenger ikke bli redd, det er bare i tanken jeg er der.
Rosene blomstrer ikke hos meg enda....
Ha ei god helg!:)

Nunne sa...

Hagen din er en drømmeplass, men berg og steiner rundt om, just sånn som jeg alltid har drømt om. Men det hjelper på drømmen, dette å få ruske sammen med deg, Marie! Bildene er så levende, og omtalen med, så jeg føler noen ganger at jeg E der på ordentlig.

Guds rike velsignelse over helga,
for Marie og alle i familien hennes!

Whoopsi Daisy sa...

Takk for turen. Så flott hage du har Marie. Tenker det tar mye tid og holde oden på alt. Selv har jeg en bittelitten hageflekk som jeg nesten ike orker å klippe en gang. Men potter er jeg veldig glad i. I år har jeg invistert i stauder, det er dyrt å kjøpe nytt år etter år. Likte plassen med stolen, der kan jeg se at du sitter og nyter utsikt, dyra og livet.
God helg fra
Whoopsi Daisy

Kay sa...

Wow! You have an absolutely gorgeous garden. It looks like it requires a lot of work to maintain it. I am truly envious!

naturglede/Randi Lind sa...

God helg til deg også. Så vakkert og storslått du har det. Likte bildet i vinduet, det var spesielt. Ellers var slipesteien og revebjellene favoritter. Takk for en nydelig tur:)

Randi sa...

Noe så flott, her kjenner jeg roen og freden senker seg.

Jeg får sånn inspirasjon til og rase rundt i min egen lille hage....og plante og plante.

Var oppe i gartneriet i dag og handlet litt.
Men så når jeg sitter å ser alt det flotte du har plantet så må jeg gå en runde hos min mor, det er jo gratis må vite..:))

Prestekrager vokser jo vilt...så de finnes over alt. Og små einerbusker finner jeg vel også, ja og revebjeller vokser vilt.....så kom jeg på at vi har jo karve også...hmm den må jeg få tak i.

Men ellers sliter jeg med og få det til og blomstre i krukker og kar...må vel kjøpe inn gjødning. Prøvde sånn helårs gjødning..men det er først nå at de Spanske Margerittene blomstrer..
Fikk en nydelig henge Fuksia av min mor...den hadde hun stammet opp. ...den var ett prakteksemplar. Så den kommer jeg nok til å passe godt på. Så får den overvintre hos henne. Hun har visst ikke så stor tro på at jeg skal klare å berge den...fatter ikke hvorfor..;)

Da får du kose deg i den fantastisk flotte hagen din.

Klem

GÅRDSLIVBLOGG sa...

Man blir harmonisk av å være med deg i hagen.

God lørdagskveld!

Besta sa...

Tusen takk for rusleturen i hagen din. det var skikkelig koselig. Kan enda kjenne duften av de vakre rosene.God helg.

GAWO sa...

Yes, dette ble plaster på såret. Når jeg ikke klarte å finne fram til deg var dette veldig kjekt å se. Jeg har "ruslet" rundt her nå og jeg trives godt blandt alle plantene dine i hagen din. Du har stor plass og har gjort mye ut av det du har. Du har mer enn grønne fingre. Jeg tor minsanten hele deg er grønn!

Vet du, vi harmake farge på bilen. Gult er kult!!

Rose sa...

Thank you for the walk, Marie. It has been pure joy to see everything.

Anne sa...

Jøss å min for noen prosjekter dere har og holder på med. Blir helt stum av beundring her inne jeg, og skjønner at det er noen hakk før jeg klarer å komme opp mot disse flotte blomsterbeddene.

Tid, det er tid det skorter på hos meg. Ikke lyst og ikke interesse, for den er der. Men overskudd og tørt nok vær til å være litt mer kreativ med blomstar utendørs. Håper det blir litt bedre fremover nå, når ferietiden legger seg over sykehuset.

Naturtomt du også ser jeg, men med en god del mer stein enn meg. nydelig det ja, de svabergene i bakgrunnen der, blomstene kommer virkelig til sin rett.

Her er det litt rolig stemning i dag, jeg er trøtt etter en lang fest med gode kolleger i går kveld. Kvinnfolk, skravling og vin..., ja du kan tenke deg hvordan dette bærer til en vakker trøndernatt. Ble ikke så sent da, men for en som er vant til å komme seg i seng ca kl 23, er alt over midnatt svarteste natta, og overskuddet dagen derpå blir reduseret.
Kost oss med grilling, nå har jeg funnt bloggverden og mannen funnet fotballverden. og vi har skålt (i brus) over at streiken endelig er over !!!

Klem herfra i kvelden.

Sologbolig sa...

OY!!! FOR EIN FLOTT HAGE !!! Det var flott å vera med deg på ein rusletur i hagen...... så mange nydelige planter og fine stader i hagen din. Balsam for sjela, spør du meg. Ha ei fortsatt god helg!

FO - 2 sa...

Takk for en flott hagevanding sammen med deg Marie!
Dette var vakkert! :)
Må kikke enda en gang etterpå. Har sett på alle bildene 2 ganger allerede. ;)
Det mest sjarmerende er kjellerdøra, vinduet der og slipesteinen.
Nydelig!
Alle rosene er skjønne også.
Kos deg videre der i sommeren.
For du har virkelig en hage der man kan kose seg og ha det bra i.
Her har det haglet i dag.... Trist.
Du kan se det på bloggen min. ;)
Klem i natta fra meg.

Hulda sa...

Hei Marie! Her var det mange fine bilder, så vakker, og stor hage du har. Variert terreng er det også. Likte så godt bildet med slipsteinen og prestekragene, virkelig dekorativt. :)

Anonym sa...

GRATULERER MED DAGEN!!! KOS DEG I KVELD! :D

ChatrinesLiving sa...

Tusen takk for ei nydelig hagevandring!
Jeg kan jo nesten kjenne blomsterduften helt hit!

Fantastisk vakkert!! E jo bare helt imponert over blomstersamlingen din, alle fantastiske sorter!!

Kos deg med den vakre hagen din, og ha en fin søndag!
Klem fra chatrine:)

Marie sa...

Kjære "midtimellom"!
Tusen takk!

Eg har vore i Loten på friluftsgudsteneste, grilla etterpå. Nå har eg vore ute og tatt inn blommar.

Eg gler meg stort til i kveld, ventar ti gjester. Har dekka og pynta bordet. Skal servere mexikansk tomatsuppe med kylling, erter og mais. Skal ha parmisan og rømme til. Jordbær med vaniljesaus og/eller krem til dessert. Og sjokolade til kaffien :)

Anonym sa...

Takk for turen, du har litt av en hage:) Fortsatt god søndag:

Hilsen Bodil F.T. sa...

Dette var en koselig tur. Du har mange fine blomstertyper og mange kosekroker i hagen din!!

Ha en fin dag!!

Brit. (lille meg) sa...

Gratulerer med dagen i dag!:)
Jeg tyvtittet inn på en blogg, der stod det at du har bursdag i dag.
Så det forresten også av kommentaren til "midt imaillom".
Kos deg!

GundaM sa...

Tusen takk for turen selv om jeg kom litt seint. Var jo ute på fest igår og ikke helt med enda jeg da...

Kristtorn hekk!!!Er det mulig? Nydelig og det nydelige lammet da, til å spise opp! Får lyst til å kose og klø på;)

Du har et helt fantastisk flott sted Marie, takk for titten og takk for turen! Ha en ny flott uke der ute!

GundaM sa...

Leser de andre innlegg etter på og ser du har hatt bursdag???

Gratulerer med dagen!Klemmmmmmm

mercè sa...

Wwwwaaaaaaawwwwwwwwww Marie!!!!

That marvelous garden yours. Those digital, the campanulas, the solid of flowers of rock... I remain without words in front of so much beauty.
A garden needs cares, and looking at these alone photos occurs itself me a thing. You are "buenissima".
Congratulations of heart.

Berit T sa...

Kjære Marie, tusen takk for en hyggelig kveld!

Og du skulle sett den flotte disen over Slåttevik når jeg kjørte hjem. Tror jeg stoppet 10 ganger og fotograferte! Synd jeg ikke fikk tatt noen bilder i hagen din, men jeg nyter de du viser her. Kommer igjen snart jeg.....
Godnattklem fra meg.

Anonym sa...

Very beautiful photos! I really like the yellow house. The flowers are so beautiful.

Alexander
Alex's World! - http://www.kakinan.com/alex

h.espe sa...

Ja nå i disse sommerstider blogger ingen av oss så veldig raskt rundt... :o)

Så utrolig flott uteområde du har, og så nydelige bilder av blomster, fe og hage du viser.....

Ønsker deg en strålende uke videre!

Klem fra Hildegunn :o)

garden girl sa...

Ah, Marie. How lucky you are to live in such a beautiful place. And you've made it even more beautiful with your gardens. Your home is just so lovely. If I lived there, I'd never want to leave. How I love to visit your gardens.

Jorunn sa...

Takk for hyggelig kommentar på siden min :0)
For en flott hage du har! Tar nok mye tid, men man får lønn for strevet da.
Ha en fortsatt fin dag!!

BO sa...

Her var det mykje som har gått meg hus forbi!!! For ein flott hage du har! Å så da skjønna alelammet! Smelt... :-)