tirsdag 30. oktober 2007

Heim frå beite. / Home from the pasture.

I dag har me henta sauene heim frå beite. Nå har dei gått på beite på garden til svigerforeldrene mine sidan mai. Me selde ein del lam for ei tid sidan, nå var her førtitre dyr igjen som skulle heim. Her har mannen min ropa på dei og då kjem dei springane og samlar seg ved grinda. / Today we took our sheep home from the summer pasture. Først hadde me dei inn i sauefjøset og delte dei i to flokkar. Det var ikkje plass til alle i vogna på ein gong. Sauene er vane med å køyre så det går veldig greit å få dei i vogna. Ein av villsauene følgde med inn. Ho klarte ikkje å få tak i kraftfor i eta fordi horna var i vegen. Me gav henne litt i ei bøtte, før ho fekk sleppe ut til dei andre villsauene.
Villsauene er vakre dyr. Dei er vare og lette på foten. Eit gjerde er ingen hindring. Ikkje så kjekt når E 39 går på andre sida av gjerdet. Det blei nok ikkje slik som me hadde tenkt... / Our "wild sheep" lives outdoor summer and winter. Villsauland. / Wild sheep land. I dag har eg ikkje hatt tid til å kommentere i så mange bloggar så eg sender ei helsing til alle her. Tusen takk for alle gode ord! / Have a nice day!

13 kommentarer:

STRIKKEMOR(O) sa...

Så spanande med villsau! Sauer er flotte dyr og nyttige på mange måtar! Kva skulle vi ha gjort utan ulla :D (Alpakka blir ikkje heilt det same, men ikkje så dumt det heller!)

Hulda sa...

Så fine sauebilder du har tatt. Jeg bruker alltid å se på når de som har sau her tar de ned fra skogen om høsten. Det er skikkelig fascinerende å se når de bruker hundene til å samle de. Så fine villsauer dere har også.

Anonym sa...

Gjett om det her var noe som æ kjente til, hente sauene fra sommerbeitet.Så koselig og artig jobb. Vi slutta med sau 2001 , men har det for alltid i blodet , siden æ har vokst opp med det.Villsau har æ ikke kjennskap til, men de ser så morsomme ut.
Du får ha fine dager nå , og hilse på gamle kjente som du ikke har kosa med siden i vår.BÆÆÆÆÆÆ

dot sa...

Enjoyed seeing your sheep. The stone wall in the background looks very interesting.

FO - 2 sa...

Gratulerer med vel overstått jobb! :)
Håper ikke den villsauen fikk altfor god appetitt på kraftfor da.... ;)Hehe.
Bildene dine er flotte Marie.
Nydelige bilder av villsauer ute der hos dere også.
Her går det villsauer på 2 av øyene rundt oss.
Møter på dem om sommeren når vi skal bade.
Den ene øya har vært avfolket siden 50-tallet. Den er uten vegforbindelse.
Vi pleier å ta båten ut dit om sommeren og bade.
Ønsker deg en fin fin dag, uansett gjøremål. Kos deg masse.
God klem fra meg.

minerva.jor sa...

Sauene syntes sikkert det er godt å komme i hus etter en lang tid på et næringsrikt beite. De har en slik frodig ullpels.
Villsauene jeg møter på min kjøretur er ute hele vinteren.
Er det slik at sauene klippes to ganger i året?
Jeg syntes sauene dine er så hvite og rene i pelsen.
Ha en fin onsdag!
Klem:)

Marie sa...

Takk for koselege kommentarer alle saman!

Minerva- Sauene våre kan gå ut og inn som dei vil heile vinteren. Dei vil helst vere ute, berre når det pøsregnar eller om det ein skjeldan gong er mykje snø vel dei å vere inne. Dei blir fora med både kraftfor og silofor, men likar å finne litt å bite i ute likevel. Me stengjer døra (med sauene innanfor)når det er skikkeleg uver. I lemminga er dei innestengde ein periode. Me klipper sauene rett før lemming. Sauene held seg reinare og lamma finn lettare fram til melka. Dei som bur i meir snørike område og har sauene inne heile vinteren klypper ofte om hausten også. Våre treng ullfellen om vinteren sidan dei er så mykje ute.
Villsauene går ute heile vinteren, dei er tilpassa naturen på ein heilt annan måte.

Ein god dag til alle dykk som er innom hos meg :o)

My little footprints sa...

Hei!
Å så mange koselig bilder du har tatt. Fikk en skikkelig god følelse! Fikk minner tilbake fra jeg var liten og var på 4H-bondegårdsferie, det var e herlig tid :)
Takk for hyggelig kommentar i bloggen min.
Ønsker deg en fortsatt god uke.
Varm hilsen fra Beth

Anonym sa...

Å Marie for noen herlig bilder.
Sauesanking er så koselig.Husker så godt fra jeg var barn det var stor stas å få alle sauene på plass
etter sommerbeite.
Ha en fin dag;=)

Hilsen Bodil F.T. sa...

Denne bildeserien fikk meg til å tenke på han som hadde 100 får og mistet ett av dem... Han gikk fra de 100 og leitet etter det ene til han fant det!! Og når han fant det, tok han det opp på sine skuldre og bar det hjem! Og da ba han inn naboene til gledesfest!! :)

Emmeline sa...

Skjønner at dere har mer enn nok å holde fingrene i, hente sauer inn må jo være litt av en jobb!
Min mann er veldig redd for dyr og spesielt sauer ( hehehe) Dermed er det ikke så greit når vi kommer hjem til gården og hans yngste sønn hadde slipper ut alle sauene som han jaget opp i tunet...Barnet er villt begeistret nemlig. Han simpelthen elsker disse dyrene, og skulle nok ha kommet på et besøk hos dere;)

Lene sa...

Hei på deg. Så koslelig at du var innom, og hjertelig velkommen igjen. Det kommer vel litt mere kjøtt om beinet på bloggen min etterhvert. Bare bli ferdig med pågående oppussingsprosjekt her hjemme. Blir moro å vise på bloggen. Har vært innom bloggen din før, jeg - og kommer igjen, ja. Hei så lenge :)

GAWO sa...

Mye jobb på deg skjønner jeg. Jeg liker å se dine bilder fra en vakker natur og med dyr i tillegg.