tirsdag 9. oktober 2007

Ein symfoni av fargar. / A symphony of colours.

I går hadde me ein nydeleg haustdag her i vest. Eg var ute med kamera og blei møtt av ein symfoni av farger. / Yesterday I took a lot of photos of the nature. Desse møtte eg og, det er alelamma våre. I vår brukte eg fire timar om dagen saman med dei i ein periode. Dei er trilling og firlinglam som ikkje kunne gå med mødrene sine. Eg starta med atten, men mista dessverre nokre ganske tidleg. Eg blir forferdeleg lei meg når alelam døyr, eg blir så glad i dei. / Our lambs. They have been bottled-feeded because their mothers had three or four lambs each. Fargerikt fellesskap også her. Eit villsaulam som blei avvist av mora har funne seg vel tilrette mellom litt fjerne slektningar. Til tross for at det er "dulla med" like mykje som dei andre er det vaktsamt og held litt avstand. / The grey lamb is of a different breed which is called "wild sheep". It has been abandoned of it's mother. Her er eg ved Vatnalandsvatnet. Vatnet speglar av hausthimmelen, det er skarpt blått. Idyllisk tun i nærleiken av vatnet. "Så skimrande", her eit lite glimt frå det nedste vatnalandsvatnet.
Tilbake til det store vatnet.
Her står ein del ospetre med skjelvande blad og lyser i gult. Vegen går gjennom Hagane ved vatnet. Ospetrea dannar ein vakker alle´. I ei osp ved vatnet held ein gråspettfamilie til. Dei heldt eit veldig leven då eg gjekk forbi.
Bilete av gråspett lånt frå Aschehougs store fuglebok. Eg kom ikkje nær nok til å få eit godt bilete sjølv. Bakken under trea er dekka av gult lauv. Dette biletet er tatt på Trosnavåg. Nokre rognetre har funne rotfeste i ei bergskorte like over flomålet. Slike le stod langs alle bygdevegar for ein del år sidan, dette er ein privat veg. På Gunnarstad står store gamle eiketre langs vegen. Blada dekorerer vegkantane.
Fleire ospetre solar seg oppe i ei li. Nesten heime, men før eg går heilt heim ruslar eg ein tur til min gode nabo sitt vesle "plantefelt". Dette er eit lite skattkammer. Eg er imponert over alle dei ulike treslaga. Her er eit lite utval av det som veks der. / Some of the beautiful trees on my nabor's land. Ulike sorter -og fargar av lønn strålar mot sola.
Hjortesumak har dekorative store finnete blad og rosa farge på dei nyaste greinene. Kristorn med gule bær, nytt for meg. Lerketre har kongler som minner om små roser. Alltid nye ting å oppdaga i naturen. Vakre vekster. Noko veks villt og anna er planta. / Beautiful trees, some of them wild and some of them planted.

16 kommentarer:

FO - 2 sa...

Dette var virkelig en lang symfoni av farger ja.
Bildet av Ospetreet ved vannet er nydelig! :)
Håper at du koser deg i det fine været som vi er tildelt i dag også. :)
Det er herlig!
Jeg har gått og syklet på tur i dag, med ei venninne.
Deilig i solskinnet!
Det er bra at villsaulammet trives med de andres sauene. Og morsomt (kanskje ikke så rart heller) at du merker forskjell på lynnet og rasene.
Fortsatt fin tirsdag til deg.
Klem.

Anonym sa...

Nydelige bilder du har tatt, du omgir deg med mye vakker natur. Ha en fortsatt fin dag! Klem :-)

A wildlife gardener sa...

Beautiful Autumn photos in a wonderful landscape :)

Hilsen Bodil F.T. sa...

Du er en kjempeflink fotograf, Marie!! Nydelige høstbilder, både oversiktsbildene og detaljbildne er helt utrolig flotte!

Anonym sa...

Beautiful, beautiful photos and views
there.

Anne sa...

Vakre omgivelser du bor i Marie.

Heldig er du, godvær har du også.

Nei, har sagt det før. Neste år, kommer jeg til deg på ferie. Stiller gjerne som fjøsrøkter :-)

Marie sa...

Tusen takk for positive kommentarar!
Ida -kjekt å komma seg ut på tur ja.
Forgjengelege ting -takk for ros som fotograf.
A wildlife gardener and Leena - Thank you so much for your comments.
Annemone -me snakkast til sommaren... som sagt er du velkommen. Berre dumt at me har mjølkepause midt på sommaren, men du kan jo få jobba i siloen, hehe
Anki -og alle de andre: God kveld til alle saman :o)

Ellie sa...

Så fine bilder! Jeg må si det er vakkert der du bor. Koselig med lammene. De er heldige som har deg!

Trines Hus og Hage sa...

Å, så vakkert!!!! Du er virkelig flink til å ta bilder av det vakre. Naturen er så flott om dagen. Ser du vet å nyte den. Fortsatt god uke!

Hulda sa...

Takk for ei fin vandring saman med deg! Likte virkelig godt den flotte naturen dere har, minner veldig om naturen vi har her nord i landet. Porten ved markeveien var så fin, minner om den vi har her, den vi går gjennom når vi skal i marka, til hytta. Har alltid likt så godt å åpne den, det er noe fint med slike grinder, syns jeg. For meg er de forbundet med noe positivt - en fin skogstur. :) :)

=Anja sa...

Fantastiske bilder!!!
Ps Synes tekst(Heimdalhagen)på bildene " forstyrrer" bildene litt
En opplevelse uansett!!!

ChatrinesLiving sa...

Her var det mange flotte farger! Nydelige høstbilder. Her hvor jeg bor har vi snø...! Den første snøen kom i går, og nu ligger den som slaps på bakken, mens det i dag er en blanding av snø og regn i luften. Høsten er definitivt over, og vinteren er kommet.
Ønsker deg en fin dag!
Klem:)

minerva.jor sa...

En vakker symfoni av farger fra naturen!
Et fantastisk landskap du har å vandre i;der det alltid er noe nytt å oppdage.
så deilig å høre at villsaulammet ble godt mottatt av de andre.
Du nevte tidligre at de var mer sky.
Takker for reisen!
ha en fin Onsdag:)

FO - 2 sa...

Hei igjen.
Jeg har fått en pris på bloggen min.
Deler den med deg. :)
Du kan ta med deg "Labelen" hit til din blogg,
om du vil :)

Green thumb sa...

Lovely poster like photographs! Can I save some of them for making wallpaper for my desktop?

Garden Angel sa...

Nydelige høstbilder Marie!
Morsomt å se bilder av lammene dine. Faren min har også villsau.Så da var det ekstra morsomt å se bilde av lammet ditt.
Ønsker deg mange herlige høstdager!
Kos deg med fotograferinga! Du er tydelig glad i å ta bilder du også!
Klem fra meg:)