onsdag 3. oktober 2007

"Dilldall" og haust i hagen./ Garden decoration and fall in the garden.

Eg lova tidlegare at eg skulle vise litt av "dilldallet" eg har i hagen. Sauer er vanlegvis ikkje velkomne i hagen min, men eg har gjort eit unnatak for denne sauen og trillingane hennar. / My garden decoration. Ein liten rådyrkalv gøymer seg under ei bregne. Ei lita skilpadde med ungar "ruslar" rundt mellom blomane.
Det er ikkje ekte piggsvin i hagen, men dei eg har er fine dei og. Eg har alltid blomar på borda. Når eg brukar fat held blomane seg på plass om det blæs litt også. I dag har eg vaska alt pynten og sett han inn i kjellaren. Eg har også tømt alle korgene som hang på veggen. / I have taken the garden decoration in for the winter. Det blei ikkje mykje av skaugum-begoniane mine i sommar, då eg tok dei opp var mange av knollane rotne.
Denne korga brukte me i potetåkeren før. Eg synest ho er så fin. Litt er det som blømer ennå. / Still there are some flowers blooming. I fjor planta eg ein humleblom ved ein telefonstolpe, han er nå nesten til toppen på stolpen.
Solhatt lyser opp i oktobersola. Ein liten roseknopp. Det blei litt tomt rundt "kosekroken" etter at eg tok ned alle hengeplantene. Slipesteinen står berre til pynt nå for tida.
Høge majestetiske almetre har nesten mista alt lauvet. / The Elm-trees are loosing their leaves. Kastanjetrea gulnar. / Chestnut tree with yellow leaves. Eg har tatt nokre kastanjer med inn til pynt på bordet. / Chestnuts as decoration on the table. Kastanjenøttene er nydeleg marmorerte med det same dei blir tatt ut av skalet. Ønskjer alle ein fin kveld! / I wish you all a nice evening!

16 kommentarer:

Anonym sa...

Masse kosleig "dilldall" her da...
Og en slik potet-bøtte har jeg ønsket meg lenge, de er så flotte...

Ha en koselig kveld...

Ellie sa...

Jeg falt fullstendig for sauen og skilpadda med avkom. De var utrolig søte! Men jeg har hatt levende sauer i hagen, og det var ikke så gøy, nei. Løkblomstringen ble litt mager det året, kan du si ;-). Så fint å ta inn kastanjer, de er så dekorative. Blanke og nydelige i fargen. Ha en fortsatt god kveld!

FO - 2 sa...

Hagen din er rik på mye vakkert og dekorativt, selv nå på høsten.
Alt til sin tid.
Slipesteinen er en pryd, der hos deg.
Solhatt er flott å ha i hagen nå ja.
Har samme sauer her ute, og de er ikke glupske heldigvis. ;)
Har hatt Humle i noen år. Den er ca. 3 m høy nå og kraftig.
Har klatret fra bedet og helt opp på terrassen. :)
Men, er nok begynt å bli litt tufsete her ute nå.
Kos deg videre med de gledene som er igjen ute hos deg.
Fortsatt god kveld. :)

Hulda sa...

Så mange fine bilder du har lagt ut i det siste, har gått glipp av et par innlegg, ser jeg. Det var ikke meninga. :) Ordentlig søte sauer, både figurene i hagen og de virkelige sauene. :)

Likte veldig godt potetkorga deres. :) Ser ut som du og venninna di har hatt en super fjelltur! Det er jo så herlig å gå i fjellet.

Anne sa...

Nei men Marie. Har et helt "fjøs" utomhus også du...
Masse dyr og masse glede.

Tror virkelig du er en dyreelsker av rang :-)

Vakkert det bilde fra vannet synes jeg. Synes vann virker så beroligende på mitt sinn. Synes du er riktig så heldig om dette er din utsikt.

Fin dag ønskes deg.

minerva.jor sa...

Du verden for et utvalg av utepynt!
Slipesteinen må være spesiell for deg!
Må fortell at jeg så villsau på vei hjem fra Ringerike i dag!
Ha en fin torsdag ettermiddag:)

Anonym sa...

Her var det mye koselig dilldall og du, så fine bilder av "hun" lille jenta da :) kjempekos :)

ChatrinesLiving sa...

Koselig "dill-dall"! Ja nu er det snart slutt på høsten her oppe i allefall. Vinteren kommer nok i løpet av en måned tenker jeg. Da må jo alt inn. Artig at du har noen blomster igjen enda:) Den lykte stolpa di var tøff! Til neste år skal jeg ha humler voksende opp noen steder på huset mitt. Skal bli spennende med hage:)
Ønsker deg en flott kveld!
Klem:)

Marie sa...

Takk for alle koselege kommentarar! Ønskjer alle som kikkar innom i kveld god natt :o)

Catherine sa...

All beautiful...Love the hedgehog..and the mill stone..

Your garden decorations are beautiful!

Cat

Anonym sa...

Hej Marie! Tack för din snälla kommentar hos mig - alltid lika trevligt. Så många söta dekorationer du har i din hage. :) Och mycket fint som fortfarande blommar kan jag se. Ha en finfin helg! Kram

Green thumb sa...

All your garden decorations are lovely. The blooms are beatiful too.
Best wishes

Hilsen Bodil F.T. sa...

Så kjekt at du tok oss andre med på denne høstturen i hagen din! Du har så mye fint og koselig! Masse gøy "dilldall" :) Jeg ble virkelig inspirert til å gå ut i hagen og ta fatt på høstonna jeg også! Kos deg videre!

min sin lille tue sa...

Hei på deg:)
Takk for titten på "dilldallet" ditt. Likte de pinnsvinene så godt jeg. Og så har du kastanjetre... Sukk, jeg har hatt så lyst til å skaffe meg det, for jeg syns nøttene er så fine. Har til og med prøvd å plante nøtter;) Men jeg har visst ikke noe tre ennå *fnise*
Ønsker deg ei god helg:)

SchneiderHein sa...

Hello Marie,
these sheeps I know - we have them too for our easter decoration under the table in the garden ( http://schneiderhein.blogspot.com/2007/03/frierende-ostertiere.html ). And the same hedgehog too in blue - he will come back soon for decorating our garden. It's funny to see that there are no bounds for decoration between Norway and Germany!
Silke

Garden Angel sa...

Her var det mye fint!
Rådyrkalven din var jo bare såå nydelig!