lørdag 10. oktober 2009

Framleis fargerikt i hagen.

I dag har me hatt strålande solskin og over ti grader varmt. Ein slik dag er skapt for å nytast ute. Sjølv om mykje er stygt etter alt regnet me har hatt i det siste og det meste er avblømd på denne tida av året er det framleis mange fargar som lyser opp i hagen. Campanulaen i korga på sykkelen blei klypt sterkt tilbake på seinsommaren, no blømer han for fullt igjen.
Potentilla som har blømd jamt og trutt i fleire månader. Det er også frodig i pottene i solveggen. Pelargonia med blommar og mange knoppar. Klokkebusken blømer for andre gong. Campanula (ein annan type enn på sykkelen) her også. Skuggane blir lange no når sola står lågt på himmelen. Det er ikkje så mykje som lyser opp i rabatten no, men litt er det. Oktober-bergknapp. Hortensia held på fargen. Solhatt er vakker også når han visnar. Fuksia blømer, men må nok snart inn for vinteren. Ringblomst lyser opp. Rosene er stort sett stygge etter regnet, men nokre held stand. Under her Bonica. The fairy. Denne veit eg ikkje namnet på. Ikkje denne heller. Hm, denne burde eg visst. Nostalgie står frisk og frodig med friskt bladverk og både blomar og knoppar. Storkenebb får vakre haustfargar. Kvitrogna er eit yndig lite tre som mognast tidleg av. Blada er mykje mindre enn på vanleg rogn. Bæra er skinande kvite med raude stilker. Det er uvanleg mykje bær på kristornbusken min i år. Masse god trostemat her! Rynkerosene har flotte store nyper. Prestegårdsrosa har mindre, men veldig vakre nyper (dei to neste bilda). Ertebelg som høyrer til på breiskolm, fleireårig ertestaude. Sverdiris får brune, blanke, vakre frø. Velkjent frøkapsel på ringblomsten. Eg har vore på tur i finveret også, men dei bilda kjem ein annan dag :)
GOD HELG :)

12 kommentarer:

Annelis hantverk sa...

Fantastiskt vackra bilder igen! Det är ju roligt med så mycket blommor och färger i trädgåden ännu, innan frosten kommer och tar dem.
God helg!

Birgitta sa...

Vilka vackra bilder från din trädgård. Vad mycket som blommar fortfarande. Har ni inte haft frost ännu? Men det kanske är milt klimat hos dej.
Ha en riktigt skön söndag.
Kramar till dej.
Birgitta

Hulda sa...

Utrolig som det blomstrer hos deg enda, 10.oktober! Vakkert! Her ble alt hageutstyr tatt bort forrige helg. Nå er det kommet litt snø... Det er nok mange typer vær i dette langstrakte landet vårt!

Anne sa...

For en blomterprakt ennå da Marie?? selv om en ser noen av dem er på hell, er de i alle fall flotte på bilder.

Bildene viser også at du har hatt solen over ditt hode i dag, så deilig. Sol har det også vært her, kaldt om natten med frost, og det er vel prisen en må betale for å vokne til en solrik dag med blå himmel.

Klem til deg en sen kveld.

Brit. (lille meg) sa...

Så fint er det ikke hos meg nå, nei!
Forleden dag måtte jeg ta inn fuchsiaene,dessverre. De blomstret enda her også. men når det er minusgrader om natta, er det ingen bønn. Skal de ha noen som helst slags sjanse for å overleve, Må de inn nå.
Nå er de ribbet for blomster og blad....
Noen standhaftige roser står ennå, men de synger på siste verset, de også,,,,,,,,
Det har vært nydelig høstvær her også, både i går og idag, men også vi har hatt masse regn. Bortimot nedbørsrekord her, men bare nesten,,, Det er også mer enn nok. Håper på noen fine dager nå framover.
Ha en fin søndag!:-)

Anonym sa...

Hei.Så mange fine blomster du har ennda.Ja det er ikke hær hos meg på Nordveslandet att det er så fint.Kjeramikk påttene er nå kommet ned i kjelleren til vinteren alerede...Men har vært bra i dag med sol deilig..Får så lyst til å gå ut og bare nyte været...Ha en riktig fin Søndag.Klem fra Bodil...

Ruth Bernssen Bø sa...

Så mykje fint du har i hagen din, sjølv om det er langt på hausten.
Her i Tromsø er det lite med hagevekster, på toppen av øya er det nok 15cm snø, nesten bart her nede i sentrum.
Ha ein fin søndag.

vform sa...

Ljuvliga bilder!
Hösten har nog dom vackraste
färgerna och du har fångat dem på ett fantastiskt sätt!
Ha en bra dag! V.

VALKYRIEN sa...

I alle dager, ser jo rent sommerlig ut hos deg! Nydelige bilder fra en nydelig hage! Her hvor jeg bor er det ikke rare blomstene igjen - bare brunt og vissent så langt en kan se!

Ha en fin søndag!

ChatrinesLiving sa...

Heldige du med så flott hage så sent på høsten!
Hos meg er det snekvitt, nesten alt. Kun litt blader under trærne.
Jeg håper det smelter fort igjen:)

Finfin søndagskveld til deg!
Klem fra Chatrine:)

M.E.V. foto sa...

Utrolig mye som blomstrer enda hos deg! Nesten ingenting her lenger...

Ha en flott uke, Marie! Klem

Som mine dager er sa...

Å så utrolig flotte bilder. Jeg måtte faktisk opp å sjekke datoen når du hadde publisert innlegget, det ser jo ut som om det august hos deg fremdeles. Deilig å kunne nyte etterslengere fra sommeren langt ut i oktober. Synt butikkene ødelegger det hele med å by på julemarsipan. Helt tullete!

Ha en flott ukestart, kjære du.

Marit