søndag 18. mai 2008

A walk on the heather-moor. / På tur i kystlyngheia.

I dag har eg vore på tur i kystlynghei-landskap her på Bokn. Deler av turen me gjekk i dag har eg faktisk aldri gått før. Eg gjekk saman med eit vennepar. For dei som er kjende her gjekk me frå Sølvbrekk til Borgenvik først, deretter gjekk me gjennom marka til "Boknahåve" og vidare til Kongshavn og deretter heimover. Turen tok fire timar. Nokre er sprekare enn andre! Ei fjellgeit på toppen av Piggsteinen. Her ser du Piggsteinkjerringa.
Ein liten pust i bakken. Me gjekk forbi mange små tjørn og vatn. I villsauen sitt rike.
Det har vakse opp mange tre der det er livd for nordavinden. Mål i sikte! Vatn nærast, bak ser me Karmsundet. Ei lita kvilestund ved fyrlykta på Boknahåve. Dette er målet på turen.
Nye tider, her er det solceller som skaffar straum. Raud og grøn sektor. Det gjekk kraftige regnbyger over Tysvær, men me slapp heldigvis unna. Det er idyllisk i Halvardsvika.
Det er mange små blomar som veks i marka. Her er eit par av dei. Skrubbær over og Kystmyrklegg under. Ein øyenstikkar som såg ut som om han ikkje hadde fått varmen skikkeleg i kroppen. På heimlege trakter, Stollstjørn. Det er mykje å sjå på oppdagingsferd på eigen heimstad og god trim er det også.
Ønskjer alle som kikkar innom hos meg ei fin veke :)

13 kommentarer:

Sologbolig sa...

For ein flott tur i så nydelig natur. Eg syns det er så fint når ein kan sjå laaangt! Slike omgivelsar er som balsam for kropp og sjel. Nyt det og ha ein fin kveld!

Zizzi Molde sa...

Kjære deg! Vel overstått 17.mai. Skjønner du har hatt en fin tur i dag, og jeg ble litt roligere selv, bare av å se på bildene dine. Konklusjonen etter en slik helg er at 17.mai er en dag full av aktivitet, iallefall så lenge man har barn. I dag har det vært den store antiklimaks dagen, jeg har pleid sofaen i stor grad :-)

Ha en fin uke!

mali-mo sa...

For en flott tur dere har hatt! Nydelig natur og flott vær. Såg herlig ut. Flotte bunader du viser under, artig å få se forskjellene i Rogalandsbunaden, var ikke klar over at det var så mange ulike motiv. Ser ut til at dere hadde en kjempeflott 17 mai!

Anonym sa...

it must be a fantastic place and you have captured wonderfully. well done

eba sa...

Så flott tur du har hatt! Det er verkeleg flott å oppdage nære og fjerne perler... ;)Takk for at du deler dei flotte bilda dine!

FO - 2 sa...

Takk for at jeg fikk være med på den flotte turen! :)
Fine bilder.
Flotte bilder fra nasjonaldagen under her også.
Ønsker deg ei fin ny uke Marie.
Klem.

Randi sa...

For noen vakre bilder. Det ser ut som om dere hadde en flott tur. Og for ett vakkert terreng dere vandrer gjennom !! den som bare hadde det sånn utenom stuedøra si. Men vi må nok kjøre ett stykke for å finne sånn natur.

Ha en flott uke start.
Klem Randi

Hilsen Bodil F.T. sa...

Nydelige naturbilder og sprekefolk ;)

Dere har det fint dere sør!!

Kay sa...

Oh my, this is just beautiful. I'd love to see it for myself.

Rose sa...

I really, really enjoy your photographs. The one of the dragonfly is amazing.

GAWO sa...

Tusen takk for den fine turen. Egentlig så skulle jeg aller helst ha gått hele runden med deg, men bloggen duger den også. Særlig når du har så fine bilder. Da kan jeg leve meg inn i hvordan det er.

Ida har sendt deg en fin hilsen. Det skal bli spennende å følge med framover. Jeg hadde nok dessverre tatt knekken på de små spirene ganske snart. Du passer nok bedre på med vanning os stell.

"Hører" du kommer til Bergen og Sotra i sommer. Det kommer til å bli gøy. Om jeg er heldig så ser jeg kanskje snurten av deg?

Brit. (lille meg) sa...

Så mange bilder du har fått siden sist!
Fin natur hos deg også.Vi har virkelig mye fin natur i dette landet...
Det er så mye fint å se.
Vi reiste mye i Norge da mannen min var frisk. Vi har vært både på Lindesnes og Nordkapp. Men vi kjørte ikke til Finnmark. Tok fly og hurtigrute. Og så hadde jeg ei venninne som bodde i Vadsø kommune, som vi besøkte. Vi kjørte med hennes bil til Nordkapp.
Det var langt.....Men en veldig flott tur. Fikk se midnattssola også. En opplevelse!
Ønsker deg en god uke!):

Anonym sa...

Jeg har aldri gått tur på Bokn, men etter å ha sett dine bilder ser jeg at det må jeg gjøre noe med. Rett og slett.