søndag 4. mai 2008

A flow of flowers! / Det blømer.

Å fotografere er noko av det kjekkaste eg gjer. Når eg no legg ut så mange bilete frå hagen er det sikkert mange som trur at eg har ei mengde blomar. Det har eg igrunnen ikkje, men eindel har eg. Eg bur slik til at vind i frå aust, sør og delvis vest får godt tak. Her ute ved kysten blæs det ofte. Mot nord har eg ganske god livd. Det er vanskeleg å ha høge blomar i hagen, men eg har nokre høge som eg brukar støtter rundt. Eg har planta litt rundt omkring, noko rundt ei trerot, noko langs ei murt steiborg og noko i "lommar" på eit berg. Rundt granrota har eg planta mellom anna små rhododendron mot nord, vårlyng mot vest og berknapp og takløk mot sør. Ein gammal kvernstein har også fått plass her.
Nærbilete av rhododendron. Takløk og bergknapp mot sør. Rhododendron har eg elles i hagen også, dei er så smått begynt å bløme.
Her står mellom anna Euphorbia 'Red Wings' , gulldrodre. Perleblomar langs heile kanten.
Euphorbia 'Red Wings'  og gulldodre. Alpeklematisen er også i gong med bløminga.
Snøsløyfe har eg planta i steibedet. Vårgyvelen skal eg sage ned etter at det er avblømd, dei fleste greinene har knekt nede ved rota.

11 kommentarer:

Hulda sa...

Så smart å plante innmed granrota, det var virkelig fint! Flott med den gamle kvernsteinen ved sida av. Fin blomstring hos deg!

Her blomstrer det også, om enn ikke så mye enda, så er vi glad for det som kommer fram litt etterhvert i hagen. :)

Nå har jeg skrevet på konvolutten med kortet, sender det i morgen.

Ja, fotografering er veldig artig, ekstra artig er det når man kan vise bildene fram til andre på bloggen. Jeg tar mange bilder ute nå om dagen, jeg også, kan tenke meg naboene får noen artige syn når jeg bøyer meg ned, sitter på huk, ja, kanskje legger meg på hellene for å ta bra bilder, hi hi.. ;)

GAWO sa...

Det er en hærlig tid vi er inne i nå. Med alt som spirer og gror rundt oss. Jeg har vært borte i helgen og da jeg kom tilbake i kveld hadde hagen eksplodert i farger. Så i morgen må jeg ut og ta bilder. Men de har snakket om regn.... Men det kan bli fine bilder i regn også :-)

Du har tatt mange fine bilder og det ser ut til at du har hagen full av vakre planter. Ønsker deg en god uke.

Sologbolig sa...

Så mange flotte plante. Ja, no er det ei deilig tid. Her har det vert kjempefint vær i helga og det merkast på hagen. Har planta ut litt sommarblomar, men må nok ha meg nokre turar til på torget eller gartneriet. Ha ein fortsatt fin kveld!

GAWO sa...

Så akkurat kommaentaren din på min "Fotosafari". Du har ikke akkurat løsningen men ikke langt ifra. De lyktene stod i vannet like før en liten bro og jeg tror de stod der og lyste opp skjæret slik at den som ville under broen ikke kjørte rett på men valgte riktig side forbi skjæret og så under broen. Det hele så litt rart ut syntes jeg.

hjemme bra sa...

Nydelige blomsterbilder!!! Du har mye vakkert i hagen din! Er imponert over at du husker navnene på alt/det meste! Flott med beplantningen rundt granrota også.

dot sa...

WOW! Those are all beautiful!

Anonym sa...

excellent post again. great collection

FO - 2 sa...

Fantastisk fint! :)
Veldig flott med plantene som bor rundt den store stubben der. :)

Kjersti sa...

Den trerota med blomster rundt var kjempefint. Blir mer blomster her også nå, særlig siden vi hadde så fin vær hele forige uke.

BO sa...

Eg trur du må komma på mein luketur her til meg!!! :-)
Velstelte bedd alle plassar -korleis klarar du det!!? Her er gåselabben eller djevelkloa den som "blomstrar" mest... Nei, eg må ta meg sjølv i nakken!

Brit. (lille meg) sa...

Så flotte blomster! Og du har nok ikke bare noen få, nei...
Så kreativt å pynte med den kvernsteinen! Lurt, og dekorativt!
Joda, det blomstrer litt her også, men langt fra så mye som hos deg.
Vi har noe fellesareal her i bofellesskapet hvor jeg bor. Kanskje skulle jeg ut å ta bilder av det, i påvente av at mer skal komme ut hos meg selv.
Ha en fin uke!