mandag 20. august 2007

Nytt liv i fjøset.

Kyrne har hatt sommarferie, dei har gått ute og meska seg på gode beite sidan sist i mai. Nå skal alle kalve og dei må innom fjøset to gonger om dagen for å bli mjølka. Dei får gå ute til ut september, kanske lenger om veret er fint. Gullros har fått sin aller første kalv. Ho er ei fin ku, godlynt og roleg.
Nam, nam, gras er godt! Inn som mat og ut som mjølk. Kyrne våre står på mjuke matter og får rikeleg med spon å ligge på. Dei første to-tre vekene får kalvane eigen binge, sidan går dei i større bingar fem-seks saman. Der er det god plass til kalvedans. Denne vesle jenta er heilt ny i livet. Ho ventar på mjølkeflaska si og er nok litt skeptisk til kamera. Mmmmm-mjølk.... Me har hatt service på mjølkeanlegget og alt er klart til ny produksjon. Hygiene er viktig, her skal det alltid vera reint og ryddig. Fjøsinspektøren Balder er på plass. Han har ikkje lov å gå inn på mjølkerommet, men han har fri tilgang i resten av fjøset. Han er glad i ein liten mjølkeskvett.

10 kommentarer:

minerva.jor sa...

Dyrene har det godt på Heimdal, ser jeg!
I min barndom var jeg ofte på bondegård hos onkel og tante i Hallingdal, så jeg har opplevd nær kontakt med dyr og fjøsstell- har så gode minner fra den tiden.
dyreholdet er nå dessverre avviklet!
Ha en fin kveld:)

GAWO sa...

Fjøset har forandret seg siden jeg var innom et sist. Da jeg var liten var jeg ofte hos min mormor og da lærte jeg å melke. Takk for besøket i ditt fjøs. Det var hyggelig å få lov til å ta en titt.

FO - 2 sa...

Kan kjenne lukten og høre lydene.....
Rauting, klirring i melkespann og melkemaskinen som jobber.
Og katten som fornøyd spankulerer rundt der og mjauer fornøyd. :)
Takk for en fin runde i fjøset. :)
Klem Ida.

Berit T sa...

Kjekt å få være med i fjøset, flotte kyr og kalver, og Balder ikke minst.
Har vært hjemme en tur og fått lagt inn noen bilder, er så kry av å ha fått det til uten hjelp.
Snakkes.

min sin lille tue sa...

Å, nå smelter jeg. Finnes det noe penere enn kalver da? Husker godt at jeg var i fjøsene rundt her da jeg vokste opp, jeg ble aldri lei av å klappe dyra. Og så husker jeg pottost, som vi også kaller kalvdans herover, med rød saus:) Og råmelkspannekake:)
Fine skatter du viser også, kjekt å ha sånt å mimre med.
Ha ei fin uke.

Mia sa...

Herlige bilder av dyrene, både kuene, kalvene og katten! Det er sååå koselig med dyr, og jeg nyter bildene dine av dem. Det er også kjempekoselig med en medblogger med gård (selv om vår er mer som hobby å regne... men vi har jo noen dyr, vi også...)

JULIEK sa...

Næmen så utrolig flotte dyre bilder. Synes kyr er så fine jeg : )

ChatrinesLiving sa...

Heisann!
Tusen takk for hilsen hos meg! Dyrene sine ser jo ut til å ha det veldig bra:) Jeg er vokst opp på gård med melkekyr, og diverse andre dyr:) Nå når jeg bor i by har jeg bare en liten "sofa" hund:) Veldig koselig med de gamle minne-bøkene, og lekene fra "gamle" dager. Flott at du har kunnet ta vare på de!
Ønsker deg en flott dag!
Hilsen Chatrine

Anonym sa...

Så utrolig koselig blogg du har! Mye nostalgi her! Fant deg fordi du har lagt igjen kommentarer hos min mamma - bloggen "forgjengelige ting" he he ;)

ebba sa...

Flott blogg du har,får godfølelse når jeg er innom deg.Jeg reiser til Sandnes på lørdag, blir der en kort uke.Her er mobilnr.mitt 90779325.Bare ring meg.Vet ikke om Heimdal er langt unna.Kansje ett treff over en kopp kaffe?