lørdag 25. august 2007

Lyngheiane blømer.

Nå blømer røsslyngen på Bokn. Det er vakkert når heile landskapet er kledt i lilla. Heldigvis har me ennå ein del lyng igjen, men her som andre stadar gror landskapet sakte men sikkert igjen. Driftsformene i landbruket endrar seg. Det er lite dyr som beitar i utmarka. Før blei lyngen svidd med jamne mellomrom, slik at sauene skulle få nye gode skot å ete. Her hos oss har me svidd ein god del lyng og begynt med villsau. Det er meir arbeid enn me hadde trudd. Det er ikkje enkelt å gjerde dei inne, dei både smyg og hoppar. Me er heldige om lamma oppnår ei vekt på ti kilo, så det er inga gullgruve. Me får sjå kor lenge me held på. Villsauer er flotte dyr som har innstinkta i behald. Lamma er skjønne, dei er i ein fargeskala frå svart via grått og brunt til kvitt. Som oftast har dei fleire fargar. Det finns ikkje mykje som er meir roande enn vatn! Me har hatt nydeleg ver dei siste dagane, naturen ber likevel bud om at hausten er på veg.

8 kommentarer:

Dans på roser... sa...

Så koselige bilder du viser! Høsten er vakker!!! Min favorittårstid, helt klart. Lyngen har en fantstisk farge, og jeg har så lyst å kjøpe meg litt nye klær i lilla nå til høsten setter inn. Så koselig når du legger igjen hilsen i bloggen min, setter stor pris på det, selv om jeg ikke alltid svarer. =) Klem, god helg!

Trines Hus og Hage sa...

Så utrolig nydelig natur!Hvis du har slik natur der du bor, er du heldig. Takk for hyggelige kommentarer på bloggen min også. Ha ei fortsatt god helg!

Anonym sa...

Koselig med hilsen på bloggen min. Du har sånne utrolig flotte bilder, koser meg her hos deg ja! Ønsker deg ei super helg

Mia sa...

Nydelige bilder! Og så interessant å lese om villsau. Vi har jo gammelnorsk spælsau (16 vinterfórede) og noen mener at villsau og sammelnorsk såælsau er noe av det samme, ikke vet jeg... Men våres holder seg stort sett innenfor gjerdet (har en liten kar som har det gøy med å hoppe over gjerdet og å spise av epletrærne våres...) Vi har ca. halvparten av våre sau på innmarksbeite (rundt huset vårt...) og resten på utmarksbeite. Og så har vi gjerdet inn en liten skogsbit til utmarksbeite rett bak huset vårt også. Sauedriften vår er heller ingen gullgruve, men så er driften vår mer som hobby å regne... Og det er bare så trivelig med dyr, og sauer er så klart helt ålreite sådane...

Marie sa...

Takk for kommentarar! Me har nydeleg natur her, det er iallefall fint når veret er fint. Eg er einig i at lynglilla er heilt nydeleg. Villsau og spælsau har vel felles aner ein plass. Eg trur spælsauene er tammare enn villsauene. Nokre av våre et kraftfor or handa, men dei lar seg ikkje så lett ta. Sauer er uansett ålreite dyr.

God helg og klem frå meg :o)

Elin sa...

Eg er sikker på at det er nydeleg hos dokke no. Såg antydningar til lyngheiar i begynnande bløming då vi var på Sotra. Kysten er fantastisk! Nydelege bilete du har. Interessant om villsauene!Stå på!!

Anne sa...

Usedvanlig vakkert.
Er også helt enig i det du skriver om vann, der ER beroligende.
Jeg tenker på en kornåker på sammme måte, i vind.'Fin søndag ønskes deg.

minerva.jor sa...

Vakkre naturbilder! det gir en fin ro og behagelig stemning ved stille vann, vi benytter ofte Marka i nærområdet!! Høsten er på vei, i går var vi ute til sola gikk ned, kjenner det er en annen temperatur i dag!
Ha en fin søndag!