lørdag 18. juli 2009

Juliregn

Skikkeleg skybrot har me hatt her i dag. Eg hadde tenkt å jobbe i hagen, men i staden blei det klesvask, klesbretting og rydding i klesskap. Keisamt, men akk så nødvendig. Trass i regnet hadde eg meg ein tur rundt i hagen med kamera.
Med ein stor paraply over hovudet knipsa eg etter beste evne. Vatnet fossa frå takrenna. Lysglasa på bordet var heilt fulle av vatn. Det same var fatet med dekorstein, det er forresten dekorativt med våte steinar. Ved granrota og andre stadar er det dammar av vatn. For nokre veker sidan tørsta plantene, no held dei på å drukne. Blomane i krukkene sør for huset er no frodige og fine. Skaugumbegonia og ringblomar står også i full flor. Varmraudt, oransj og gult lyser opp ein gråversdag. Revebjøllene syng på siste verset, det er berre nokre få blomar igjen i toppane. Breiskolmen skal eigentleg vekse oppetter eit espalie, men tyngde av vatn heng dei framover. Eg må nok binde dei opp. Strandkattehale tåler både regn og vind, men dei nikka med hovudet i striregnet i dag. Hosta. Hortensiabusken har hatt godt av vatn og har begynt å springe ut dei siste dagane. Franske margeritter står i krukker ved inngangsdøra. Roser tyngde av vatn. Svært mange roser var stygge, så eg må nok ut med saksa når regnet lettar.
Eg ønskjer alle som har vore med meg på ei regnfull hagevandring ei god veke uansett ver :)

23 kommentarer:

TorAa sa...

Vakre bilder fra en regntung dag, slik som det har vært det meste av dagen her ved Oslofjorden også.
Begynte bra med 24 pluss i dag tidlig, så kom regnet og nå står det kun et par våte Crocks igjen på verandaen. Basilikumen ser begredelig ut, gressløken stortrives, tomatene rødmer i kor, mens paprikaen er halvt i dvale....

Jan sa...

Hi Heimdal, I loved the tour you gave with your camera. You take excellent photos! You always have the most amazing garden-everythink looks lush and green!

Laila -Karin sa...

Like vakkert hos deg enten det er regn eller sol , jeg blir glad av å se på dine vakre bilder.
Takk for alle gode hilsninger og ommtanke fra deg , det er så flott å oppleve. Fikkfaktisk mail fra noen som ikke fikk lagt inn kommentar
Helt utrolig -.
Får håpe det nå er fedig regnet for en stund .
Ha en fin søndag
Klem

elle-melle sa...

Slik var det her også! Det var vått for å si det mildt. Blomstene er tunge av alt vannet og mange blir veldig fort stygge, så saksa må nok frem her og når det bare blir litt tørrere.
Ha en god og forhåpentligvis litt tørrere uke!

Anne sa...

Mer enn et duggfriskt innslag om en skal si det slik. Hagen har godt av slike regnskyll, og det gjør seg jamen ta godt på bilder også :-)

Ha en fin fin søndag marie, her planlegges det søndagstur.

klem.

Hilde sa...

Så nydelige bilder! Jeg har også rusket rundt i hagen i dag - etter tre uker på ferie er hagen i nød og trenger pleie... Bilder kommer nok senere, men har holdt meg til solskinnsbilder fra ferien i dag... hi hi. Bildene dine blir skjønne med de hvite, duse kantene, må lære meg å redigere bilder etterhvert skjønner jeg...
Takk for at du tok turen ut i regene!
hILDE

Bangchik and Kakdah sa...

Lovely snaps... the umbrella drops are so real...

~ bangchik

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Her var det mange nydelige blomster. Det tar seg godt ut i regn også, men nå kan det snart være nok ;)

Ruth Bernssen Bø sa...

Vakkert hos deg, sjølv på ein regntung dag.
Ha ein fin kveld.

GundaM sa...

Ja her var det jaggu meg regn ja!!! vakre bilder Marie.

Håper du får en fin uke og at regnet har gitt seg,)

Hanne sa...

Det er jo så flott med nærbilder av blomster med regndråper på!

Ser du har bilder av Nostalgie. Har kjøpt meg et par i dag. Tåler de regn greit? Det hender jo at det regner her på Sunnmøre, også. Kremt... :-)

ChatrinesLiving sa...

Oi som det har regnet hos deg! Men det skal jo sies at hagen din er vakker likevell! Å bildene du tar, selv under paraplyen er vakre altså!
Hos meg er det faktisk opphold i dag, utrulig nok... men kaldt. Nå håper jeg at vi kan få sommer igjen. Vi har faktisk (tru det eller ei) hatt ei uke med sommer allerede i år! WOW!!!
Blomstene hadde godt av det å kom seg fort, rosene vokste og fikk masse knupper med en gang. Men så stoppet det litt opp når vi den siste uka ikke har hatt mere enn 10 grader. Jeg tror nok at jeg vil få se roser i år, sånn etterhvert:)

Tusen takk for gjerde tips! Vi vurderer hva som vil være best, men det er klart, om det er helt tett vil det falle ned allerede til vinteren. Så det blir nok noen små sprekker for å lett på trykket. Selvs stakittet er det jo ingen fare med, så den er jo grei:) Værre er det om det blir såpass govær at jeg får malt det... Ellers er det vel råttent allerede til våren... Jeg må nok finne en løsning på det problemet. Men gjerde skal det nok bli, og det gleder jeg meg til, får da føler jeg at hagen blir litt skjermet for innsyn. Du vet, jeg sitter på en "pidestall" slik det er nå, men dirrekte øyekontakt med både naboer og biler. Så skal det bli fint for Chablis å kunne springe løs ute når vi soler oss:)

Denne uka har jeg faktisk en liten mini ferie, og den skal brukes til å besøke bloggene rundt, det har jeg nesten ikke tid til. Jobber egentlig altfor masse. Så skal jeg kose meg med at min datter kommer hjem på en 2 ukers ferie. Hun lander her i morra tidlig og det skal bli fint! Man ser jo ikke disse barna så ofte etter de flytter hjemmefra vet du.

Så håper jeg på litt sol også da:)

Finfin ny sommeruke til deg!
Stor klem fra Chatrine:)

lavendel mio sa...

Flotte bilder du har tatt i pøsregnet!!
Vi har samme været her og, 13 gr og pøs pøs, det vil ingen ende ta:((
Reddet krydderurtene fra å råtne på rot, nå henger de så fint til tørk:)
Ha ei flott uke uansett været,klem:)

Hilsen Bodil F.T. sa...

Så mange vakre blomster som trenger regn, men sannelig kom regnet i store mengder der hos deg!!

Fortsatt god sommer ;)

Petunia sa...

Det har regnet skikkelig ser jeg. Men det er jo godt med slike dager også. Man får gjort noe inne.
Nydelige bilder og jeg liker redigeringen din så godt!

Mia sa...

jeg ser at det har virkelig kommet mengder meg regn hos deg. Er det ikke rart at enten så har vi nærmest tørke, eller så drukner vi (og plantene med oss)? De samme skjer her hos meg også, regn og atter regn de siste dagene. Men jeg ser jo at det er flott blomstring hos deg tross regnet! Og at gult og oransje så absolutt gjør seg på en regnværsdag!

CP Su sa...

I want to move to your house ... these flowers are just lovely @O@

Birgitta sa...

Hej
Vad roligt att du tittat in hos mej. Vilka fina foton du tagit på dina blommor med regndroppar på. Ha en fortsatt trevlig vecka.
Kram Birgitta

Helen sa...

Så fine regnbilder fra hagen din. Er det naturlig regn på det første bildet eller har du lagt på litt ekstra i bildebehandlingen?

JULIEK sa...

Ja her har det og høljet ned. Det er vått overalt, men nå er det blå himmel så kanskje det tørker litt idag : )

Brit. (lille meg) sa...

Så nydelige bilder, Marie!
Nå er det lenge siden jeg har besøkt alle bloggene. Har vært på tur, og etter jeg kom tilbake, har jeg hatt besøk. Og i dag fikk jeg magesjau, men nå er det verste heldigvis over.
Vi har også fått regn nå, men det trengs nok mer, for nå var det veldig tørt.
Takk for at du deler disse flotte bildene med oss!

FO - 2 sa...

Regn kan være vakkert,
og du gjør det iallefall vakkert gjennom bildene dine.
NYDELIGE bilder! :)))

Viola sa...

Et skikkelig vakkert innlegg! Som jeg frydet meg :) Her har du fått lekre bilder i det "flotte" regnværet! Og så mange skjønne blomster! Katten din til venstre i sidefeltet til venstre er også helt skjønn! :)