torsdag 14. mai 2009

Lovley May! / Kom mai du skjønne milde!

Hagearbeid opp og i mente! Eg ligg på alle fire og grev i molda kvar ledige vakne time for tida. Hardt arbeid, men du verda kor kjekt. Eg er i flyt og timane flyg avgarde. 
Vårgyvelen spreier lukta si i heile hagen. Fleire av rhododendronbuskane står i full flor. Alpeklematisen er no på det aller vakraste. Eg har berre planta stemor av sommarblommar enno, men skal kjøpe eindel i morgon. Eg har eit bed der det kan bli veldig vått til tider. Stauda under blir ofte brukt i damkantar og passar bra i det bedet. Eg kjem ikkje på namnet i farten. Hosta tåler også godt å ha det fuktig. Dei siste par dagane har eg skore og reinska plenkantar. Eg har også hatt opp alle mursteinane langs dette bedet, dei hadde grodd heilt nedi. Eg gjorde det nok litt lettvint då eg la dei ned for nokre år sidan. Påskeliljene er avblømde og perleblomane likeså, så no ventar eg på at fleire stauder skal overta. Tusen takk til alle som legg igjen koselege og positive kommentarar hos meg :)
Eg har som mål å legge spor etter meg hos alle etterkvart.
Nyt maidagane folkens :)

20 kommentarer:

Laila -Karin sa...

Utrolig vakkert her hos deg , nydelige bilder. Det er mye arbeid med hage, men det gir jo oss så fantastisk mye tilbake.

Dirt Princess sa...

Ok...so I have no idea what your posts says. I need to find a language converter. But really, the photos speak for them selves. Beautiful garden and phots!

Your hydrangea at the bottom left of your page is STUNNING!!!! What kind is it?

Brit. (lille meg) sa...

Ja, det er en herlig tid nå!
Det er bare sørgelig at den går så altfor fort!
Nydelige blomster hos deg.
Ha en god fredag!:-)

Hulda sa...

Jeg har før beundret det bedet langsmed berget, det er altså så fint. Nydelig med den blå blomsten i kanten. Den stauden du ikke husket navnet på, tror jeg er en humletype. Enghumleblom, eller noe slikt. Mulig jeg tar feil.
Her blomstrer påskelijene vakkert i hagen i skrivende stund. :)Men, noe kommer, og noe går, slik er det med alt.

Karin sa...

Vad härligt det blommar hos dig! Din alpklematis ser verkligen frodig ut. :) Rabattkanter behöver fixas här också (eller åtminstone kantskärning) och dina var ju mycket snygga och praktiska. Ha en skön helg!

Kram Karin

Turid sa...

Herlige hos deg Marie- likte spesielt godt det bildet av blomsten som klatrer på en sykkel eikert- artig foto teknisk !
Ellers så er æ ganske så fasinert av hagen din , så artig å kjenne igjen bedene dine fra i fjor- nesten som å ha vært hos deg- kjenner igjen bla. stubben du har planta rundt....trivelig.
Det eneste som viser farger her hos mæ , det er det æ maler med malekosten, itillegg er ikk tempen så høy her at vi planter ut enda .
En fin 17.mai ønskes deg og dine.

Nunne sa...

Ja, Marie, at DU ligg på kne og jobbe kvar ledige stund, det vises!
Den hagen din burde vært skrevet om i et tidsskrift, sånn at flere fikk se den.
Du får alltid samme lengselen fram hos meg...om å flytte til et strøk som ikke er så kaldt og kort sommer som hos oss. Vi ligger laaaaangt etter, selv om vi er patrioter når det gjelder NORDLAND!
Det er lyset, midnattsola og folket som betyr noe for meg!
Blir nok her nord (tror jeg), men jeg kjenner det er litt fristende å kunne få ting i blomst så tidlig som du får.

Ønsker en god helg og god 17.mai på Heimdal. I år stiller jeg for aller første gang i egen festdrakt, SVARTISDRAKTEN. Det skal dere få se etterhvert!

Nunne sa...

Tenker alltid på deg når jeg slår på MAKRO på kamera.! :))

Ruth Bernssen Bø sa...

Så mykje fint du har rundt deg, men du bruker jo mykje tid på det og.
Du har fått dreis på kameraet allerede, ser eg. Mange flotte bilete.
Min hage er som før, venter fortsatt på gravemaskin. Neste veke har han nå sagt, men eg trur det ikkje før eg ser det. Dvs eg får høyra det, reiser jo nordover på tirsdag - for 6 veker.
Nyt dagane i hagen.

Anonym sa...

Så heldig du er som har en SÅ flott hage, Marie! Det er ren terapi å holde på med planter og blomster, og så det fine resultatet det blir hos deg, da. Så flott med berg og steiner innimellom alle fargene. Nydelig, rett og slett! Fin helg og 17. mai til deg! KLÆM!

Gunilla sa...

Oj vaad fint det blommar hos dig. Fantaastiskt med alla rododentron.

Jag tror det är en Humleblomster för jag har en likadan.

Här hos mig har det bara börjat ännu så jag har mitt kvar.

Ha en fin helg

Gunilla

naturglede/Randi Lind sa...

Du får virkelig valuta for alle timene dine i hagen. Det er jo så vakkert. Takk for at du viser det fram. Ha en flott dag:)

lavendel mio sa...

Dååån kor fint du har det i hagen:))
Elsker hagearbeid selv,det er helsegevinst å grave i molda:))
Nå skal jeg ut og nyte det flotte været:)
Ha en flott 17 mai,klem:))

Katarina sa...

Marie, vilka vackra rododendron du har! Och jag tycker mycket om dina rabatter - så snygga!
Trevlig helg!
Katarina

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Ja, de knærne dine får jammen prøvd seg. Enten ligger du å graver i jorden eller du står på knær for å ta bilde så vi skal få dele gleden! Jammen er jeg glad for det. Det ser jo ut til at du har blitt god vennmed ditt nye kamera på kort tid også.

God helg!

Hilsen Bodil F.T. sa...

Du har en flott og koselig hage. Det var veldig fint der du renset steinkanten foran bedet. Mye arbeid, men du så kjekt når det er gjort!!!

Ha en fin 17. mai!!

CP Su sa...

It's just getting busier and busier your garden Marie :)

Greetings from cat city Kuching.

Malys krok sa...

En må ikke være redd for å jobbe mye for å få en hage så fin som din. Det gjør seg ikke selv, nei, men når "lysten driver verket" er alt i orden. Du har det utrolig fint der i hagen. Og det er så flott å sitte her og se på det. Kan tenke meg hvordan det er å se det i virkeligheten. Fin 17.mai til deg! Fra Margit.

Kristins Hus sa...

Hei
Nydelige bilder. Ser ut som det er veldig vakkert der dere bor. Helt forskjellig fra nordmøre... ;-)
Skulle vært her å kommet med gode hageråd du, serjeg. NYdelig!!
Titt gjerne innom:-)
Hilsen Kristin

Northern Shade sa...

The blue Muscari and yellow daffodils make a nice combination in front of the gray stone wall. Host leaves look so nice when they first come out, all rolled up.