søndag 24. mai 2009

Garden time.

Eg vil gjerne be gjestene mine med på ei hagevandring her hos meg. For dei som synest det blir litt hakk i plata og at eg viser det same omatt og omattatt; klikk deg ut :) Alt som lever, spirer og gror er grunnen til at eg laga meg blogg så her er det stort sett det du får.
I fritida mi er det stort sett "garden time" frå tidleg vår til seint på hausten for meg. Sløyfestråle eg har i garden time bøtta på trappa er yndig. På kvar side av inngangsdøra står krukker med spanske margeritter og bacoba. Potta med takløk og sedum er gammal, ho har vore farmor si for lenge sidan. To små piggsvin bur også her. Gåve. Ampelkorgene er henta opp frå kjellaren og har fått nye planter. Million bells blir finare og finare utover sommaren. I to amplar har eg planta verbena med ulike fargar saman. Dei har ei skjønn lukt som kjennest ekstra godt på stille, varme sommarkveldar. Tre sinkstampar i ulik størrelse. Den største brukte mor til å skylje klede i då eg var lita jente. Det blei ofte lite vatn i brønnen vår om sommaren og då bar ho heile vasken til ei kjelde og auste vatn frå kjelda og oppi baljen. Mjølkespannet hang saman med andre til kjøling i same kjelda. Vatnet i den kjelda er det beste eg har smakt. Gode barndomsminne for meg, men strevsamt for mor og far. Diascia blømer til langt på hausten. Denne kassen pleier eg alltid å sette kvite margeritter i, litt utpå sommaren fyller dei heile kassen. I krukkene sør for huset har eg planta sløyfestråle og blå og kvit femtunge. Millon bells i sykkelkorgene treng nokre veker for å vise skikkeleg ennå. Krypjonsokkoll veks ved sykkelen. I ei lita hole i berget har eg planta steinsame, han er strålande knallblå. Oversikt over litt av hagen. Nærbilde over bedet framfor berget. Her er litt stauder, i tillegg har eg planta løvemunn. Dei står i knopp og blømer snart. Sneglane er ikkje noko særleg glad i løvemunn og det er ein stor fordel. Vintergrønt er fint året rundt. Ulike nyansar av grønt. I bedet framføre det vintergrønne har eg tatt opp tråden med ulike grønne nyansar. I steibedet har eg mellom anna snøsløyfe, vårfloks og blåpute. Storkenebb. Same sort storkenebb som blømer. Eg har masse strandnellik. Han stortrivst så eg deler og deler. Vårfloks. I bergsprekkene har eg sett takløk i ulike fargar. Eit oversiktsbilde til, dette er til venstre for det første oversiktsbilde. Det er kome litt nytt i blom i stauderabatten. Akeleie i ulike variantar står i knopp og eit par sorter har sprunge ut. Dei fire neste bilda er tatt ved granstubben. Nedfor huset blømer snart lupiner. Ja-benken rett etter at han kom opp. No er det kome blom i urna. Diascia i ein nyanse som vil passe godt til skaugumbegonia og ringblom som er sette og sådde i dei terrakotta-farga verandakassane. Skjell er fint å pynte med synest eg. Takløk i ei gammal skei på steinbenken. Gamle hestesko passar fint til å plante takløk inni. Til sist ein nykommar i hagen, ein syrinbusk. Syrin høyrer med i ein hage på landet.
Håpar at du har kosa deg her saman med meg :)
Om du tar turen "forskikkeleg" skal du få ein kopp kaffi også :)
Ha ei fin veke :) 

28 kommentarer:

elle-melle sa...

Masse nydelige blomster i hagen din nå.
Jeg likte hagerunden og alt jeg så.
Det er så herlig at det er både grønt og fargerikt rundt omkring oss nå.
Nå ble jeg inspirert til å ta en liten hagerunde her også, selv om mine potter og sommerblomster ikke er like langt komment som dine.

Forsatt god søndag på Heimdal!

Unknown sa...

Nydelege bilder og mange gode tips, Marie:0)
Eg elskar slike hagevandringar, då er det mykje å lære for ein grønnskolling som meg...
Hagen din er berre så utruleg flott!!

Anonym sa...

Tusen takk for titten! Flotte bilder som er til stor inspirasjon og glede! //Nora

Orlaug sa...

Å, du har det so fint i hagen.....skjønar godt at du trivst med å stulle her.......masse jobb er det òg, å halde det so velstelt.
Ha ei fin veke!!!

Laila -Karin sa...

Takk for en deilig tur i hagen din.
Virkelig flott hos deg.
Det kan ikke bli hak i platen når det gjelder det som vokser og gror.

Hage foto og natur sa...

For en imponerende samling planter. Artig med takløk i brede potter.
Du har noen fantastiske store trær.
Jeg besøker Frogneparken og den Botaniske hage ,for å beundre store gamle trær.
Takk for vandringen i en velstelt og pyntet hage.
***
Ha en fin uke:-)

Dagny- Heim sa...

Tusen takk for turen! Elskar den sykkelen di :-)

lavendel mio sa...

Her var det masse fint siden sist:))
Var ikke mye nettdekkning der jeg var i helgen.Og da er det ekstra gøy å lese blogger når jeg kommer hjem:)
Du har en fantastisk flott hage Marie.
Voldsomt kor det bet blomstrer hos deg:)
Tusen takk for at vi får bli med på en slik fin hagevandring, lærer noe nytt hver gang.
Digger den sykkelen din:))
Har fått svigermors sin gammle sykkel,gleder meg til å pynte den:)
Ha en nydelig uke,klem:))

eba sa...

Skal seie du kan dette med blomar!!! Nydeleg i hagen din! Falt pladask for den skeia du hadde planta i - det var utruleg kult!! Noko slikt kunne eg funne på, men det får nå ikkje vere i fred her i huset... Må nok vente nokre år til ;)
Las lenger nede at du har kjøpt deg speilrefleks! Gratulerer! Det står høgt på ønskelista her også, men inntil videre er vi nøgde med vårt cannon ixus ;)
Lykke til vidare med alle dine flotte hageprosjekt. GLer meg på meir! :D

Gunilla sa...

Fantastisk vad det blommar hos dig nu. Du har ju mycket berg så dina planter verkar trivas väldigt bra.
En cykel har jag ochså skaffat mig som står i trädgården det är väldigt populärt.
Stubben med taklöken och sedum är verkligt fint. Jag skall nog plantera lite taklök intill den stora stubbe som finns i vår trädgård ochså det är ju fint.

Ha en fin vecka

Gunilla

Brit. (lille meg) sa...

Du som har så mye fint å vise, skal iallfall ikke beklage at du viser slike bilder! Du har så mye flott i hagen din! Takk for at du tok oss med på hagevandring!:-)
Ha ei fin uke!

Berit T sa...

ÅÅÅ du så mange fine sorter du har!
Og så har du satt sommerblomtene du, så langt er ikke jeg kommet.
I sykkelen har jeg fremdeles små stedmor som ble satt til påske. MÅ nok en tur ut til Heskja og handle inn. Og den jentefiguren med takløk slik har jeg også med det samme oppi.

Veldig kjekt med satuder, men det må noen sommerblomster også, alle de fristende fargene.

Ha en flott uke videre.

Turid sa...

Takk for blomster turen-skulle gjerne vært innom på en kaffe kopp hos deg, håper at det er noen det passer for, trivelig å hilse på bloggvenner......men håper ikke at det kommer like mange som når Aleksander Rybak inviterte folk til Gardemoen.....
Som mange av de andr som kommenterte så likte æ også sykkelen veldig godt.

Anne-Berit sa...

Er med på hagevandring hos deg når som helst jeg.Tusen takk for turen,noe så nydelig.Og så forandrer det seg hele tiden,etterhvert som det blomstrer,eller blir avblomstret.Du gjør en kjempejobb med hagen din,men så er den litt av et skue også da.
Ha en fin ny uke.Og så er vi blitt venner på Facebook også,koselig det.

Anonym sa...

For ein nydelig og spennende hage!!
Tror nok du er å finne i hagen fra tidlig vår til sen høst??

Trultemor

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Tusen takk for ei kjempehyggelig hagevandring. Dette blir jeg aldri lei av å se på.

Randi sa...

WOW ! Marie...her skulle jeg vært å lånt noen avleggere...gubban så mye fint!! Jeg koser meg med å se bilder fra hagen din jeg også.Tydelig at du legger mye jobb i den.
Jeg har knapt ett lite bed....ellers er alt i krukker og kasser. Fyller alt med blomster. Håper bare på masse sol og varme så det bugner i hagen snart.

I år har jeg plukket brennesle og lagt i vann...to uker skulle det ligge til modning. Da er det e gjørme som lukter grusomt. Er litt spent på å se om jeg får det til. Det skal jo være beste gjødningen som finnes. Så får vi se om det stemmer da.

Ha en flott uke.
Klem

pepperkverna sa...

Så mange vakre blomster hos deg. Til å bli glad av!! Takk for turen....Hege

Anonym sa...

Jeg har koset meg.Nydelig! Toril A.

VALKYRIEN sa...

For en blomsterprakt du har rundt heimen! Takk for turen, veldig fin hage du har! Likte spesielt godt den lille gutten/jenta med blomster i trillebåra, kjempesøt!

Malys krok sa...

Nå har jeg fulgt bilde for bilde, steg for steg, i hagen din. Sitter her med en fin fornemmelse av sommer og av at du er en som elsker alt som "sprett og spring og gror". Nydelig var det å gå turen med deg, og jeg kommer gjerne igjen når jeg ser du er her med noe nytt. Hilsen Margit.

HildeS/Frøken Fryd sa...

Takk for turen, og det er alltid ei glede å få sjå i den flotte hagen din.
Du har så mykje spanande planter og har sett dei så flott saman.
Gler meg til neste hagevandring.
Ha ei fin veke Marie.
Klem H

Rune Eide sa...

Du verden - her var det mye godt arbeide. Både med jord og blomster, og med kamera. Jeg alt spesielt for den steinbenken. Den var noe utenom det vanlige.

Takk for kommentaren!

Miriam Elisabeth ツ sa...

Masse flotte blomster og fine bilder. Du og du for en fott hage du har!

Tusen takk for kommentar hos meg :)

Torill sa...

Kan sjå hagen din mange gongar eg :-) Mykje vakkert å sjå. Eg lengtar etter å gjere hagearbeid, det er så trist å bu ved asfalten.

Kathrine sa...

Wow!! Her har du mye fint, Marie! Herlig tur!
Her er det litt for tidlig for sommerblomstene. Må nok vente til Heggen har blomstret av før jeg kjøper noen. Verbena er en favoritt her og. Vakker.

Ha en flott kveld:) Og tusen takk for en nydelig tur i hagen din!

FO - 2 sa...

Vakkert, vakkert, vakkert!!! :)))
Dette er en utrolig fin måte å gå på hagevandring sammen med deg på.
Jeg nyter det hele i laaaange drag!
Så, må du nyte det selv, der du går rundt og steller og vanner.
Jeg skal kikke på hvert eneste bilde en gang til. :)
Klem.

SchneiderHein sa...

Oh, it's too funny - I have your upright hedgehog in a blue version!
And your nature photographs are beautiful as always.
Silke