mandag 11. mai 2009

Testing, testing.

Endeleg har eg fått meg speilreflekskamera. Det er eit Canon EOS 450 D med eit SIGMA 18-50 mm objektiv. Eg har null peiling på dette, men håpar på å lære etterkvart. Eg var ute og testa litt i går. Då brukte eg berre autofokus. Eg ser at eg må kjøpe stativ for det er vanskelegare å skarpe bilde med dette enn med fujifilm-kameraet mitt.
Alpeklematisen står no i full flor. Steinsame er såvidt begynt å opne knoppane.  Fantastisk vakker blåfarge synest eg. Hagesildre er heilt dekka av av snøkvite blomar. Vårgyvel. Rhododendronknoppane er i ferd med å opne seg. Strandnellikknopp. Nærbilde av Euphorbia 'Red Wings'. Denne lyngplanta har eg ikkje namnet på. Klokkeblåstjerne spreier seg uhemma. Dei er vakre blomar i blått, kvitt eller lilla, men eg vil ikkje ha dei over alt. Løkane står veldig djupt så det er vanskeleg å få dei bort der dei ikkje er velkomne. Bregner er fine innimellom staudene. Denne takløken fekk eg av ein eg kjøper blomar av. Her er ein annan variant. Eg lukar bort løvetann i bed og rabattar. I plenen får dei berre hovudet kutta av kvar gong eg klypper graset, men då poppar det berre opp eit nytt. I kveld melder dei fint ver over store deler av landet, NYT det :)

34 kommentarer:

Randi sa...

Hei Marie!!
Gratulerer...nå kan du virkelig glede deg til å ta fantastiske bilder...du som har så godt øye for ting i naturen. Jo visst er det vanskelig til og begynne med...men du opplever etterhvert at ett sånt kamera har så mye mer og by på enn ett kompaktkamera.
Les alt du kommer over. Jeg har lett veldig mye på nett etter sider som jeg kan lære av...og det er der jeg har lært mye av det jeg kan.

Gleder meg til å se hva du tryller frem etter hvert..og ja stativ er ett must for deg som er hagefotograf:-))

Ha en flott kveld.
Klem

Brit. (lille meg) sa...

Gratulerer med nytt speilreflekskamera! Dette lærer nok du fort, det ser ikke ut til at du har særlig problem med kameraet ditt! Du er en flink fotograf, og har nok eksperimentert en del......
Jeg har Fujifilm kompaktkamera, og det greier seg for meg i overskuelig framtid. På kurset jeg var på lørdag, sa de at det var enklere (!) med speilrefleks enn med kompaktkamera. Jeg er ikke helt sikker på om jeg kjøper den.Men alt kan læres, og du kan mye.
Lykke til med kameraet, og ha ei god uke!:-)

elle-melle sa...

Gratulere med nytt kamera!
Det går seg sikkert til etterhvert som du blir litt mer kjent med å bruke det.
Du har nesten samme kamera som meg, mitt er et Canon EOS 300 D. Jeg er godt fornøyd, men har ikke peiling egentlig- jeg bare knipser i veg, none ganger på auto og noen ganger på manuell fokus.
Stativ er noe jeg og trenger, så det er øverst på ønskelista mi.

Gleder meg til å se fler bilder fra deg:

TorAa sa...

Slett ingen dårlig debut med nytt kamera

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Grattis med nytt kamera...
Nydelige bilder...

Ha en super kveld og uke...

Gunilla sa...

Jättefina bilder du tar. Du är ju så bra på det.

Vad det blommar hos dig. Jag har börjat rensa i vår trädgård,så nu kan jag se hur det har börjat komma upp lite växter. Det är ju fantastiskt vad det växer fort.

Ha en fortsatt bra kväll

Gunilla

Kathrine sa...

Gratulerer Marie:) Og trøsten er at en skjønner ikke bæra på lang tid, men artig lell. Og mye kan fikses på dataen etterpå. Bildene dine var flotte.
Stativ er godt å ha. Litt ballete når en har det travelt, men blomster står nå stille de da:)
Og min erfaring er at menn er mye mere opptatt av kameraduppeditter-tall-innstillinger-bokstaver-ditt & datt osv osv, men det du sjøl gjør, er mye viktigere.
Gleder meg til fortsettelsen.

:))

Karin sa...

Grattis till din nya kamera! Den kommer du ha mycket glädje av. Dina första bilder ser fantastiskt fina ut. :) Kram Karin

Ruth Bernssen Bø sa...

Gratulera med nytt kamera.
Det vil du få mykje glede av, du som auga for alt det flotte naturen har å by på.

Eg fekk meg speilrefleks i haust, og lærer stadig noko nytt. Ikkje alltid like heldig med resultatet, men det kjem seg nok etter kvart.

Charlotte - FO² sa...

Åååå så helig du er!! gratulerer så masse. Det kommer du til å få masse glede av. Flotte bilder du har lagt ut, gleder meg til å se mer!

Malys krok sa...

Hei og gratulerer så mye med nytt kamera. Du ha nu tatt fine bilder før og, men hå blir det vel helt topp! Nydelig blomstring i hagen din. Lykke til på din fotovandring med det nye kameraet. Hilsen Margit.

♥ Gamleheksa ♥ sa...

GRATULERER! Dette var da en flott debut som speilrefleksfotograf. Regner med at det kommer flere godbiter etter hvert.

Jeg har akkurat fått bestemt meg for hva slags speilreflekskamera jeg skal ha og nå er det på tur hit. Gleder meg som en unge til jul. Det kommer nok mere på bloggen etterhvert.

Nunne sa...

Hmmmm, betyr det at du skal vise oss ENNO FINERE BILDER enn før?
Hvordan kan DET skje?
Jaja, du har en hage jeg alltid er betatt av, det vet du. Visste ikke at den blå heter Steinsame.... jeg mener å ha en sånn liknende i hagen som ikkje kjem før seint på høsten, og kan stå til i november... hva heter DEN da, tro? Du vet det nok...
Tror det er MYE mere vår hos dåkk, enn her, hvertfall...

Fortell meg hva du tror min blå blomst heter, er du snill!
Hilsen fra Nunne...

Berit T sa...

Gratulerer med nytt kamera!!!

Og en ting er jeg sikker på at dette er en lett sak for deg. Spennende er det iallefall.
Nydelige disse bildene.

Og ja-beken var flott, det var en stor bautasein. Så nydelig det var med takløken du hadde plantet.

Vi er på hytta og maler på huset der akuratt nå. På onsdag er det hjem og fortsette med arbeidet der i hagen, passe Joakim, og stryke alle bunadskjortene til hele gjengen, travel tid dette, men kjekt.

Ha en fin uke videre.

Orlaug sa...

Å, gratulera med nytt kamera!!!
So kjekt........må innrømme, eg har ein draum om eit slikt, eg òg.
Synest du har teke so makelaust fine bilde frå før òg.

Turid sa...

Gratulerer med nytt kamera, har å speilrefleks, men ikke tatt det i bruk...somer mye nærmere med mitt gamle, så vi må nok invistere i linse ....

LIVS LYST sa...

Tusen takk for opplysningen om treet jeg hadde tatt bilde av! Jeg visste jo ikke det.... syns bare det var så vakkert!!

Du har litt mer greie på det. Det skjønner jeg jo når jeg kommer inn hit! ;O)

Ha en fin tirsdag i morgen!
Hilsen L-jo

VALKYRIEN sa...

Gratulerer så mye med nytt kamera! Tror du kommer til å få til det der temmelig snart - de er jo fine de bildene du her har tatt!

Har nylig kjøpt et jeg også, brukt riktignok: Canon EOS 400D. Har ikke lagt ut bilder fra det ennå, fordi det må renses litt. Fikk det billig da vettu - via familie. Men det kommer nok etterhvert. Gleder meg til å få testet det ut skikkelig - selvom jeg jo tester allerede.....:)

FO - 2 sa...

Hei Marie.
Gratulerer så mye med nytt kamera. :)
Så gøy!
Kos deg med fotograferingen.
Med slike vakre motiv i hagen din, så kan du knipse i veg, med glede. :)

Det beste tipset jeg vil gi deg, er å bruke Manuellinnstillingen mye. Da kan du justere etter lysforholdene selv.
Det blir en vane, selv om det er litt mer "jobb" med det... Tenker da i forhold til et kompaktkamera.

På mitt kamera (Canon) er det også to innstillinger som heter "selvdefinerende". Det blir fine bilder med de innstillingene også. ;)

Nydelige fargerklatter fra hagen din. :) En fryd å se på. Alpeklematisen står i full blomst her også. Gyvelen er helt gul og sprer en deilig velduft her ute.
Dette er en fin tid! :)

Innlegget under her er vakkert. Et av de fineste jeg har sett! :) Nydelig! :)

Jeg kan rett og slett ikke ta meg tid til blogging akkurat nå. Jobber fullt denne og neste uke. Siden er jeg med i 17. mai komitèen. I tillegg pusser vi opp. Hagen krever sitt også. Puh....
Kommer sterkere tilbake.
Kikker innom av og til.

Ha fine dager.
Klem.

Hage foto og natur sa...

Gratulerer med Nytt kamera!
Blomstringen er lengre kommet hos deg, enn her. Nydelig!:)
***
Til jul fikk jeg et EOS 1000D Canon, med et objektiv 18-55mm. For det meste har jeg brukt autofokus.Det har ikke vært tid til mer. Det er et kamera til å vokse med.Er kommet i gang med valg av lysmetoder,håper å slippe redigering etterpå.
Kanskje det blir et fortokurs til høsten.
Lykke til;)

Besta sa...

Gratulerer. Flotte bilder har du alltid vist. Hvordan skal dette ende?

Anne på Moseplassen sa...

gratulerer med nytt kamera! Det mangler ikke på motiv ser jeg :) Nydelige bilder :D

Hilsen Bodil F.T. sa...

Først må jeg takke for gode ord om bunadsstrømpene jeg strikker!! Nå er jeg akkurat ferdig med dem! Klar til å testes på søndag ;)

Og så må jeg gratulere deg med nytt speilreflekskamera! Du er en "kløpper" med kameraet altså. Skulle ønske jeg kunne ta slike bilder... (drøm)
forresten: Forstår du ordet "kløpper" ?

GAWO sa...

Gratulerer. Du har riktig flottet deg :-) Slo lottokupongen inn i helgen? Fra nå av må du lage deg din egen fotoblogg. Anne gjorde jo det og jeg tror at du må det også. Der kan du samle alle de fine bildene dine, og riktig utfolde deg både teknisk og kreativt. Lykke til!!

Rune Eide sa...

Til lykke med nytt kamera!! Jeg ser du allerede har tatt det i god bruk. Jeg gleder meg til å se flere (jeg bruker Canon jeg også).

Rimkogeren sa...

Jeg er misundelig :-(

Oman sa...

wow. your pics never really fail to impress me. great job. :)

naturglede/Randi Lind sa...

Så gøy! Gratulerer med nytt kamera. Øve må man, det er sikkert.Men du har da allerede lært mye ser jeg. Flott.
Tror den blomsten du ikke visste navnet på er en poselyng. Den vokser i fuktige myrlente områder her hos meg i hvertfall.Gleder meg til å se mer her.

sammen på veien sa...

Her har du fått flotte bilder! Gratulerer med nytt kamera. Du kan mye allerede:) Kos deg!!!
Så snilt av Ida da å gi deg diktboken min:) Håper den vil gi deg noe:)

god klem fra meg

Laila -Karin sa...

Jeg ønsker meg speilrefleks jeg og,men jeg får vente til min sønn kjøper seg nytt, da for jeg overta hans slik med gjevne mellomrom.
Brukte mye speilrefleks før da vi fremdeles brukte vanlig film.
Ha en flott dag.

Hilsen fra landet sa...

Var helt sikker på at du hadde speilreflex fra før!! Da er verden din fra nå av,- du som har BLIKKET og tydeligvis også fototeknisk innsikt :-)

Lene sa...

Tillykke med det nye kamera, og det var da en flot premiere på dets formåen :-) Ha en god aften :-)

M.E.V. foto sa...

Gratulerer:) Det er mye å lære, men det er veldig gøy! Mange fine bilder fra hagen din.

lavendel mio sa...

Gratulere med nytt kamera:))Nydelige bilder!!
Har et slik kamera- og det er mye å sette seg inn i. Men gøy er det, tar bilder av alt som kommer i min vei:))Du har tatt masse flotte bilder så dette blir ikke noe problem:)
Ha en flott dag,klem:))