onsdag 16. april 2008

The cutest sign of spring! / Dei søtaste vårteikna!

Sau nr 5003 og firlingane hennar som blei fødde i førgårs. / The quadruplets that were born the day before yesterday and their loving mother. Desse trillingane blei fødde dagen før. / These triplets were born the day before. Eit nytt trillingsett var kome til verda då me kom i sauefjøset tidleg i dag. Det eine lammet var kome litt frå mor og var noko nedkjølt. Det er første gong denne sauen har lam og her er det for lite mjølk til tre. Då er det godt å ha råmjølk frå ku ståande i fryseboksen. Litt varm råmjølk og varmelampe over bingen hjelper ein forfrosen liten kropp. / A new set of triplets born this morning. The red light is from a heater lamp. It was very cold this morning.
Desse lamma er to(over, tre av firlingane) og tre(under, to av dei første trillingane) døgn gamle. Er dei ikkje skjønne? I dag har Balder hatt besøk av søstera si frå nabogarden. Me kallar henne berre for Søster. Ho fekk ein liten godbit hos meg, det ser ut som om det smaka. Ho er nesten tru kopi av faren som er av rasen Hellig Birma. / This is Balder's sister, she belong to our neighbours. Isn't she the cutest cat you have ever seen? Well, after Balder of course. Eg har ikkje tid til å kommentere tilbake til alle som kommenterer hos meg for tida, men eg set veldig pris på alle dei fine kommentarane eg får. / I don't have the time to comment back to everyone at the moment, but i truly appreciate every comment!

15 kommentarer:

Nunne sa...

God kveld Marie... Så du er igang med smålam? Det er vel ei trivelig tid når sauene lammer. Du så nusselige de er, de små! Og FIRLINGER! Broren til mannen min har gård, et sted tett ved Polarsirkelstøtta som står midt i hurtigruteleia... Går du inn på Polarsirkelen Maritime, så finner du stedet. (akkurat det drives av søstra deres) Fint sted, på fastlandet, men det er ikke bilvei dit. Man må ta båt for å komme dit. Og tenk deg når vi urbane folk kommer på besøk, og det er lammetid. Artig. Eller når de er kommet seg ut på marka å springe.

Mens ungene var små kunne de sitte i timevis i fjøset å holde på de små lammene. For dem var det flott om de ble et lam som måtte ha tåteflaske, selv om bonden så på det som et problem...

Pusekatt har vi veldig lyst på. Men en i familiener allergiker, så drommen er henlagt forever. Men kos å ha en katt å kose med!
Ha ei fruktbar tid, Marie!

garden girl sa...

such sweet babies Marie!

dot sa...

I love all these pictures and especially the last one of the cat!

ChatrinesLiving sa...

Hærlige bilder! Å katten "søster" var jo nydelig da!:)
Ha en fin dag Marie!
Klem fra chatrine:)

FO - 2 sa...

Så skjønne! :)
Forstår at du har det travelt ja....
Du er jo både jordmor, sykesøster og reservemamma - og alt det på èn gang! ;)
Nå skal denne damen snart prikle og prikle.....
I går ble det stopp, pga. vikarjobbing på skolen.
Men, nå bretter jeg opp ermene. ;)
God dag Marie! :)

Randi sa...

Trillinger og firlinger?...er det veldig vanlig blant sauer. Det må være veldig moro men slitsomt også, med all lammingen.

Der vi bodde før gikk de på skift, natt og dag. For å hjelpe til ved vanskelige fødsler osv. Barna sprang fra oss over åkeren hver ettermiddag, fikk hvert sitt lille lam og ga de navn. Det var koselig det. Vart jo aldri lenge, for etter ett par uker så skulle de ut på beite. Selv om de beiter like rundt husene så ble det ikke tid til så mye kos...

Den katten var skikkelig flott!!

Håper du får litt tid til å slappe litt av.
Klem

Brit. (lille meg) sa...

Ja, det er veldig koselig med de små lammene. Men også veldig mye jobb.
I min barndomsheim hadde vi sauer.
Jeg husker vi fikk trillinger en gang, men det var ikke så vanlig.
Den ene av de tre ble "kopplam".
Fikk melk fra tåteflaske.Vi ungene kalte den for Trulte. Den fulgte etter oss overalt. Foreldrene våre måtte stenge den inne når vi skulle på skolen, ellers hadde den fulgt etter oss der også.
Husker også at det var stor sorg den dagen Trulte måtte sendes på slaktehuset.Den var voksen da.
Lykke til med lammingen, og arbeidet i fjøset!

Anonym sa...

They are all so cute and sweet!

Alexander
Alex's World! - http://www.kakinan.com/alex

Anonym sa...

Snart hopper lam rundt hytta vår og. Skal bli triveleg.
Og: vi hadde plutselig en hellig birma på trappa her tidlig i vår. Noe så nydelig:)) Aner ikke hvor den kom fra...
Heldigvis var vår katt på en liten utflukt akkurat da, ellers kunne det ha krøllet seg litt til.

Ha en riktig god helg:)) Kos deg med dyrene.

Kathrine

A wildlife gardener sa...

Oh I do love baby lambs, Marie! They are so full of joy! And I love Balder's sister too :)

Come and join in the Hokey cokey at Barleycorn :)

Kjersti sa...

Hei Marie, og takk for det fineste, søteste og nydeligste innlegget jeg har sett til nå! Nyfødte lam er jo sååå skjønn, at det nesten ikke går ant å sette ord på det. I fjor vår var jeg så heldig at jeg fikk gå på besøk i fjøset til mammas søskeenbarn, da han nettopp hadde fått lam, det var kjempekoselig :o)

Anonym sa...

Så flotte lamb! Det er kjekt når våren og lamba kjem.. :)

eie sa...

Her var det mye nytt å fint,siden jeg var her sist.Så masse fine dyrebilder.Det må være morro å jobbe med dyrene.Lykke til med lamminga.Jeg har vært bortreist så jeg har ikke fått blogget så mye.Håper det blir litt mere tid nå. Ønsker deg en god helg.Eie

Anonym sa...

Oh my goodness. These pictures are so sweet. I love them!! Your blog is beautiful Marie.

Philip Bewley sa...

Hello Marie!
Thank you for sharing your part of the world with it. it is delightful to read and learn about!
Sincerely,
Philip