mandag 24. mars 2008

From spring to winter. Frå vår til vinter.

Første påskedag kom snøen her i låglandet også! Påskeliljene strevar med å halde "hovudet over vatnet". Dei tåler tross alt nokre frostnetter. Det er verre med alpeklematisen som stod med bresteferdige knoppar, der er blada begynt å visne.
Tulipanane har fått snøteppe på. Vivendelen samlar snø med nyutsprungne blad. Denne vesle edderkoppen har nok blitt overrumpla av kulden. Her heng livet bokstaveleg tala i ein tynn tråd. Snøen har lava ned heile dagen så snødjupna har nok dobla seg etter at eg var ute med kamera.
Yesterday we had spring where I live, today it's winter! I hope the spring will be back real soon.

22 kommentarer:

dot sa...

You are probably sick of the snow but I love your snowy pictures. It has turned off cooler here also.

Luiz Santilli Jr sa...

Dear Marie

Have a Happy Easter!

Thank you for visiting my blog!

Luiz

Melanie Chopay sa...

Marie, I hope you had a wonderful Easter. That looks like quite a lot of snow in your garden. Hopefully spring will be back in a few days.

Anonym sa...

Ohhhhh--that looks painful. I'm sorry! It is pretty though.

Anne sa...

*Knis*...., ja ja... vi normenn lærer visst aldri. Det er jo tross alt bare mars, og stadig blir vi forundret over snøen som faller igjen og igjen... Det er litt typisk norsk det også. Snakket med min onkel i oslo i går, og han fortalte om alle der nede som har skiftet til sommerdekke allerede. For det er jo påske vet di, selv om den kommer nesten en måned tidligere dette året. I alle fall, fullt kaos i Oslos gater ble det da når de fikk snø, typisk... og vi trøndere ler litt i trønderbarten over de nedenfor sinsenkrysset :-)))

Kaldt her i trøndelag, men slik er det når dagene fylles med blå himmel og sol. En får ikke både i pose og sekk, slik er det nå bere. Denne damen skal ut på gå tur i dag. Nyte den siste påskefridagen.

Gjør det du også min venn. klem herfra.

ArneA sa...

Uff og æsj
Men det er jo det som er April (ikke mars) Uberegnelig. At det kommer noen uker for tidlig er vel bare et nytt bevis på at klimaendringer har vi hatt så lenge planeten Tellus har eksistert.
Med og uten mennesker.

Anonym sa...

Det er nok vi mennesker som sliter verst når det plutselig kommer snø igjen. Planter og dyr- ja også edderkopper takler plutselig snø meget bra. Det kom mye snø her også og fresen måtte frem igjen, men pytt, jeg frykter ikke for noe, men ønsker meg vårværet tilbake.

Hilsen fra landet sa...

Oj... håper ikke blomstene tar skade. Men de tåler vet litt årets første løkvekster.

Anne-Berit sa...

For en forandring fra en dag til en annen.Blomsrene tåler det nok,vil jeg tro.Fine bilder likevel.Ha en fin dag:o)

Brit. (lille meg) sa...

Jeg hørte dere hadde fått masse snø der sør. Vi fikk den før påske, men det trues med mer, så vinteren er nok ikke over enda, dessverre. Jeg er ikke glad i snøen, ønsker meg vår, selv om jeg langt fra er noe hagemenneske.
Håper det går bra med klematisen din!

Petunia sa...

Vi har vinteren her også. I dag med flott påskesol, men kaldt. Skal hvis være slik resten av uken. Våren er satt litt på vent for en stund.
9na og jeg har bestemt oss for aprilpåsker heretter.

My little footprints sa...

Hei Marie!
For en forvandling fra det herlige vårværet og skogsturen deres, til denne snøføyken! Helt utrolig, og jeg trodde selv ikke på hva mine øyne skuet når jeg stod opp og så hvor mye snø det var blitt! Det er heldigvis ikke så mye snø her nå da, selv om det snør litt nå. Får håpe sola titter fram, det blir litt plussgrader og smelter den lille snøen som er! Jeg har jo faktisk tatt fram hagemøblene mine i god tro om en vårlig påske ;) Men det ble visst ikke noe sitting på verandaen, men våren kommer alltid i tide! Detgjelder bare å smøre seg litt med tålmodighet og nyte hver eneste vårlig dag!
Jeg håper at du har hatt en herlig påske og kost deg mye med gode venner og familie!
Klemmer fra Beth
ps; Den lille jenta som sang var jo bare helt skjønn ;) For en liten hjerteknuser!

naturglede/Randi Lind sa...

Så vakkert det ble hos deg. Selv om jeg nå ønsker vår, så ser jeg ut på snøen her hos oss og koser meg likevel. Våren kommer når den skal den:)

Merete sa...

huff...her og har det lava ned, men heldigvis varmar sola så mykje nå at all snøen smelta igjen i dag :o) Nå vil vi ha vår, sol og vame!!!
Ha ei flott kommande veke, Mafie!

Hulda sa...

oisann, ja, det må jeg si var forskjellig vær på to dager! Det er jo så kjedelig når snøen laver ned, etter at man har hatt flere dager med vårlig vær. Fine turbilder du viser, ser ut som dere koser dere!

GundaM sa...

Her skifter årstiden fort du!

Så nedover i bloggen på tur med midtersten,herlig vårvær og så....SNØ!

Oppe hos meg blomstrer faktisk påskeliljene i midten av juni, så jeg har de lengre jeg da...

Ha ei flott uke!

Hilsen Bodil F.T. sa...

Ser ut som vin et godt tattteren har tak over hele landet. Men vi vet av erfaring at våren kommer snart, så vi får håpe at denne kuldeperioden ikke farer for hardt med vårblomstene som har tittet fram allerede.

Anonym sa...

Hi Marie, what is happening to spring? The pics are fantastic, I hope the Daffis don't suffer to much from that load of snow.

ANNA-LYS sa...

Tänk att jag missade när du smög omkring som en Paparattzi i min trädgård ;-))

Nääää nu räcker det med snö, nu vill jag bara se vitt i moln och blommor.

(( klem ))

FO - 2 sa...

Vakre kontraster! :)
Vinter og vår - hånd i hånd.

Catherine sa...

More beautiful captures!! I love the daffodils in the snow~they are still little bundles of sunshine...aren't they..?!
I hope spring comes back soon too!
Cat

Phillip Oliver sa...

Lovely photos!