mandag 29. juni 2009

Campanula

Blåklokker er nokre av favorittane mine i hagen. Uheldigvis er dette sneglesnadder så dei fleste står i krukker og kassar der det er vanskeleg for sneglane å kome til.
Desse to første bilda er av knoppane til fagerklokke, Campanula percifolia 'Grandiflora' Betlehemsklokke, Campanula isophylla (under). Dei fem neste bilda er av fagerklokke Campanula percifolia 'Grandiflora'. Desse står i staudebedet og blir ganske høge med store klarblå klokker. Ei og anna 'Alba' innimellom (kvit). Stjerneklokke, Campanula poscharskana har eg i trekassar og krukker. Dei har lange hengande stilker med masse stjerneforma klokker. I korga framme på sykkelen eg har til pynt har eg krypklokke, Campanula portenschlagiana (dei tre siste bilda). Campanula er lette å få til. Dei treng ikkje mykje gjødsel og dei fleste tåler godt tørke. Om du ikkje har problem med masse sneglar er det greie planter i hagen. Her hos meg overlever dei vinteren greit, men me har svært milde vintrar her.

14 kommentarer:

Tonerose sa...

NYDELIG!!! :o) Kjempelekre bilder du legger ut, hvordan får du de så flotte?? Hvilket bildeprogram bruker du? :o)

Kjempekos å titte på bildene dine, du har en virkelig vakker hage!!

Håper du får en herlig uke!

Berit T sa...

Blå blomster det er bare så fint, det skulle vært flere sorter av de.

Håper jeg greier å få til avleggeren jeg fikk av deg.

Ha en fin uke fortsatt.

Dan sa...

Bildene dine blir så flotte med rammene rundt...Spesielt blir blomsterbildene det, så også i dette tilfelle;-) Noe magisk over det.

elle-melle sa...

Nydelige klokker.
Jeg har samme erfaring som deg, klokkene tåler godt tørke og de kommer igjen år etter år. Fagerklokkene kan lett gå ut på en plass, men sår seg igjen en annen plass.
Jeg ville savne dem hvis de ikke skulle komme en sommer.

Hilsen Bodil F.T. sa...

Så vakkert!!

Hage foto og natur sa...

Så nydelig!
Jeg er så svak for blå blomster.
du har et fantastisk bildeprogram , bildene er så nyyyydelige.
***
Innlegget under fra ditt hjem, har jeg reist gjennom to ganger.
Ha en fin uke!

mali-mo sa...

Kjempeflott med litt kunnskaper her...tusen takk ;) Jeg har nemlig flere sånne blåklokkeblomster, men visste ikke hva de ulik het. Bruker deg som oppslagsverk neste gang jeg er i tvil jeg ;)

Nydelige blomster ;) Ha en flott dag!

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Nydelig! Det er nå noe spesielt med blå blomster da.
Ha en flott tirsdag.

Anne-Berit sa...

Nydelige blå klokker,utrolig fint med blåe blomster,får mer og mer sansen for det.
Bildene dine er så lekre,du er flink.
Ha det bra i godværet.

Grethe sa...

Dette var bare helt NYDELIG :0)

Helen sa...

Ja, campanula finnes det utrolig mye spennende av. Alt fra krypende til høyreiste stauder. Og fargene er helt etter min smak. Jeg har forsøkt å så en del forskjellige, og de er også lette å få til. Det er jo ekstra stas når de blir presentert så vakkert som her.

Randi sa...

VAKKERT!
Jeg må prøve meg på noen blåklokker jeg også...har en stor emaljert balje som jeg kan fylle med noe...men den skal stå i skyggen. Jeg får se hva det blir av det:-)

Kos deg fortsatt i solen.

FO - 2 sa...

Fine gleder! :)))

Living next to me sa...

jeg vet ikke hva som jeg skal skryte mest av jeg rosene eller katten....;O) nei du har vakre barn, og et virker som du har funnet det gode liv...