søndag 7. juni 2009

Garden joy. / Hageglede.

Er det ikkje merkeleg at når ein held på med noko som er kjekt går arbeidet unna med liv og lyst? Slik er det med hagearbeid hos meg. Det er nok mange som lurer på kvifor eg gidd å gjere så mykje utav det, men når berre veret er på mi side storkosar eg meg. Eg er i flyt og eg sansar nesten ikkje at timane går.
Likevel er det ei og anna oppgåve som ikkje er like lystbetont. Når eg skal slå der eg ikkje kjem fram med plenklypparen brukar eg ein ganske stor bensindreven kantklyppar. Då er det på med hørselvern, vernebriller og kjeledress så det bør ikkje vere for varmt den dagen. Men når "motorarbeidet" er unnagjort kosar eg meg med resten. Denne slåtten tar eg berre eitpar gonger i sesongen og på tysdag tok eg "førsteslåtten". På ein bergnabbe stod det ei lita tue med vakre strå som eg lot stå igjen, eg likar å sleppe til det som veks der naturleg når det passar inn. I går jobba eg i hagen stort sett heile dagen. Eg fjerna visne blomar av denne rhodonendronen. Han har vore eit syn, heilt dekka av blomar. Men no var det på tide å fjerne alt det visne. Eg raka også saman og køyrde bort graset eg slo på tysdag. Utan mat og drikke...også bortetter. Eg hadde pause med ein betre lunch. Ostesmørbrød med pesto, tørka tomater, pepparskinke og norwegia, nam. Og sidan det er laurdag må det vere litt godt til kaffien. Etter maten luka eg stauderabatten og klypte bort frøa på perleblomane som står langs kanten(bildet er tatt før jobben er gjort). I ein stauderabatt blømer ikkje alt på eingong og då er det kjekt med fargerikt lauvverk innimellom staudene. Her er det alunrot som gjev fin raudfarge. Bregner veks naturleg her og eg inkluderer dei der dei passar. Euphorbia 'Red Wings' begynte å bløme i mars og står enno! Dei første scabiosablomane har opna seg. Dei er grasiøse blomar på lange stilker. Eg har fleire ulike sorter, nokre høge og nokre lågare. Den av rhododendronane eg har som blømer seinast står no på sitt finaste. Greinene heng heilt i bakken. Dette var i går. I dag skal eg la humla suse, ta helg og berre nyte dagen! Mannen har tent på grillen og det er påtide å få lagt noko på.
Ønskjer alle som er innom bloggen ein strålande søndagettermiddag og kveld :)

26 kommentarer:

Lunalei ;-) sa...

Sukk! For en utrolig fin hage du har!!!! Mange fine bilder også!!!
selv har jeg bare en liten hage, så jeg bærer rundt på en elekstrisk kantklipper...
Ha en fin søndag!
Hilsen Lunalu

Anne sa...

Man er på en måte i "fri flyt" Marie, glemmer tid og sted og da kan det være det samme hva men driver med ikke sant??

God søndag til deg også.

Men DU så lyst jeg fikk på ostesmørbrød.

Laila -Karin sa...

Litt av en hage du har å holde orden på, men alt går så lenge det er lystbetont.
Det går mot slutten for rodendronen her og . Fikk nå tatt noen bilder. Skulle gjerne hatt meg et speilrefleks kamera igjen.
For skrive det på ønskelisten.
Ha en fortsatt fin søndag

GundaM sa...

den ahgen din må være et paradis Marie, så masse flott og så godt de stråa fikk stå ;)

Javisst går tiden fort når man driver i hagen, herlig det å kose seg;)

Nyt resten av søndagen hils mann og humle!

CP Su sa...

Looks like some of the flowers are off duty :P

Love you garden ...

Hilde sa...

Så deilig hage du har - flott når naturen blir en naturlig del, men fjell og knauser er det best slik... Min hage er liten, så jeg drømmer om en stor en....
Hilde

Kathrine sa...

Og skulle mere enn gjerne gått i din hage, Marie :)) Tenker vi kunne ha snakket om det meste. Det er koselig, gå rundt med hagevenner og prate om hage. Du har myyye flott!!

Det blir så sjeldent her, det er da søstrene mine kommer på besøk. Vi er på bølgelengde med en gang.
Blir så ivrige at et glass rødvin må en ty til ja ,)
Nabohagene her er nå plen det, og en og annen busk. Stort sett tar folk bort "hagene". Plen, gill og stoler..Thats it.
Blir litt ørken ja. Godt med gode hagebloggvenner:))

Kos deg Marie:)

(((Klem)))

Gunilla sa...

Oj vad du har jobbat idag, men det är som du skriver jätteroligt med trädgårdsarbete.

Jag har planterat en rhododendron idag "Chunninghams White" hoppas nu att den klarar sig.

Tiden går så fort när man njuter av sitt arbete och ryggen känns som om den gått av men vad gör väl det.:o)

Ha det gott

Gunilla

Olga T sa...

Åååå så härliga trädgårdsbilder!!

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Her var det så mye flott å se, at jeg er nærmest satt ut. Det er inspirerende å drive med noen man virkelig liker. Men det der med kantklipp er noe herk, hehe. Der skulle jeg gjerne ha konstruert noe litt mere lettvint.

lavendel mio sa...

Hei!! Tusen takk for koselig kommentar:)
Kor koselig og fint du har gjort det i hagen din...jammen litt av en jobb å slå alt dette graset.Vi har 5 mål med tomt og da blir det en del kantslåing, men det hører liksom med da, men heldigvis er det mannen som gjør det:)
Når jeg er innom bloggen din får jeg lyst å springe ut å grave i beddene:) Har vert borte hver helg i 4 uker nå...så nå skal det bli godt å slappe av og kose seg i hagen. Er helt enig med deg at å "arbeide " i hagen er en koselig sysle...vist ikke hadde vi ikke gjort det :))
Ønsker deg en nydelig uke,klem:)

Brit. (lille meg) sa...

Det er så nydelig hos deg! Blir helt misunnelig, jeg! Det vises godt at du er ei som ikke bare elsker blomster, men som også elsker å pusle med dem, for å få det vakkert!
Takk for at du deler dette nydelige med oss andre. Jeg har absolutt ikke grønne fingre, men jeg elsker også å se vakre blomster.
Ha en fin søndagskveld!:-)

Ruth Bernssen Bø sa...

Tusen takk for kommentarer på min blogg.
Har du vore på Værlandet på besøk?
Eit besøk der kan anbefalast...

Eg må sei eg kjenner eg blir sliten bare av å lesa om alt du gjer i hagen din....... :-)
Flotte bilete frå ein vakker hage.
Ha ei god veke.

JULIEK sa...

Du har det virkelig flott. Har det sånn selv jeg at timene bare flyver når jeg holder på i hagen. Det er skikkelig sjelebot : )

Sonja sa...

For en vakker hage du har.
Jeg synes nok det er et tiltak når jeg skal til med "storrengjøringa" i hagen. Men har jeg først kommet i gang og været er fint da kan jeg drømme seg bort og holde på til ryggen blir krum. Skjønner at du også trives i hagen din.
Fine bilder.

em sa...

it all looks wonderful! what a lot of rhododendron flowers! i've been just leaving them on the ground, because they are so pretty. that coffee cup is really lovely, where is that from? i wish i could read the post! the food looks delicious! i really enjoyed this post.

Unknown sa...

Hai...Nice Snaps...But i cant get your language....i loved those pics..

Hage foto og natur sa...

Visst krever hagen sitt, men det er en gave å kunne ha et forhold til alt hva den inneholder av vekster,og ikke minst opplevelsene av det å være i flyt.
***
I dag har jeg luket og pyntet for å gjøre pass til noen nyinnkjøpte planter fra ønskelisten.
Ha en fin uke!

Lunalei ;-) sa...

Tusen takk for koselig hilsen i bloggen min. Jeg tror nok jeg må tenke meg om litt mer før jeg fjerner rododendroen. God ide å plante en lavere med mer farge!!!
jeg ble nok en gang bergtatt av hagen din!!!
Ha en strålende uke!
Hilsen Lunalu

Dagrun sa...

Herlighet for en flott hage. Jeg er dessverre ikke utstyrt med grønne fingre, så hagen ser heller ikke ut som din og kommer heller aldri til å gjøre det. Men nyte kaffe og sjokolade på terrassen, det kan jeg. Min "fri flyt"- ting, der jeg glemmer tid og sted er nok foto.

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Åååå for en nydelig hage du har, lekkert...

Ha en super kveld og uke...

elle-melle sa...

Det er så mye fint å se på i din hage!
Jeg hadde og sånn før, at jeg glemte meg vekk og ikke sanset tiden når jeg jobbet i hagen, men det var før jeg ble syk. Men jeg har tro på at det skal bli slik igjen en gang.
Jeg lurer på om du vet navnet på den siste rhododendronen du viste? Den ligner mye på min, men jeg aner ikke hva den heter.

Berit T sa...

Nydelig,og jeg gleder meg å se dette vakre på mandag.
Keg kommer, måtte bare få klarert barnevaktlista, passer Joakim innimellom, han får barnehageplass i august,så jeg hjelper til ut juni, så er det pappapermisjon. Han har bare dagmamma annen hver uke.

Jeg skulle gjerne "stjålet" noen avleggere hos deg, det er mange sorter du har som jeg ikke har:o)

Vi får prøve å få til en tur i lag med kamera, ryggsekk og niste,det hadde vært kjempekjekt.
Snakkes vet du

M.E.V. foto sa...

Slik ser eg og på hagearbeid:) Vakker hage du har.

naturglede/Randi Lind sa...

For et vakkert innlegg, og så den koppen din da! Det må jo være som en drøm å drikke kaffe og spise sjokolade hos deg. Ha en fin dag videre:)

FO - 2 sa...

Fine innslag og stunder fra hagen din dette, Marie.
En fryd å følge med deg der, gjennom bildene dine.
En sann glede! :)