søndag 12. oktober 2008

Walking in beauty. / Vandring med kvilepuls.

Photos from my walk on Saturday. I walked along the country road from where I live to the farm where my husband grew up. The walk takes about one hour. / Etter ein hektisk og travel haust hadde eg i går min første fridag på lang, lang tid. God tid til frokost og bloggrunde. Føremiddag brukte eg på husarbeid. På ettermiddagen skulle eg og mannen min hente sauer på småbruket han kjem ifrå. Eg tok kamera med meg og gjekk og han kom etter med trator. Det tar ein time å gå, akkurat passe for meg. Naturen rundt meg strålte i dei vakraste haustfargar. Har du lyst å ta gå saman med meg? Dersom du tar deg tid til å klikke på bilda får du eit mykje betre inntrykk. Rogna står i brann ei lita stund til neste hauststormen kjem.
Eg trur dette er mispel, ein liten busk som har forvilla seg frå ein hage(under). Her finn hjorten beite i skumringen, om han tør kome fram no i jakttida. Eit gammalt mosegrodd steingjerde, eit av favorittmotiva mine.
Eg synest kulturlandskapen med far og merke etter menneske og dyr er vakkert. Ospa har fått den gule haustkåpa på. Kvardagsmenneske på bygda får ikkje reist bauta etter seg, men nokre byggjer sitt eige minnesmerke. Ikkje på sokkel midt i ein pulserande by, men som ei vakker perle ved ein landeveg.
I Peralia såg eg etter nøtter, men eg fann ikkje ei einaste. I desse raklane ligg våren gøymd, kanskje blir det "frukt" til neste år. Kontrasten mellom dei gule og raude lauvtrea og barskogen er stor på denne tida av året. Ulike treslag gjev eit vakkert fargespel.
Vatn er naturen sin eigen spegel. Det er ikkje så mykje bær på rogna lenger, men kva gjer vel det når bladverket ser ut som dette? Det er mykje sopp i år, han veks overalt i vegkanten.
Siste vegstykket er ein smal grusveg. Vegen går heilt i vasskanten eit lite stykke og her veks det siv heilt til vegen. Geitramsen har skifta farge frå rosa til gul-oransje-raudt.
Tre rogner som står like ved kvarandre, ei er grøn, ei er raud og ei er gul. Mose er vakkert! Ein må berre kome nær nok for å sjå det skikkeleg. Blåbærlyng i haustdrakt. Ein slik tur gjer godt for kropp, sjel og sinn. Greit når eg kan kombinera arbeid og gode opplevingar. Sauene er no komne på håbeite og skal ha gode dagar der framover.
God søndag :)

38 kommentarer:

Besta sa...

Det var mange flott bilder som vanlig. Du er fling og få fram detaljene. Nydelige farver. Klem God søndag!

M.E.V. foto sa...

Takk for turen:) Nydelige bilder fra et flott landskap.

Ha en fin søndag:)

Petunia sa...

Takk for koselig samvær i går kveld:)Det må gjentaes!!!
Nydelige bilder her hos deg i dag. Nå fikk jeg virkelig lyst til å gå meg en tur. Skal nok det snart. Bare nyter en morgenstund da jeg ikke skal noe, må noe eller noe eller noe bør gjøres. Stort sett kan det bare skje søndagmorgen. Jølle ligger borte på teppet sitt og kaster små øyekast bort til meg. Litt bedende, men ikke masete. Det er han aldri. Været er ikke så gale her i dag heller. Blir nok snart en liten søndagstur for to og firbeinte her i huset.

Anonym sa...

Her var det jammen meg masse flotte høstbilder.
Hadde tenkt å ta med kamera og gå en tur i dag jeg, men det regner sånn at det er som å gå på en vegg når man kommer utom taket på inngangspartiet her....

Brit. (lille meg) sa...

Takk for at også jeg fikk være med på denne flotte turen!
Det er så flotte bilder! så nydelige farger på skogen om høsten. Ikke like fargerikt hver år, men i år synes jeg det er veldig rik fargeprakt.
En fin tur, takk for at du delte dette!
Godt at du kan ta deg litt fri nå.
God søndag til deg!:)

Kathrine sa...

Flott natur! Og steingjerder er jo bare nydelige! God søndag til deg og:)

Hulda sa...

Så fin en tur du har hatt, Marie. :) Ja, naturen og skogen står også mitt hjerte nær. Fine bilder, og fantastiske høstfarger. Her har det regna sånn i helga at det har ikke blitt verken hyttetur eller skogstur.

Astrid sa...

Takk for at eg fekk vere med på tur:)
Eg kan sjå at vi har sans for dei same detaljane; alt frå fargar, kulturlandskap, steingardar, tilogmed det som folk flest ikkje legg merke til; dei nydelege mosane som legg seg her og der...
Det du skriv om kulturlandskapen med far og merke etter menneske og dyr, og at kvardagsmenneske på bygda ikkje får reist bauta, men byggjer sine eigne minnesmerke -det er så vakkert og så sant. Steingardar er nydelege byggverk og eit eksempel på dugnadsånda og arbeidskapasiteten til våre forfedre.
Eg har ikkje så god greie på blomar og vekstar som veks i hagane til folk, men når det kjem til det som veks langs vegar og i skog og mark; ja då kosar eg meg verkeleg! Finn eg noko som eg ikkje veit namnet på frå før, tek eg alltid med meg planta heim slik at eg får leite den opp i floraen min og tilfredstille nyskjerrigheita mi:)
Artig med dei tre rognetrea som hadde tre forskjellige fargar, skal tru kva som gjer det? Ulik alder på dei kanskje?;)
Nydelege bilete og nok ein gong takk for turen!

FO - 2 sa...

Takk for fin tur Marie. :)
Det er praktfullt å gå i naturen når den er kledd i høstdrakt.
Og gjennom dine bilder og beskrivelser tar man inn detaljer og farger på en veldig vakker måte.
Koste meg hele vegen.

Fortsatt god søndag ønskes deg.
Klem.

GundaM sa...

Ja takk for en flott tur Marie, steingjerder er vakre og den brua over bekken meget spesiell ;)

Dette blir vel min eneste tur ute idag, her regner det på tvers!

Anonym sa...

Just beautiful. So much water. We are so dry here by now.~~Dee

Miamor sa...

Det er så vakkert der nede hos deg!! Jeg skjønner godt at du måtte ha apparatet med..mange nydlige motiv!!

koste meg på bloggtreff i går!! Skravla gikk!!

Ha ei fortsatt fin helg, marie!!

eie sa...

Hei Marie,du får ha meg unnskylt,for at jeg ikke har vært her på en stund.Har vært borte i over 3uker,og kom ikke ut på nettet med min pc.det var veldig dårlig mottak der,irriterende når man ikke fikk gitt dere mine venner beskjed.Men det var ikk noe jeg kunne gjøre,Takk for at jeg også fikk være med på turen din i dag.Det er litt synd at det blir mest igjennom pc,jeg skulle ha gått noen små turer for helsas skyld,men jeg har så lett for og skylle på tiden.Du må bo vakkert til der du bor,Her vræker det ned i dag og blåser så du kan ikke tro det.
Ønsker deg en fortsatt god kveld og en rik og velsignet uke.Klem fra Eie..
.

Anne sa...

Å så flotte bilder atter en gang Marie. Men det slår meg det samme men dine bilder som jeg selv tenkt på tur i dag, fargene begynner å bli litt mer blasse???

Å takk og takk for den hyggelige praten i går kveld, du og du som jeg lo..., og som jeg har knist i dag :-) Ble nesten litt rotete med s mange på som "snakket helt i munnen" på hverandre, flere samtaler på en og samme gang. Greide nesten ikke holde følge jeg,og var stiv som en stokk bak tastaturet her.
Og når jeg da stupte til sengs, da fikk jeg ikke sove med det samme fordi jeg var så oppspilt!! Makan til fjotismorro, eller førtismorro.

Ble en flott tur på meg i dag da, litt regn, men pytt pytt..., nesten så det bare er litt forfriskende når en lengter så etter frisk luft og natur.

Nå er det stille stund i stua, det braker i ovnen og snart skal vi kose oss med litt is :-) deilig det.

Fin fin start på uka til deg min venn, og klem kommer her ------>

Anonym sa...

The countryside around where you live is very beautiful, full of the sights and colours of Autumn. I enjoyed your photos of hills, trees, fields, and rushing water.
Enjoy the beautiful Autumn.

RuneE sa...

Du har et nydelig område å gå tur i og kommer aldri til å slippe opp for gode motiver.

Hilde C. sa...

Det var en flott høsttur - takk for turen :-)

Karin sa...

Det var en fin tur, tänk så vackert ni har det! :) Det ser ut att vara fina höstfärger i år, även hos er. Njuter av hösten! Kram Karin

Anne-Berit sa...

Her var det mange fine bilder fra vakker natur,og med de vakre høstfargene blir det jo ekstra fint.Jeg syns det er så artig å ta bilder ute i naturen,og bloggen min blir nok mer og mer preget av det.Glad du fikk en fin fridag etter all omveltingen og arbeidet du har hatt i høst.Ønsker deg ei fin uke!

***Fotografia e Luz*** sa...

Magnificent sequence of photos with some beautiful shades of color a good week

Mary sa...

Oh such beautiful countryside! I can see that your trees are turning colors, too. :)

GÅRDSLIVBLOGG sa...

Så nydelig natur du er omgitt med, og du formidler den vakkert!

EG CameraGirl sa...

What a beautiful walk, Marie! Some of it looks a bit like Canada. ;-) Happy Sunday to you too!

Anonym sa...

It's always such a treat to view your photos when you take these walks,given that my grandmother's mother was from Norway. Though I lived in Amsterdam for three years, I never journeyed to Norway to see where she had come from. Her name was Thea. Thanks for the peek into her past!

Michele sa...

What an amazing series of photographs.. the colors of autumn is amazing in your area!!
Beautiful!!
~Michele~
Mountain Retreat-Canada

ArneA sa...

Takk for turen.
Kvardagsmenneske lager bauta i blogverden. Der er du på god vei

9na sa...

For noen bilder... Vakre...!

Hilsen fra landet sa...

Jeg liker så godt å få oppleve litt av DIN verden - og du har blikket for detaljene ;-)

naturglede/Randi Lind sa...

Det var da umåtelig vakkert hos deg i høsten. Rognebladene er jo helt røde. Her er det grått, og jeg venter på sola. Den kommer vel får jeg håpe. Ha ei fin uke:)

Randi sa...

Det gjør godt for kropp å sjel og være med deg gjennom bildene også.
Visst vet jeg det, men jeg går i surr noen ganger, får skylde på smertene som tok tak noen ganger.:-)

Ha en fin ukestart

Turid sa...

Fantastisk flotte høstbilder!
:)

This Is My Blog - fishing guy sa...

Marie: You captured your land so beautifully.

Reader Wil sa...

Mange takk for spaserturen med høst farger! Her i Nederland har vi også høst med de samme farger. Mange takk også for besøk!

pts sa...

thank you so much for sharing these beautiful photos!

Lavender and Vanilla Friends of the Gardens sa...

A really great series of autumn colours and impressions. The mushrooms or fungi? look great I love those photos. An extraordinary beautiful country site.

Berit sa...

Nydelige bilder! Har du lest boka "Vandring med hvilepuls"(Wilfrid Stinissen)? Den er også nydelig!

GÅRDSLIVBLOGG sa...

Hei Marie, utfordringen er å lage et bilde som symboliserer medmenneskelighet ja.

Tar du den?

Kate-Marita Pettersen sa...

Så koselig å vandre i nydelig høstlandskap med deg:)
Fantastiske bilder du har tatt, takk for turen:)

Vennlig hilsen Kate.