onsdag 15. oktober 2008

Leve i stunda.

Det er ikkje kvar haust me opplever slike vakre fargar her på kysten kor eg bur. Mildt, vått og blåsande ver gjer at blada berre blir brune eller blæs av medan dei ennå er grøne. I haust har me hatt ei kald natt der temperaturen nesten nådde frysepunktet. I tillegg har me berre hatt ein hauststorm til no og det var så tidleg at blada ikkje var klar til å sleppe taket i trea ennå. Her kjem nokre fleire bilde frå Bokn i haustdrakt, denne gongen frå turstien mellom Boknaberg og Føresvik. Her geld det om å leve i stunda og ta vare på opplevinga.
I kveld blæs og regnar det skikkeleg så i morgon er nok mykje av denne vakre haustprakten borte.
Eg takkar for alle kommentarar eg får på innlegga mine! Det set eg veldig stor pris på :)

27 kommentarer:

Brit. (lille meg) sa...

Nå har dere fått det været vi har hatt noen dager før, men i dag har vi hatt fint høstvær her. I morgen er det meldt regn igjen.
Takk for de fine bildene du deler!
Det er viktig dette du minner om, å ta vare på de små øyeblikkene. De farer forbi før vi vet ordet av det.Vi kan ikke holde på dem, men vi kan nyte dem når de er der.
God natt til deg!;)

FO - 2 sa...

Ja, Marie.
Både sommeren og høsten 2008 blir stående som en veldig fin opplevelse, rent værmessig.
På andre måter også. :)
Innover vegen og stien der skulle jeg gjerne ha fulgt deg en tur.
Og kanskje blir det slik en dag. ;)
Utrolig vakkert landskap hos deg!
Nydelige farger, som fortsatt henger på trærene ja.
Nyt det og kos deg!
Jeg må blogge litt nå, før sengen venter.
Burde vel egentlig ha lagt meg for lenge siden.
Jobb og tidlig opp i morgen.
Men, så elsker jeg disse kveldstundene alene da.... ;)
Kjenner minst en til som er slik.... ;)
God natt og klem fra meg.

Hulda sa...

Så fine bilder du har tatt, igjen. :) Syns det med gresset som var gult var så fint, høaten byr på så mange stemninger. Veldig fint med veien som slynger seg mellom busk og kratt. Flott terreng.

Anonym sa...

Hi Marie, what wonderful views. The winding path is so inviting and that shot of the mushroom with the grass or straw on it is perfection.

Frances
new url
http://fairegarden.wordpress.com/

Unknown sa...

Meget flott x 22!

Kathrine sa...

Flotte bilder, Marie! Og ja, her og har vi fantastiske farger og vært lite vind. Så tre og busker er nydelige når bladene ikke blåser av.
Hvordan går det med de nye dyrene dine? Håper de trives:-))
Vakker plass du bor på.

Anonym sa...

Nyte stunden mens den er" - Godt ordtak og nydelige bilder Marie! Jeg liker høsten veldig.

Oman sa...

amazing shots. i would just love to stroll over there and just be awed by the beauty of the place. great job.

Anonym sa...

fantastic fields and shots. thank you for show us these beauties

ArneA sa...

Har du tenkt på at farvene kanskje er det hvert år, men nå som du alltid har med kameraet og tenker blogging, legger du mer merke til hvor vakker naturen er.
Og det gjelder også i "styggvær".

TYRA Hallsénius Lindhe sa...

Det var en fin 'promenad' med dej./ kram Tyra

Torill sa...

Utruleg flotte bileter du har tatt, synest eg kjenner haustlukta. Hausten er ei fin tid, berre så synd den går så fort.

garden girl sa...

Hi Marie, what beautiful autumn photos! Some of the tree-covered mountain photos remind me of views around my mom's home in Wisconsin, USA, where I visited last weekend. It's so beautiful where you live!

This Is My Blog - fishing guy sa...

Marie: What a wonderful walk through your beautiful land.

Kathrine sa...

Må bare si at du har en ærlig blogg, med og uten kamera. En flott blogg!! Vet at du ser høsten som den er, med eller uten kamera, eller blogg!! Noen av oss er da oppegående,-))

Ikke alle er så heldige, Marie:-) Ha en nydleig høstdag videre.

Klem

Randi sa...

Nydelig Marie!!
Vi har også hatt en helt fantastisk høst. Vi har vært ute hver dag og gått lange turer.
Fra mitt vindu her jeg sitter nå er det så vakre farger selv om mange av bladene har blåst avgårde. Nydelig gull gul farge...jo høsten er nydelig.

Ønsker deg en fin kveld.
Klem

M.E.V. foto sa...

Nydelige høstbilder! Det har vært en fantastisk sommer og høst her også:)Gode minner å ta med seg til den lange vinteren...den er jeg ikke så glad i... men kanskje den også blir fin i år;)

Hulda sa...

Inne hos meg kan du forrsten se hvordan adventskalenderen din ble til. ;)

Anne sa...

Du kor trivelig det ser ut å gå langs de veiene der du. Så utrolig priviligert du er Marie som har slikt et turterreng like utenfor huset. Har både skogen og fjæra et lite steinkast unna jeg også, og noen ganger bare MÅ man tenke over hvor flott DET egentlig er. Tenk om en hadde bodd i Tokyo??

lavendel mio sa...

Hei flotte høstbilder du har i i bloggen din.Koselig gård du bor på.Har vokse opp på gård med melkekyr , kalver og heile pakka.Det er ei tid jeg minnes med glede.Ha fortsatt en fin kveld,snart helg no heldigvis.

Petunia sa...

For en flott natur og for noen fine bilder. Vet du, jeg kjenner nesten lykkefølelse når jeg ser bladen blåse av trærne og fyke bortover bakken. Men jeg hater at det blir mørkere og kaldere. Litt tvetydig den der.
Høstværet har for alvor satt i gang her hos oss, men uansett hvor mye det kommer til å regne, så kan vi ikke klage føle jeg. Det har vært den ultimate sommer og høst.
Jeg kom egentlig innom for å etterlyse SWF bilde. Er du ikke med i dag??? Jeg hadde ikke noen bilder i til denne uken og hadde tenkt å stå over. Men så hentet jeg min mann på jobb og siden han var litt forsinket, gikk jeg inn og ventet. Det henger noen bilder på veggene der, som jeg har sett 100 ganger, men så fikk jeg denne ideen at de kunne jo brukes til SWF. Frem med mobilen og knipset i vei.
Nei, nå må jeg løpe. Bulle skal vekkes og Jølle luftes. 1,5 grader ute Brrrrrr! Det er nok frem med parktantens trøst (stor god varm kjeledress) i dag.
Snakkes vel på msn en av dagene.
Klem:)

Petunia sa...

Bilde nummer 3 og 4 er bare så flotte. Måtte bare inn og sI det til deg:)

Berit T sa...

Det er så flott ute i naturen hos deg og det er det her også.
Sier det mange ganger hver dag, at har du sett så flott det er ute !

Kjørte inn til Hilde på butikkopningen, og så nydelig det var innover.... holdt på å kjøre i grøften flere ganger! Har ALDRI sett det så intense farger som i år. Skal ha en runde med kamera i helga, så får håpe været holder seg.

Ha en fin helg og nyt!!
Klem.

Reader Wil sa...

Marie mange takk for kommentaren. Dine bilder er meget flotte. Jeg liker alle høst farger! Du er en god fotograf. Sorry for my poor Norwegian! I love that tree in autumn colours. Have a wonderful weekend.

Lavender and Vanilla Friends of the Gardens sa...

Hi Marie, it looks like in your part of the world autumn is slowly taken the place of summer.I love fungi or mushrooms. I always let them grow on old wood in my shady garden. I think their shapes and colours are wonderful. I wish you happy autumn days. T.

vonnie sa...

Such beautiful surroundings where you live and you are a talented photographer! Have a restful week-end.

Anonym sa...

Du kan dette med å ta bilder - du SER og FANGER. Utrolig nydelig, Marie! Her er det ennå nydelige høtfarger, heldigvis - var litt redd de var ferdige for i år da jeg kom hjem fra ferie, men den gang ei:) Høsten er og blir den vakreste årstiden. Takk for titten av alt dette nydelige - og fortsatt fin helg til deg! Klemmer**