onsdag 16. juli 2008

A sunny day. / Ein solskinsdag.

A walk in the countryside. / I dag skal du få vere med meg på tur langs landevegen og gjennom skogen. Nokre av bilda er tatt for niende juni og nokre er tatt i går. Ranunculus acris. I juni var det engsoleie som dominerte langs grøftekanten. Epilobium angustifolium. Femtende juli står geitramsen i full flor. Vicia cracca, fugleevikke.
Trifolium repens. Kvitkløver lyser opp langs vegen. Stellaria graminea. Gress-stjerneblomst. Cirsium oleráceum, kåltistel. Círsium palústre, myrtistel.
Rósa canína, steinnype. Pinguícula vulgáris, vanlig tettegras. Denne høyrer til rosefamilien. Bladverket minner om blåbringebær, men eg ser at blomane skal vere enkle. Nokon som veit? Chamaenérion angustifólium, geitrams.
Senécio jacobaéa, landøya. Eríca tetrálix, klokkelyng/poselyng. Melampyrum sylvaticum, småmarimjelle.
Ranúnculus ácris, engsoleie. Trifólium praténse, rødkløver. Tistel. Narthecium ossifragum, rome.
Equisetum arvense, kjerringrokk. Tistel Campanula rotundifolia, blåklokke. ? Erica cinerea, purpurlyng.
Calystegia sepium, strandvindel. Eriophorum, myrull.
Calluna vulgaris. Røsslyngen er såvidt begynt å bløme. Det er litt vemodig når lyngen blømer synest eg, det ber bud om at sommaren snart er på hell. Eg må minne meg sjølv om at me er berre midt i juli ennå. Etter at turen har gått langs landeveg og traktorveg gjennom beiteland og utmark, går turen vidare inn i skogen. Trea langs stien er kvista og sjølve stien er utbetra og har også fått nytt gruslag. No kan me gå to ilag ved sida av kvarandre, lettare å prate saman då.
Rome er giftig for dyra. Om sauene et denne planta får dei ein sjukdom som heiter alveld. Dei tåler ikkje sollys og må settas inn til dei frisknar til igjen. Det er spesielt lamma som er utsette. Blå himmel speglar seg i vannpyttane langs stien. Filicopsida, bregne. Dactylorhiza maculata, flekkmarihånd.
Bokfinken syng frå ein grantopp. Utsyn mot Boknasundet. Geranium robertianum , stankstorkenebb. Tilbake til "sivilisasjonen". Det er nydeleg planta i fleire av hagane langs resten av vegen. Håpar at du har kosa deg med bilda frå turen. Klikk på bilda om du har lyst å sjå dei større. Det kan hende at nokre av blomenamna er feil. Ser du feil og veit det rette namnet så skriv ein kommentar slik at eg kan retta dett.
God torsdag!

23 kommentarer:

Anonym sa...

aiaiai, snakk om teppebombing!
Jeg var på tur i helgen og kom hjem med en masse deilige markblomstbilder, men jeg hadde nå tenkt å spre de litt utover jeg da *hihi*
Masse vakre bilder, og sågar en par som er nye for meg. Og -takk for sommerfeelingen!

Lavender and Vanilla Friends of the Gardens sa...

Marie, a beautiful summer. I love all your pictures. They are all outstanding and the plants very interesting and enchanting.

GAWO sa...

Her var det litt av hvert å lære. Jeg må sovet godt i min botanikk time. Du verden hva du vet!!

Å, den naturstien...eller kall det vei... så virkelig trivelig ut. Der skulle jeg gjerne ha ruslet med deg og så kunne jeg ha spurt og gravd om alt jeg lurer på.

Men i hvertfall: takk for turen via PC`n.

GundaM sa...

Geitramsen og gresstjerneblomst (var det det du kalte den...)er mine favoritter her da og blåklokka selvfølgelig;)

Flotte bilder og flott tur! Ser ut som om dere har fint ær også! Ja,ja godt noen har det da;0)

Torsdagsklem

Brit. (lille meg) sa...

Å nei, så mye fint du har fått med denne gangen også!
Geitramsen står i fullt flor her også.
Blåklokkene er yndige, de er min favoritt av villblomster, tror jeg.
Takk for at du delte dette.
Kanskje jeg også skulle gå ut å ta bilder av noen markblomster.
Ha en god torsdagskveld!

Anne sa...

På din vei ser en masse vakkert, og har ikke gått meg kamera og blogger kjære venn har alt dette gått både deg og oss forbi :-)

Nå derimot kan vi alle sammen nyete blomstene og opplevelsene fra din veikant.
Skrev det til gundaM i går, at noen som traver forbi meg "oppi bakkan" her, ser ikke om det er vår eller høst engang. De har bare fokus på å trimme, og så kaller de det selvrealisering du ??!! Stress og mas og tjas sier nå jeg da. De eneste fargene de ser på sin tur er selvglinsende selvlysened grelle farger fra andre trim kompiser.

Likte nå de blidene tra sien godt jeg da, kjenner faktisk ro i sjela jeg bare av å se på dem. Og inne på bloggen min kan du lese mine tanker mens jeg var vandrende på en sti. En grubler og en liten hverdagsfliosof..., men det er vel det hjernen er til, for å tenke med.

Nå er det en arbeidsdag igjen for meg, så er det jammen ta ferie. nesten så en ikke tror det selv, men skal bli godt. Kjenner det på kroppen at en lang ferie kan gjøre mon nå ja. Komme seg litt utenfor husets 4 vegger, opleve andre ting og være sammen med gutta mine :-))
Gleder meg.

Vi har jo hatt så dårlig vær også her àtte..., ikke til å holde ut siste uka. Håper på bedring sanrt nå da.

Stor klem fra meg til deg.

Anne sa...

Egentlig føler jeg me som en "Eriophorum" etter en stormnatt på myra :-)))

Berit T sa...

Det er så mye flott som vokser rundt om, vi er heldige som får gå ute å nyte det! Stadig skifting i blomster-sorter ettersom sommeren går...

På tide å krype til køys, skal være barne vakt et par dager for lille Joakim, og Charlie(hunden)

Sommerklem herfra.

Anonym sa...

Hei!

Gratulerer med overstått dag til pappa!

Har de bestemt kor de reiser på ferie?

Anne sa...

1000 kyss, 10 000 lemmer og 100 000 gode tanker og ønsker for deg de nærmeste dagene og ukene da min venn. For vi drar nok før du kommer igjen. kos dere en massse i helga. Snart er vi i september også vet du, og da har vi en hemmelig plan :-)

Glad i deg Marie, og så snakkes vi.

anneskreative sa...

Hei!
Så utrolig fine bilder du har tatt
Markblomster er det vakreste som finnes.
Kos deg videre i sommeren
Anne

@__EY__ sa...

Hei,

for en flott tur,
og flotte bilder.
Du bruker nok mye
tid på å fotografere...
Her får "de fnatt"
om jeg tar mange
bilder ute på tur : )

Ha en forsatt fin sommer.

SchneiderHein sa...

Every time it's nice to see your nature photos!

Liv sa...

Kjære vene så masse flott du viser oss!
Tusen takk for opplevelsen langs veien!

garden girl sa...

Marie, every time I visit your blog I'm enchanted by the beautiful countryside. What a lovely walk! Thank you for taking us along.

Hilsen Bodil F.T. sa...

Dette var en veldig hyggelig tur i Guds frie natur, med syn for vakre detaljer! Takk skal du ha, Marie, for at du deler alle de vakre bildene du fanger opp med kameraet ditt!!

Lovise sa...

Flotte bilder som alltid. Ha en herlig dag.

Min Verden sa...

Helt herlig tur. Takk for at jeg fikk være med. På turen i sydsverige så jeg noen helt lyseblå (blåklokkeblå) tistler. De er helt utrolig skjønne. Tok bilder, men de ble ikke så bra. Det var nesten så jeg gravde opp og tok med meg en, men det er litt risikabelt når man ikke vet noe mer om den. Hanne

Nunne sa...

Hmmmmm, har jeg noen ord ? Niks. Jeg er stum! Ved det nydelige synet av alt vakre.

eie sa...

Takk for turen,spenende å få være med.Du tar så fine bilder.
Vil ønske deg en fortsatt god sommer.Eie.

Hulda sa...

Hei Marie! Håper du har en fin sommer, til tross for at du må jobbe. Ser at du har hatt en fin tur, så mange flotte blomster du har sett på veien. :)

Anonym sa...

I always motivated by you, your thoughts and way of thinking, again, thanks for this nice post.

- Norman

Anonym sa...

hey your blog design is very nice, clean and fresh and with updated content, make people feel peace and I always enjoy browsing your site.

- Thomas