lørdag 12. januar 2008

Tankar i ein nattetime.

Eg er overvelda over alle kommentarane eg har fått på fredagsinnlegget mitt. Tusen takk! Eg er også utruleg glad for alle awardane eg har fått og ikkje minst alle dei gode orda som har følgd med. Takk for det også! Eg er fullt klar over at det er så mange awardar som sviv rundt her i bloggverda at det skal nesten noko til å ikkje få ein. Likevel blir eg så glad! Eg har tenkt på kor viktig det er for oss menneske at me blir sett. At nokon viser at dei er glade for at me er til. Det er ein tankekross at dei gode orda som oftast først og fremst følgjer prestasjonane våre, det me gjer som er synleg for omverda. Det er så mykje som blir gjort utan at nokon legg merke til det og utan ein einaste oppmuntring. For enkelte er kanskje det å stå opp om morgonen og bite tennene saman for å møte ein ny dag ei bragd i seg sjølv. Skulle ønskje eg kunne dele ut nokre awardar og gode ord til dei. Ein blogg kan brukast på så mange måtar. Me kan vise kvarandre vakre bilete frå heim, familie, hage, turar, natur, matlaging eller hobby og handarbeid for å nemne noko. Me kan dele tankar eller ein god historie. Me kan også dele gleder og sorger med all verda om me vil det. Eller me kan bruke bloggen som eit pusterom frå kvardag, smerter eller vonde ting me har opplevd i livet. Me er ein broket samling menneske. Ein ting me alle treng er å høyre at nokon er glad for at me er til, uavhenig av trinn på karrierestigen, inntekt og eigedom. Kanskje det viktigaste nyttårsforsettet me kan ha er å rose kvarandre for dei me er og ikkje berre for det me gjer.
Du vet vel om at du er verdifull
at du er viktig her och nu,
at du er elskad for din egen skuld
at ingen annan er som du.
~~~~~~~~
Gode venner er englar som lyfter oss opp igjen
når vengene våre har gløymt korleis det er å flyge.
Fritt etter Nils Bredesen

40 kommentarer:

Anne-Berit sa...

Vakre ord,og så sanne(diktene).Du sa vel det meste i det innlegger ditt,og jeg kunne ikke vært mer enig,det er nok dessverre mange som kunne trengt noen godord,og ikke minst det å bli sett.Vi får alle prøve å gjøre vår del for å rette på det,der vi kan.Ønsker deg en fin søndag:-)

Dave sa...

You sure take beautiful photos! :-)

elin1976 sa...

Vakre men sanne ord.
Det var ei bloggdame som sa til meg en gang. Etter jeg begynte å blogge har jeg ikke følt meg så ensom når mannen jobber i nordsjøen.
Å det er en tankevekker. Så flott at uten vi vet det kan være til hjelp til noe.
Men når jeg kjenner etter så har jeg heller ikke hatt den derre trangen til å reise ut på kveldne for å besøke folk( fordi jeg kjeder meg) etter jeg begynte å blogge. Selv om man ikke kjenner alle privat er dette fryktelig sosialt.

Vi deler liksom de samme hobbiene her i blogglandia
( det er det ikke alle mine venner gjør her
hjemme)
Setter veldig pris på bloggen din og de flotte ordene du skriver på bloggen.
Trenger noen i blogglandia som får meg til å komme ned på jorda igjen når jeg svever på min rosa sky. Med slik flotte ord og bilder som du kommer med må man jo bare stoppe opp å se og tenke .

Hilsen fra landet sa...

Så bra du skriver!! Veldig gode ord og veldig sant. Vil gjerne få takke deg for at du er her ute i nettverdenen!! Klem

FO - 2 sa...

Alle trenger anerkjennelse og gode ord med på vegen.
Ingen er eller blir selvfølgelige, noen gang.
Jeg er takknemlig for hver eneste dag. Og dagene bør fylles med gode ord. Jeg opplever at alle bloggere, som jeg har kontakt med, har stor omsorg og er flotte mennesker. Som engler. :)))

minerva.jor sa...

Dette var fint formulert, det sier mye om det varme menneske du er som har plass til mange/mye i ditt hjerte.
Det er et stort mangfold her på bloggene, noen utrykker seg i bilder andre med ord noen begge deler, musikk og tekster har også kommet med. Så har vi de som viser det de lager selv.
Det er viktig og ta vare på hverandre.

Ha en fin uke!
klem.

GundaM sa...

Ja,noe å tenke over Marie.Har ofte tenkt på hva jeg egentlig gjør her inne...Jeg har jo egentlig full rulle med det ene eller andre hele tiden,og venner har jeg og men det må være det lille ekstra..vet ikke,men må si jeg innimellom tenker på hva dere tror om meg...Alt det rare jeg kommer med,for jeg får jo kommentarer i RL men jeg er sterk og vet hva jeg står for...På mitt vis.

Nydelig bilde,nostalgisk og så har jeg linka til deg på siden min.Håper det er greit.Har funnet ut hvordan det og gjøres no.
Ja, lærerikt er det til gangs å holde på med denne dataen da ;)og jeg har jo til og med begynt å bruke denne oksen!

En flott dag til deg.

Berit T sa...

Sanne ord, Marie. Det er gjennomtenkt alt du skriver, fint, varmende, tankevekkende, og vi trenger å bli minnet på at vi kan hjepe andre med et oppmuntrende ord, her- på veien ellers vi går.
Til tider er det nok med en klapp, en klem- ikke alle kan utrykke seg ordlig når en treffes ansikt til ansikt...
Her går det jo mye i egne interesser, med hobbyer, familie og den slags..., men det er nok mange som sliter med ting som vi ikke kjenner til, og som absolutt hadde trengt en oppmuntring og støtte, men som vanlig vil vi vel sjule for omverden at en har det vondt og viser heller en side som blir forventet av oss....

Ha en fin dag og klem fra meg.

Små Gleder sa...

Nydelig innlegg! Tar ordene dine med meg videre, både i bloggverdenen og ellers. :-)

Ønsker deg en fin søndag!

Ellie sa...

Godt sagt, Marie! Ja, mye av den rosen vi gir hverandre har nok sin grunn i prestasjoner, så det å ta vare på hverandre for de vi er, og ikke for det vi gjør, er virkelig noe å legge seg på minnet og huske på i hverdagen. Også er det jo ofte så lite som skal til! Et smil, et klapp og skulderen, eller et bekreftende ord kan være nok for å gjøre et medmenneskes dag lysere. Kommentaren din til meg i går gjorde iallefall meg veldig glad! Ha en god søndag! Klem fra Ellie

Rune Eide sa...

Nydelig bilde og enda bedre tanker. Jeg må bare gi meg over.

Brit. (lille meg) sa...

Ja, jeg må også samstemme i dette:
Fine tanker. Og det er jo sant som du sier, det er viktig å huske å gi ros.Det ER virkelig viktig å bli sett.De som hele tiden blir oversett, har det tungt.
Så er det godt å vite at det er EN som alltid ser oss:Gud.
Ønsker deg en fin søndag!

HildeS/Frøken Fryd sa...

Vakkert innlegg Marie, og til ettertanke.
Du er flink til å setje ord på tankar som kanskje fleire av oss har tenkt.
Eg er glad for å ha blitt kjend med deg, og det er lika kjekt kvar gong eg er her inne og ser alle dei nydelege fotografia dine, og les det du skriv.
Ha ein fin søndag:)

Mita`s hjørne sa...

MEN så var det jo noen utrolig flotte bilder du hadde i forrige innleg også da... knallflink til å ta bilder er du...
Flotte, tankevekkende ord i dag...

Ha en koselig kveld...

Nessa sa...

Beautiful photo. Very moody.

Anne sa...

Vakre ord i en sen nattetime.
For hva hadde vi mennesker vært uten hverandre ? Vi må bruke vår energi positivt, dele og glede. Ikke sloss og være missunnerlige.

Takk for dagens tankevekker.
Den kom sent men godt denne dagen.
Klem til deg min venn.

Mingo sa...

Gracias por tu visita y comentario, tienes un blog muy bonito. Saludos!

Lene sa...

Kjære Marie.
Så utrolig vakkert og sant - og jeg sier som Hilde - du er flink til å sette ord på tanker vi innerst inne alle har. Godt å bli minnet dem på.

Jeg har blitt veldig glad i bloggen din, Marie. Den er virkelig et puste- og tankerom for meg :) Takk for det :)

Ha en riktig så fin kveld :)

Klem til deg :)

Lene sa...

Hahaha :) Ja, jeg trodde virkelig også det skulle funke på kiloene, men der tok jeg feil, gitt... Hmmm... Kanskje vi som ikke helt har fulgt bruksanvisningen. Er så fæle til å løpe ned og hente oss et brett med ost og kjeks, gjerne midt på natten. Inntatt på sengekanten - yammi :))

STRIKKEMOR(O) sa...

Interssant å lese dine tankar om dette. Eg har forresten nominert deg til "You make my day" award.

Mia sa...

Det var noen utrolig kloke og flotte ord du skriver her. Og jeg er så enig, så. Vi er forskjellige, alle sammen, men alle har vi behov for oppmuntring og oppbacking i hverdagen. Jeg opplever bloggverden som helt utrolig gavmild i så måte. Ønsker deg en finfin ny uke, Marie!

DigitalShutterMania sa...

Great photo. I love lighting in this photo.

Cheers,
DSM

Brit. (lille meg) sa...

Jeg vil gjerne gi deg en award. Selv fikk jeg den fra en av mine bloggvenninner i USA; "You are an amazing blogger". ;) Du er virkelig en amazing blogger, Marie, derfor vil jeg gi den til deg!

Hulda sa...

Veldig fint innlegg. Jeg er helt enig med deg i det du skriver. Det er godt å bli sett, og tatt vare på av sine medmennesker. Blogginga har gitt meg mange nye "venner" på en måte. Det er også utrolig lærerikt og inspirerende å få tilbakemeldinger på det man holder på med. Må også si at du har en av mine favorittblogger. Det er alltid så hjemmekoselig her hos deg.

Brit. (lille meg) sa...

Tusen takk for awarden!
Jeg ble glad for den!

Anonym sa...

Her er jeg igjen Marie.Når jeg skal gi en award til noen som jeg synest fortjener det,så må du bare være med.Jeg synest bloggen din er utrolig fin.

Anonym sa...

Glemte å si at awarden ligger på siden min og at den heter: you`an Amazing Blogger

Anonym sa...

Gode ord og tanker fra deg Marie.
Hver av oss som blogger gjør sikkert en god gjening overfor noen når vi er inne å kommenterer hos hverandre, da gir vi jo en oppmerksomhet , en klapp på skulderen. Uansett interesser, fattig eller rik , alle har vi en ting felles , vi trenger å bli "sett".
Ha ei fortreffelig uka!

Petunia sa...

Veldig bra innlegg! Det er mye sant der. Alle trenger å bli sett, få høre at de betyr noe, få bevis for at de ikke er usynlige...selv de som helst vil være litt usynlige..
Det er mange ensome mennesker rundt omkring og det er mange mennesker som ønsker å omgåes andre uten at det blir for nært og for mye forpliktelser. For dem er blogging en fin måte å ha kontakt med andre på...

Shammickite sa...

The light shining through this ancient window evokes memories of my childhood.

irina sa...

Heia . Måtte bare innom å si takk for en god oppskrift på julekjeks. Æ en venninne av Gundam som hjalp meg i hele går med å lage enn blogg.Du er veldig flink til å ta bilder . Hele bloggen din er god og lun :)
Kom gjerne innom meg ;)

Anonym sa...

Tusen takk for awarden Marie.Nå har jeg 3 stk,-gjett om jeg er stolt

NYCindividual sa...

Beautiful! Shadows and sunlight make great photos, don't they?

irina sa...

Det er akkurat det jeg mener....vi behøver ikke å være ALLE hvite. Det er ikke jeg heller. Bare vi trives.... Og det vesentlige er jo det du skriv så vakkert om....medmenneskelig forhold. jeg syns jeg har blitt flink ....barer på i dag :)

irina sa...

flinkerer med data altså !!!!

Verkstedet sa...

fine og gode og sanne ord.
ha en fin uke!!!!
klem fra Karoline

Anonym sa...

Vakre og gode ord. Det er faktisk noen som aldri få award, søttan om jeg vet hvorfor, men jeg har blogget i mange mange år men ikke så mye som en bitteliten utmerkelse...vel ikke at det betyr så enormt(hihihi jo litt)...men når jeg ser blogger som blir oppdatert en gang i mnd ol. får utmerkelser så skjønner jeg jo det går på vennskap og bekjentskap osv.Men men jeg blogger vidre og håper noen har glede av det.
Jeg har iallefall glede av din blogg og i mine øyne er du blant de som virkelig fortjener en og flere utmerkelser.
Randi
http://blogg.hobbyboden.com/randi

MODERN COUNTRY sa...

Du er jo helt fantastisk til å sette ord på dine tanker og følelser! Alt det du sier er så sant, og det er akkurat sånn jeg tenker også. Jeg har opplevd at folk er veldig flinke til å dømme andre, ikke tenke etter at det kan være en grunn til at de er som de er. At alle ikke er like sterke og at de kanskje kunne trenge noen gode ord eller løft istedet for å bli dømt før de fikk en sjans eneten til å besvise seg eller å fortelle om sitt liv. Det skal i grunnen så lite til. Det er flere ganger jeg har opplevd at bare et smil kan redde dagen. Ja, tenk hvor mye kraft det ligger bare i det!
Du har et godt hjerte og sinn du. Awarden fortjente du!!
Klemmer

Anonym sa...

Så flotte og tankevekkande ord! Og spesielt flott fordi du skriv nynorsk:0)
Ha ein flott kveld!

Elises univers sa...

Flott sagt/skrevet! Det er lett å forvirre seg helt bort i den matrielle verdenen og glemme de tingene i livet som er det som gjør selve livet!