torsdag 27. desember 2007

Romjul på Heimdal.

I dag har eg tid til å sette meg ned med blogging ei lita stund. Eg har hatt ei god jul saman med familien. Julafta er me alltid heime sidan me har mjølkekyr. Då er det kjernefamilien og mor mi som er saman. 1.juledag lagar me god "midt på dagen" julefrokost. Deretter samlas me hos svigerforeldra mine til kaffe og kvelds. Då møter me som regel søskena til mannen min, nieser og nevøar på den sida av familien. Svigermor vartar opp med bugnande fat med herleg heimebakst! Alltid kjekt å samlas hos henne. 2.juledag kom søstera mi med familie til kaffi hos oss, då var det min tur til å varte opp. I dag skal eg berre slappe av utanom litt dyrestell. Juletreet hos oss er edelgran. Eg pyntar med pynt eg har samla gjennom mange år. Den vakre klokka på biletet under fekk eg som gåve i adventskalenderen då eg var tolv-tretten år. Eg er veldig glad i glasenglar. Ein liten stall i glass.
"Inntrykte"kuler er favoritt mellom kulepynten. Fuglar må eg ha på treet, dei minner meg om jul i barndommen min. Ein liten engel som har mista eine foten stakkar. Eg er veldig glad i blanke kuler. Eg må sjølvsagt ha nokre med blått på!
Dekorasjonen eg laga før jul. Eg fekk mellom anna duftlys av sonen til jul, det eine passa perfekt i denne englepynten. Eg ser at mange vil ha mest muleg kvit julepynt nå. Hos meg er det framleis rødt som dominerer. Eg er veldig glad i tradisjonar så det blir ganske sikkert rødt til neste år også. GOD ROMJUL!

11 kommentarer:

Anne-Berit sa...

Hei Marie,og god jul.Så flott juletre dere har,og så mye fin pynt.Jeg har også mye gammel juletrepynt som det følger mange minner med,syns det er så koselig å ta fram år etter år.Ønsker deg og dine en fortsatt god julefeiring.Klem fra meg:o)

My little footprints sa...

Hei!
Så mye fin julepynt du har! Det er godt å ta vare på tradisjonene og ta frem all pynten man har samlet. Jeg har dessverre ikke fått så mye tid til å samle enda, så hos meg er det ikke så mye gammel julepynt. Men jeg skulle selvfølgelig gjerne ha hatt det, synes det er nydelig!
Ønsker deg en fortsatt god jul!
Juleklem fra Beth

Rune Eide sa...

Jeg ser at jeg burde tatt et kurs i pynting av juletre! ;-)

Brit. (lille meg) sa...

Så mye fin julepynt! Det er artig å ta fram julepynt som er mange år gammel.
På mitt juletre er det noe gamelt fra min manns barndomsheim.

God romjul til deg!

Anne sa...

Å så vakkert et juletre du har i stua di Marie. Slike gamle julekuler som jeg husker fra min barndom.
(Lurer på hvor de har blitt av, men jeg er vokst opp med en logrende hund, så de er sikkert gått i 1000 knas, ingenting varer jo evig :-(

Hadde faktisk litt medfølelse med deg i går, for leste litt mellom linjene at det er ikke alltid for en husmor og få så mye julefred...
Kan trøste deg med det marie at det er litt på samme måte her. Julekvelden var vi til mine foreldre på middag, men ellers rekker en ikke gjøre seg ferdig med ett måltid, før en må starte forberedelsene til et nytt...
Litt trivelig, men dag etter dag ??? Koselig mad lange måltider der en sttter sammen da, men blir i lengden litt for mye av det gode.

Ellers er det nok blitt regn og glatt her også nå desverre.

Romjulsklem til deg.

Karin sa...

God fortsättning på julen! Så mysigt ni ser ut att ha det med allt vackert julpynt omkring er. Kram Karin

Linda sa...

Hei! Koselig Jul hos deg.Jeg liker også engler og farger til jul.
Fortsatt God Jul og Godt Nyttår.
Hilsen Linda :)

Hulda sa...

Ser at du også blogger i natten. :) takk for kommentaren du nettopp skrev hos meg. Så fin pynt du har på juletreet. Vi er også heldige å ha noen slike "inntrykte" kuler, de er så fine og skjøre. God romjul til deg også, Marie!

Lilli & Nevada sa...

Those are all so beautiful

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Utrolig masse flott julepynt hos deg, koselig å se på...
Håper du har hatt ei koselig jul...

Ha en koselig romjulsdag...

♥ Carpe Diem ♥ sa...

Hei og god romjul marie.
Nydelig innlegg fra deg igjen.
Ser ut som at du har hatt det fint i jula og kosa deg i.
Nydelig engler
klem fra meg