mandag 9. mai 2011

Fager kveldsol smiler.

Her kjem eitpar bilde eg tok 17. april. Desse lyse kveldane om våren har eg lengta etter så ofte i mørke vinterkveldar. Når veret er som denne kvelden er det herleg å vere ute, rusle litt rundt og lytte til svarttrosten sine mollstemte fløytetonar.
Tuntreet stod i april framleis med nakne greiner, men ser ein nøye etter ser ein blomeknoppane ytterst på greinene. Alm (Ulmus glabra) er vakre tre som kan bli opptil 500 år gamle. Almetreet kan bli 40m høgt, og kan få ein solid, tjukk stamme. Trekronene blir vide, og gir god skygge på bakken.  Alma blømer før blada kjem, blomestandsknoppane opnar seg og det kjem fram eit rundt nøste med rødbrune, små, klokkeforma blomar. Almetrea her hos oss er ca 125 år gamle. I dag står almane med fullt utsprungne grøne blad og vinden susar lett i toppane.
 Det har vore over 20 gr her idag. Eg gjekk tur etter jobb i ein behageleg varm bris. Herleg!

10 kommentarer:

Hulda sa...

Så flott tittel på innlegget ditt i dag. En fin sang det der. :) Likte godt kveldsolbildene dine. Et flott tuntre dere har. Her nord står bjørka i knopp nå. Det dufter deilig. Nyt av de fine dagene.

Ruth Bernssen Bø sa...

Ein stille kveld i solnedgangen - vakkert.

Anonym sa...

Så flotte bilder! Vårdagene er deilig. Tenk å kose seg i 20 grader,, sommer da :)

Anne sa...

Nå, endelig Marie har jeg både tid og ro til å skrive noen ord til deg igjen :-)

Tiden har fløyet litt for fort for meg den siste tiden, godvær og våronn i hagen har gjort sitt til at kommentering rundt om har blitt litt underprioritert. Her inn hos deg har jeg aldri lyst til bare å etterlate noen få ord i forbifarten heller, sånn som når jeg bare kommmenterer bilder inn hos enkelte fotoblogger, det blir og føles så alt for intetsigende og overfladisk.

Vi har vært velsignet med godvær hos oss også sjø, 24 grader var i skyggen på verandan min når jeg kom hjem i dag. Ikke til å tro!! første middag uten og vi måtte trekke i skyggen til og med. Det er så en har lyst til å starte med diverse sommerplanter allerede, men klok av skade bør en vente til juni. Tidlig i helga hadde vi nesten nattefrost så..., nei en bare MÅ ha litt tålmod.

Ellers er ståa kjedelig på det samme. Samme gubben, he he og sønnen har hatt 18 års dag. Noen utfordringer har vi og har vi hatt Svart russ tid du vet, og en bare får testet seg til gangs som foreldre. Litt tøft, men jeg står det over bare jeg kan kutte litt ut noe av alle de andre som mener og tror de har alle de rette svarene. Men men slik er livet, ikke alltid det følger en mal, men en får bare gå mot alle utfordringer med friskt mot.

Lite eller ingen planer for ferien er lagt, håper på litt godvær her så en får nytt litt hjemme i egen hage.

DU :-) jeg kan tenke med du trivs med ny generasjon, lille prinsen som vokser og gror til. Stor stas kan jeg godt forstå. Bli besteforeldre, stort privilegiun det også, og håper det en gang blir min tur også, om enn litt tidlig ennå. Skikelig øvelse har jo du fått de siste åra, i barnehage og greier, oppdatert på alle nye leker og barnesanger, men som ellers blir det noe helt annet når det er ens `eget` kjøtt og blod. Litt sånn en føler det den som jobber på sykehus også, blir noe annet når en selv er pårørende faktisk. (Eller, i grunn, skal og bør vel være sånn også, viser vel at alt ikke går på automatikk).

Tuntreet ja, det flotte treet, har vel sett det alle årstider, og det er bare SÅ flott. Håper dere aldri vil fryse så mye at det havner i en eller annen ovn, he he

Håper du har det bra sånn ellers også Marie, tace care kjære venn, og jammen hadde det nå vært litt ok om vi kunne møttes engang igjen også ja :-)

Varm klem fra meg til deg.

Brit. (lille meg) sa...

Så nydelige bilder! Jeg synes våren er den fineste årstida....
Ønsker deg ei fin uke!:)

Torill sa...

Heisan !! Det er kjekt når det grønkast i liane. Eit flott tuntre de har !! Ha ei fin veka !!

naturglede/Randi Lind sa...

Så vakkert. Almen er vakker, Jeg husker godt første gangen jeg oppdaget blomstene på den.Den har liksom tre stadier, først blomster, så blader og så kommer de flotte "pengene". Vi hadde ikke alm der jeg vokste opp,derfor tok det tid, innen jeg skjønte hvordan det flotte treet utviklet seg om våren.Takk for flotte bilder og kos deg videre i vårsola :)

Birgitta sa...

Vilken ljuvlig kvällsbild över fjorden.
Kram Birgitta

Vform sa...

Hej!
Här har vi också haft ett par dagar med härligt varmt väder och soligt!
Underbar natur, och vilket gammalt träd du har :O
Ha fortsatt fina dagar!
Kram V.

María José sa...

Lovely pictures. Your blog is gorgeous!
Best regards
María José