mandag 4. januar 2010

Kveldstemning "i glas og rame".

Eg har leika meg i fotoredigeringsprogrammet PhotoScape. Eg hadde lyst å sjå korleis nokre av bilda mine hadde tatt seg ut i glas og rame på veggen. Som tenkt så gjort. Eit par tastetrykk og her er resultatet. Klikk på bilda for å sjå dei større. Bilda er tatt 30.12 i det dei siste solstrålene gyldar fjellkammen og fullmånen er på veg opp i aust.
I sør har himmelen eit rosa skjær. Dei første tre bilda er tatt med kompaktkamera mitt. Dei to siste er tatt med Canon 450D speilrefleks. Bildet under er eigentleg eit miss fordi eg hadde gløymt å stilla til rett lyskjelde. Det stod på neonlys. Sjølv om blåfargen er heilt feil er det spanande å sjå kva eg kan få fram med manuelle innstillingar. Litt endring på innstilling og vips så er resultatet eit heilt anna! Eg er ikkje heilt fortruleg med Canon kamera ennå, må nok øve meir. Det er så lett å putte kompaktkamera i lommen når eg skal på tur, dessutan tar det skarpe gode bilde. Speilrefleks krev meir av fotografen. Takk for alle kommentarar! Ser eg har problem med å klare å få tid til å svare alle kvar gong, men eg er stort sett innom hos alle :)
Ønskjer alle fine vinterdagar :)

19 kommentarer:

Randi sa...

Ja det krever litt og fotografere med speilrefleks...men det har så mange muligheter. Vår eldste datter fikk ett sånt kamera til jul av sin samboer og oss. Hun holder på hele tiden...morsomt at hun også er blitt hekta.

Men bildene dine var vakre uansett hvilken innstillinger du bruker. Vakre og vinterlige.
klem

Hulda sa...

Bildene dine av det vinterkledde landskapet gjør seg virkelig med glass og ramme. Det må jo bli flott å ha en serie av disse på veggen!

Turid sa...

Flotte vinter motiver du deler med oss- det bildet du hevder er en "miss" viser lyset slik det er hos oss nå- litt lysere på det lyseste er det nok , men likevel.
Blitt vinterlig her hos oss også nå, har jammen mæ fått noen cm sne det siste døgnet.
Har og speil refleks Nikon D60-bruker det lite, er sååååå fornøyd med det camera æ bruker , enda det slett ikke er no lite lett og ta med....må tenke så mye når æ skal bruke det andre..krever mye av fotografen.

Refleksjon på livsvegen sa...

Så flink du er...
Kunstutstilling neste ;-)

Birgitta sa...

Vilka härliga vinterbilder!!! Så otroligt vackert det är hos dej. Solen som lyser på fjälltopparna och likaså himmelsbilderna.
Ha det gott.
Kramis Birgitta

Anne-Berit sa...

Og veldig vakre ble bildene i glass og ramme også.Vakkert som alltid fra deg Marie:)

Anonym sa...

Hei.Kjempe fine bilder med ramme.Jeg har bare ett billi vanlig kamera.Men synes jeg får til ganske brae bilder alikevell.Var best i test den gangen jeg kjøpte det.Liker veldig gått å fotografere.Men de som jeg bor sammen med mener att jeg ikke trenger noe Speilrefleks kamera.Så jeg får klare meg med det jeg har.Ønsker deg en riktig fin uke videre i det nye året.Klem fra Bodil..

Laila -Karin sa...

Hei Marie .
Takk for herlig kommentar fra deg.
Jeg husker så godt en av de førtste kommentarene fra deg.
Det var noe sånt som. Ser at du liker blomster , du kan jo titte inntil merg. Da hadde jeg allerede sett på dine bilder lenge før jeg selv begynte å blogge.
Det er skikkelig gøy å leke seg litt .
Jeg bruker mye pant shop pro.
men jeg har og mye å lære.
Selv om jeg har brukt vanlig speilrefleks så blir dette digitale litt på en annen måte.
Du tar flotte bilder. Jeg har litt problem med å komme i riktig høyde, dajeg har restriksjoner på å bøye meg.Foreløbig venter jeg med macrolinse. Jeg har et teleobjektiv på 55 -250 og jeg kommer langt med det. Kan få flotte nærmidler uten å måtte krype.
Når det gjelder dette med å kommentere alle så tror jeg de fleste sliter med det . vi for talitt når vi kan . Det er jo hyggelig med tilbakemeldinger mren å rekke alle er nesten en heldagsjobb.
Jeg gleder meg til å følge deg videre i dette året
Klem fra
Laila K

Hage foto og natur sa...

De tar seg utmerket godt ut i ramme!
Jeg tar gjerne det nest siste og henger i det blå hjørne her hjemme!
Min Powershot ligger i bilen og er lett å ta med overalt.
Etter fire dagers fotokurs har jeg litt i "Verktøykassa" som kan hentes frem. Jeg erfarer at det tar tid å sette seg inn i alle innstillinger ved speilreflexkameraet.
Føler jeg er litt på vei, slapp å redigere de siste bilder fra naturen.
Det har gitt meg mange gleder dette kameraet jeg fikk av mine foreldre forrige jul.
Klem

Anne sa...

Heng det i et kunstgaleri og du vil `be famous` min venn :-) utrolig vakkert, og fargene var jo bare så enorme da gitt.

Det er med store øyne jeg har lest innlegget under her Marie, ikke bare en gang ble det lest, men to ganger faktisk. Vakkert, og det beskriver denne bloggverden så godt. En god plass å søke til når en hektisk hverdag griper fatt i oss. Rørende lesning for ja, jeg vet du mener det rett ut av ditt jerte, at du setter stor pris på hver enkelt av oss. Ble faktisk virkelig rørt jeg, og etterpå skal jeg nok innom å se på de bloggene du linker til.

Har kalde vakre vinterdager på din kant av landet også ser jeg :-) har resultert i en rennende dett nese her da, men det overlever en vettu.

Ha en fin fin dag kjære du, og selv om forkjølelsen sitter litt i her skal du får en god klem ja!!

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Flotte bilder.Kamera er egentlig uvesentlig, det er fotografen som teller. Men det er jo morsommere å leke med speilrefleksen da :)

FO - 2 sa...

Vakkert og stemningsfullt.
En serie for oss "blå".
Du kan med stort hell ramme inn flere av bildene dine, Marie. :)

God dag ønskes deg!
Klem.

Vform sa...

Underbara vackra naturbilder...
och med "ram" blev de fullbordade!
Du är duktig du!

Fin vecka till dig!
Kram Vivan

Hilsen Bodil F.T. sa...

Så gøy du har det med kameraet ditt!
Artig å eksperimentere! Du er så flink. Veldig flotte bilder. Stilig med de forskjellige innstillingene og de forskjellige fargene! Ser ut som malerier!

JULIEK sa...

For noen utrolig blå farger : ))

Pernille sa...

Åååå, så no har du fått disse vakre bildene dine opp på veggen? De fortjener virkelig en plass syns jeg:)
Men et tips må jeg legge ved. Bildene kommer mer fram om du bruker svart paspatour. Om du har mye hvitt i bildet kan du bruke svart paspatour med hvit innerkant. Dette er min smak, men alle er vi ulike og det er jo flott.

Slenger meg på den personen som sa: Kunstutstilling neste!:)

Malys krok sa...

hei! Nå er det lenge siden jeg var innom deg. Ser nedover her at det har vært litt av hvert for deg den siste tiden. Må få lov å si at jeg føler med deg i sorgen over å ha mistet en kjær mamma. Tiden da min egen mor døde i mai 2008 kom så "nær" da jeg leste dette. Håper du likevel har kunnet glede deg litt over jula. Så fine bildene dine ble med rammer på. Du tar flotte naturbilder! Jeg fikk et godt kompaktkamera i julegave fra de andre i familien min,også de firbente. He det godt i nyåret! Hilsen Margit.

VALKYRIEN sa...

Synes de er flotte alle sammen jeg - og litt stilig var jo det i neon! Men klart, ser jo mer naturlig ut det siste. Falt veldig for det første bildet, det har nydelig dybde i seg.

Og jeg skjønner godt hva du mener i forhold til kompakt og speilrefleks. Jeg har begge deler også, og er veldig fornøyd med kompaktkameraet. Måtte virkelig ta meg sammen for å bruke speilrefleksen da jeg anskaffet den. Men mulighetene er jo flere der, så jeg øver - og øver!

God nyttår til deg forresten - tror ikke jeg har sagt det! :)

Lene sa...

Jeg gad godt vi boede tæt på hinanden, for jeg tror du har masser af viden om spejlreflekskamera at øse af :-) Dine billeder viser hvor smukt du bor :-)