søndag 13. desember 2009

"Så går vi rundt om en enerbærbusk."

I barnehagen der eg jobbar har me jobba med temaet "Bokn i gamle dagar" denne hausten. Dette vil også prege noko av julepyntinga i barnehagen. Her ute på øyane i vest var det nesten ingen skog for nokre år sidan, det var lyng og brake(einer) som rådde grunnen der det ikkje var dyrka mark. Derfor var det også vanleg å bruke brake som juletre. Så i år blir det ein brake som blir juletre i barnehagen. Mannen min tok på seg oppgåva med å finne eit passande tre.
"Så gjør vi så når vi sager vår busk, sager vår busk, sager vår busk, så gjør vi så når vi sager vår busk tidlig en lørdags morgen." I morgon kjem han til barnehagen for å sette juletrefoten på busken, deretter er det klart for at barna kan få vere med å henge på juletrepynten.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Hei.Savner å jobbe i barnehagen efter att jeg leste dette.Så koselig tid i barnehagen før jul selv om det er ei stessene tid.Får se efter jul om det blir noe vikar på meg.Beggyner å bli lei av å gå hjem.Vi å var i skogen oss i dag og tok oss ut tree.Fast traddisjon.Setter merke på det så vi finner det igjen.I år blir det liggene oppi skiboksen på vei til hytta Lillejuleaften.Ønsker deg en riktig fin førjulstid vider.Lykke til å pynte treet.Klem fra Bodil..

Turid sa...

Med 16 år i barnehagen kjenner æ den gode følelsen av jula i barnehagen-savne , savne og masse kos.Ha en fin dag med pynting og all aktiviteten rundt det å pynte treet, alle de gode fortellingene , tradisjonene dere bringer videre til barna om Bokn i gamle dager de er viktige.
Koser mæ i skolen med flere av de barna æ hadde i bh- mye "husker du "på ungene , "det har du lært oss Turid",sier de- da skjønner æ hvor viktig det var det vi gjorde.
Ei god førjuls uke ønskes dæ , hils til ungene og de voksne i bh fra Turid.

Refleksjon på livsvegen sa...

Så flott...
Hjå oss må vi berre ha plastikk..
Allergi er kjedeleg...
Men nydeleg sjå 1-2åringane kose seg med å pynte tre...

Ruth Bernssen Bø sa...

Det er ei stund sidan eg har vore vikar i barnehagen i førjulstida, men har gode minner om fine aktivitetsdagar.
Fullt program i fleire veker før jul, koselig.
Kos dykk dei siste dagane før den store dagen.

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Den bresken (einer) som vokser her er så lav at som juletre går den ikke ann. Men det må jo bli godlukt i stua når man får inn et sånt. Vi nøyer oss med greiner i dekorasjoner vi.

Fikk dere brukt hveten til noe i barnehagen, forresten?

Anonym sa...

Så koselig, da! Tror ingen får så mye julestemning som dere som jobber i barnehage:o) Snill mann har du også - som hjelper dere med juletre. Det må jo lukte alldeles nydelig, dette treet? Kos deg videre i adventstida! Klem fra meg**

Anne (Moseplassen) sa...

så flott en eine da! Staslig :D
Og så fint at han ordner dette til barnehagen :)

Randi sa...

Åå...så koselig da:-)
Vi har masse einer...men de er bare som små busker....ikke trær...men vi har jo alt mulig her jeg bor, gran, furu, edelgran og mye annet som jeg ikke aner hva heter.

Vi skal i skogen å hente juletrær hos ein bonde. Da tar vi med oss pølser på termos og varm drikke og koser oss...i år blir det som vanlig på svartsyndag.....som vi sier her i trøndelag:-)

Kos deg i førjulsstria...klem fra meg

Elisabeth sa...

Mannen min kommer hjem fra jobb lillejulaften, så da blir det pynting ilag med ungene.

Julegavetips fra meg;

http://deluze.blogspot.com/2009/11/pappa-og-hans-kamp-mot-kreft.html

FO - 2 sa...

Slike forberedelser og besøk setter nok barna ekstra stor pris på.
Det skaper gode minner. :)

Det var et fint eksemplar som ble valgt ut. Et flott juletre! :)

Hilde sa...

Så flott å ta vare på gammel kulturarv! Det var også en staselig eine busk - her blir de mer buskete fordi det kommer så mye snø og tynger de ned på vinterstid!
Det er en deilig tid å jobbe med barn dette - på skolen skal vi ha julekonsert med alle elevene i morgen og det blir veldig hyggelig - 300 syngende barn løfter nesten taket av en staselige kirken...
HIlde