lørdag 5. juni 2010

Litt av det som blømer i desse dagar.

Liljekonvall har eg ikkje sjølv, denne vakre buketten fekk eg av ei god venninne. Eg er uheldigvis allergisk mot ein del blomar med sterk lukt så desse har eg plassert på eit hagebord.
Rosa her har eg også fått. På eit anna bord står ei lita krukke med lobelia. I sinkstampen trivst takløk og sedum. Gentspirea fotografert på sitt vakraste. Bilde er tatt for nokre dagar sidan. Eg har fleire variantar av akeleier. Akeleier er ein av favorittane mine. Storkenebb høyrer også til mellom favorittane mine. No blømer den av rhododendronane som kjem sist. Eg har planta ulike sorter takløk ved foten av steinbedet. Denne skogsymra står ved sykkelen. Det gjer også jonsokkoll som er ein fin markdekkar. Det er fint med alle dei små blå "spira" som strekker seg "på tå".
GOD HELG :)

13 kommentarer:

Anonym sa...

Hei.Virkelig nydelig.Så deilig nå når det blomstrer og gro.Nydelig tid.Ha en riktig fin Lørdagskveld.Klem fra Bodil...

Anelias hantverk sa...

Härliga blommor i dessa tider! Liljekonvaljer är för mig riktiga midsommar blommor.
Ha en skön helg!

Laila -Karin sa...

Så vakkert med liljekonvall.
Nydelige blomsterbilder.
Klem

Anne sa...

Akeleiene, de våte med dråper på, nyelig vakkert bilde!!

Hulda sa...

Så mye fint som blomstrer i hagen din. Nydelig med rosa i emaljespannet.

Tullik sa...

Å, ja. Eg kan verkleg dela gleda med deg over ein slik fin blom som i forrige innlegg !! Eg er såå glad i slike enkle blomer som den anemonen du viser. Mange flotte bilder her og då !! Ha ein fin søndag !!

Viola sa...

Så flotte planter du har tatt bilder av og har i hagen din! Liljekonvall har en nydelig duft, synd du er allergisk, men den er sikkert kjempefin på hagebordet også kan jeg tenke meg.. Det er godt med sommer nå faktisk! Ønsker deg en god søndag og fine sommerdager! :)

sigrid sa...

Utruleg flott kome innom deg..
Liljekonvall er det faktisk her hjå meg, men er ikkje kome så langt at dei blømer enno...
Syns akeleiene er så fine :-)

God søndag!!

Dagrun sa...

For en fantastisk hage du har. Jeg blir like imponert hver gang du viser frem. Nydelige farger og blomster.

Ha en flott søndag! :)

Gamleheksa sa...

Det er virkelig full fart i Heimdalshagen for tida, skjønner jeg. Mye å kose seg med.
Jeg er som deg, må ha liljekonvall o.l. på litt avstand og ute. Men de er jo så yndige.

krepsemor sa...

Duften av liljekonvall er duften av vår og sommer! Nydelig...Takløk er en undervurdert plante, som jeg har fått øynene opp for, og nå har jeg kjøpt frø! Og lilla Rhododendron bare MÅ jeg ha. Krypjonsokkoll har jeg som bunndekker i bedet ved nedkjørslen, men nå også i plenen lenger borte! Den sprer seg, så pass på! Jeg prøvde med ugressfjerner i fjor, men den kommer igjen i år, så snart har jeg lilla plen =) Ha en fin dag!

Randi sa...

ååå....det er så mange vakre blomster du har....

Jeg har ikke plantet ut noe ennå. Bare i krukker....i og med at vi reiser bort og skal være borte i 2 uker, så er det like greit å vente til vi kommer hjem.

Her er det 9 grader og litt, regn og sol...sommeren lar vente på seg.

klem

Ninni sa...

Her var det en lekker samling blomster, du har så mye fint :) Nå kan vi virkelig nyte havene våre til det fulle, det er stadig små overraskelser som dukker opp. Jeg sådde så mye i fjor at jeg ikke husker alt :) Takløkene dine var så flott plassert :)
Liljekonvall er nydelig og innebærer gode barndomsminner for meg. Jeg har noen av dem i haven, de er like kjærkomne hvert eneste år. Så leit du er allergisk og ikke kan nyte duften, men de er jo fine og lyser opp på avstand også.