søndag 27. juni 2010

I krukker og kar.

I dag her me eit strålande sommarver her eg bur. I hagen trengs det ei hand både her og der. Der det lever og gror er det ikkje stillstand. Det er ikkje berre blomane som trivst, det gjer ugraset også! Då er det greit med det som står i krukker og kar, der kjem ikkje ugraset til på same måte. Men så er det fordeler og ulemper med alt for her må det vatnast. Dagleg! Og gjødslast ofte sidan moldmengda er avgrensa. Nå skal eg ut og pusle litt. Ingen store oppgåver i dag. I dag er det søndag og søndagane skal eg berre nyte, sitte i sola og sjå på det vakre rundt meg. Kanskje klippe og knipe litt visne blomar. Sjå på svalene sin akrobatiske flukt og høyre på den sprudlande sangen når dei set seg på ein straumkabel for å puste på og lovprise dagen og livet. Høyre på humlesurr og sjå på sommarfuglar som flagrar rundt på florlette venger.
Seinare i dag skal eg på hagebesøk til mi gode venninne Berit :) Gler meg til det :)
GOD SØNDAG :)

17 kommentarer:

Sylke sa...

Så fint du har det rundt deg. Det er flott når det blomstrer i krukker og kar. Ha en fin søndag! Klem

Ruth B. sa...

så fargerikt og fint du har det rundt deg.

Her vert det og mest avslapning i dag - ein slik flott dag må bare nytast.

God søndag.

Anonym sa...

Maa gratulere deg som er saa flink med blomster,eg har ikkje hage ennaa her rundt huset mitt siden det er nybyggd,saa eg er misunnelig!Klem fra Mona i Australia

sigrid sa...

Dette er utruleg vakkert!!

Ha ein flott søndag :-)

Vform sa...

Hej Marie!
Men oj vad många vackra krukor med blommor i du har :) Vet inte vilken jag ska välja om jag fick!

Härligt med sommarväder, vi har fint med sol nu!
Ha en skön söndag!
Kram Vivan

Laila -Karin sa...

Så mye flotte blomster hos deg .
Nydelig.
Har tenkt meg en tur på hagesenteret i moprgen .
Trenger litt påfyll rundt om .
Ha en fortsatt fin søndag.
Klem

northern Shade sa...

Your flowers in pots are blooming well. I especially like the little Campanula (bell flowers) you have growing in the containers, including the wicker basket. The mixed lobelia on the table are very charming. I love lobelia for the way it drapes over the sides of pots.

Enjoy your day of rest, although it is hard to just sit, and not get up to remove a dead bloom. :)

Anonym sa...

Hei.Så nydelig,vakkert.Så fint du har det utenfor.Riktig grønne fingrer har du.Ha en riktig fin Søndagskveld.Klem fra Bodil.

Bangchik sa...

Those are colourful and cheerful looking flowers. ~bangchik

Hilsen Bodil F.T. sa...

Dette var ei koselig hagevandring i hagen din. Du har mye vakkert!

Jette sa...

Det er virkelig smukt med alle dine små blomsterarrangementer. Hav en god søndag aften

Ninni sa...

Skal si du har frodige krukker og ampler! Særlig amplene dine var et syn :) Jeg falt så for den rosa i den lille hvite krukken, kjenner du sortsnavnet på den?
Det er så nydelig med sommer, å gjøre stort go smått i haven og alltid ha ting å pusle med ute - sette seg ned på en benk eller stol og nyte alt som foregår i bedene, ja - det er selve livet :)

naturglede/Randi Lind sa...

Noe så nydelig! Det blomstrer så fagert hos deg. Ønsker deg ei flott ny uke.Klemsiklem.

Gamleheksa sa...

Det trenger litt ettersyn alt dette ;) Litt vann og annen pleie. Men det er koselig å holde på med. Jeg må også ut og vanne litt nå. Sol og vind gjør susen. Men vi har høy til tørk på bakken, så været er perfekt.

Kathrine sa...

Du bor på en nydelig plass:) Har kost meg gjennom blogginnleggene under her som jeg ikke har sett på en stund.
Sverdiris er flott, den eneste irisen som vokser vilt i Norge, og trives med beina i vann. Jeg har mine i dammen og litt rundt omkring. Og bladene kan en bruke som oppstrammere i blomsterbuketter.

Nå har jeg nesten sluttet med blomster i krukker og kar. Noen igjen utenfor ytterdøra, og alle pellisene som får lufte seg ute på sommerstid. Ellers er det lite, for vi er mye borte i helgene, da drar vi på hytta vår og høst. Sommeren blir det litt ferietur også.

Og ja. Søndager skal en nyte også. Syns mange her er så bråkete på søndager. Tror en har godt av en rolig dag, uannsett om en jobber hverdagene og må ta helgen i bruk. De gamle her er flinke til å la søndagene være rolig, de yngre ikke så flinke. En trenger jo ikke bestille gravemaskin i hagen akkurat på en søndag? Litt respekt er jo ok også.

Ha fine sommerdager:))

Anne sa...

Skal da virkelig si du har blomster ja jente :-) nesten om et lite gartneri jo!! og jeg ser og ser og ser og henter både nspirasjon og idder av dine krukker og kar.

Men du..., blås litt godvær litt opp i landet...

Anneklem til deg.

Anne-Berit sa...

Skal si her var det blomster i mengder.Ser så koselig ut hos deg.Her blir det ikke så mye blomster i krukkene før vi kommer fra ferie,har bare plantet ut litt,og så har vi jo staudene i bedene selvfølgelig,så det er masse blomster her også.Men etter ferien skal det bli mer i krukker rundt omkring,det skal jo passes så hun som skal se etter her får nok med det som er,tenker jeg.Ha en fortsatt fin sommer,Marie,og kos deg i dine vakre omgivelder:)