søndag 10. januar 2010

Sugen på kunnskap.

Den 3.01 2010 kl 10.20 er dette bildet tatt. Det er seint lyst og tidleg mørkt i januar, men sola har snudd så det går rette vegen!
Dess meir eg lærer om fotografering dess meir ser eg kor lite eg kan. Derfor stod fotobøker på ønskjelista til jul. Resultatet blei to eksemplarer av Digital fotografi i praksis av Magnar Fjørtoft. Eg bytta den eine inn i Bedre bilder av Åshild Fagervik. Eg har skumlese i begge i helga og her er det mykje å sette seg inn i. Til no har eg fått fleire ting på ønskelista, mellom anna fotoshop av eit eller anna slag og fleire linser. Skulle gjerne vore med i ein fotoklubb også, må prøve å finne ut om det er eit eller anna som ikkje er for langt borte frå her eg bur. Største ønske er masse inspirasjon, overskot og lyst til å komme ut med kamera. Eg har ofte store planar, men dei blir ikkje alltid sette ut i livet. Det viktigaste er jo å kose seg med å ta bilde og ikkje stresse.

23 kommentarer:

Monicas Hage sa...

Då er vi to! Utrulig mykje å lære og veldig mange ønsker som dukkar opp etter kvart...;)Fotobøker står på mi ønskeliste også, spesielt den om digital fotografi. Men, gleda over å fotografere er det viktigaste av alt. Sjølv har eg kost meg på to turar denne helga:D

Bildet er nydelig som alltid:) Klem

GAWO sa...

Hei og godt nytt år til deg. Du har fått nyttige og hyggelige gaver til jul. Jeg har gjort samme erfaring som deg. Jo mer jeg fotograferer jo mer oppdager jeg hvor lite jeg kan. Jeg meldte meg inn i fotoklubb på slutten av året i fjor, med det resultat at jeg er blitt megakritisk til bildene mine. Det er sikkert fordi jeg har sett at så mange er så utrolig flinke. Men håpet er at jeg skal lære mer. Og så holder jeg fast ved det at det er like viktig og kose seg med fotograferingen, akkurat slik som du også tenker. I dag har jeg vært ute og lekt meg litt, men du verden så kaldt det var. Minus 17 hadde jeg på slutten men da sa jeg stopp. Stikk gjerne innom meg og se noen resultater.

Gamleheksa sa...

Har lånt den Åshild Fagervik-boka og den synes jeg var bra. Lykke til videre.

GAWO sa...

Du må ikke la deg skremme. Jeg tenkte i samme baner som deg, men da jeg endelig tok mot til meg og stilte på et møte ble jeg godt mottatt og det viste seg at nivået spente fra der jeg var (langt nede...) og oppover. Og jeg lærer i hvertfall at jeg skal prøve og finne andre motiver enn bare natur.Det tekniske får komme smått om senn. Så meld deg inn!!

Hulda sa...

Så ut til å være flotte bøker, begge to. Sikkert mange tips å finne i dem. Det er jo så artig å ta bilder! :)

Meta sa...

Hei, og godt nytt år! Kjekt å høre at vi er mange i samme båt...min erfaring er at "ting tar tid" og min følgesvenn her må være "tålmodigheten". Mitt forsøk på å ta bilder denne helgen ble mer eller mindre spolert av kulden. Du blir jo så kald på fingrene...i alle fall i -25 til -36 grader..;) Lykke til videre ut i det nye året, jeg følger deg gjerne og ønsker deg alt godt.

jodi (bloomingwriter) sa...

Lovely brooding sky...I can't read the post, but I enjoyed the photos.

Turid sa...

Å du er flink - vi ga i julegave ei slik bok til dattra vår og mann.
Ikke for at vi ikke trenger å lære , men......
Ønsker deg lykke til - håper boka svarer til forventningene.

Randi sa...

ja...da er vi mange...blir så glad som ett barn når jeg oppdager nye ting. Leser alt jeg kommer over...men stadig dukker det opp noe nytt. Og som du sier..en oppdager hvor lite en kan.

Nydelige bilde du har tatt...vakre farger. Blir aldri lei av å se de forskjellige fargetonene i himmelen.

Håper du får tid flere fototurer uken som kommer.
klem

Anne sa...

Les dem, og tror du det er noe for meg, gi nå endelig beskjed, for ja..., går nå med tanker om å bli medlem av en fotoklubb, men du vet, en synes selv en farer bare med småpjatt...

Berit T sa...

Ja det er samme tanker her også, og skulle absolutt vært en fotokubb i nærheten.
Fikk ny linse til jul med kurs, men selvfølgelig var kurset fullt, må i så tilfelle til Stavanger, men det blir nok ikke aktuelt.
Bøker låner jeg på bilblioteket av og til, prøver og feiler, husker litt og så glemmer jeg ut igjen, hadde vært så mye bedre å fått fortalt og vist.

Godt du har en jobb å gå til om dagene, men det er stusselig å komme til mørk stue uansett. Håper du har gode dager også innimellom, men det er tungt, det vet jeg.

klem til deg.

Anonym sa...

Hei.Nydelig bilde og fine bøker.Lykke til med lesinge.Ønsker deg en riktig fin Mandag.Klem fra Bodil..

Thusnelda sa...

Lykke til med studiene og eg gleder meg til å sjå utviklingen, synest du er kjempeflink allerede. Ha det fint.

sigrid sa...

Så kjekk ein hobby!
Flotte gåver til inspirasjon...
Syns du er flink eg, men ein kan vel alltids lære meir..
Ha ein flott mandag i di verd ;-)

Gunilla sa...

Hej Marie.

Jag önskar dig en fin fortsättning på det nya året.
Jagfår ta många bilder och kan använda bara några jag kan inte med kameran utan jag bara fotar. Skulle behöva sätta mig in i fotokonsten mera men det får bli senare.
En fotokurs skulle jag ochså behöva gå.
Du tar ju så fina bilder ändå.

Ha en riktigt fin dag
Kramen/Gunilla

Anonym sa...

Sånne bøker skulle jeg også hatt - men jeg er så utålmodig når jeg skal lære...:( Vil helst kunne alt med en gang, og det er jo ikke sånn det fungerer. Uansett hvor lite/mye du kan, så synes jeg du tar alldeles nydelige bilder - talent, kalles det:) Få høre hvordan det går, da! Ha en fin mandag! Klemmer**

Bangchik sa...

It is always fun to capture moments and present them here... in the blog, for memories. ~bangchik

Stine ♥ sa...

Jeg skulle gjerne lært mer om fotografering, tatt et fotokurs kanskje, men da må jeg kjøpe meg et skikkelig kamera først...

Ang svart ramme rundt bilder; du kan gjøre det i Photoscape.
Gå inn på Rediger og velg bilde. Under fanen Bilde nederst til venstre, velger du marger, svart bakgrunnsfarge og justerer størrelsen i feltet Marger. Håper du skjønte det ;)

Ha en fin dag videre!

Anne-Berit sa...

Er så enig,jo mer man lærer,dess mer ser man hvor mye man ikke kan og får lyst til å lære mer.Men det må være lystbetont.Kameraklubben her har av og til turer der vi skal ut og ta bilder sammen.Er egentlig ikke så glad i det,er kanskje litt sær,men liker best å rusle rundt for meg selv når jeg skal ta bilder.Men det er klart det er godt å ha noen å spørre til råds av og til.
De bøkene er sikkert ei god hjelp,ønsker meg også bøker om fotografering. Du er veldig flink syns jeg,bildene dine er kjempefine.Det har jeg forresten alltid syns.Kos deg med kameraet når du har lyst og føler for det,da blir fotograferingen gøy.
Klem fra Anne-Berit:)

RuneE sa...

Verdien av den boken kan jeg bare skrive under på - den beste norske jeg har lest!

Ida sa...

Nyttige og flotte gaver/bøker! :)
Jeg har den ene, "Bedre bilder".
Har bladd litt i den,
men må nok sette av tid til å sette meg skikkelig inn i flere ting.
Jeg knipser mye ut fra det mitt eget øye synes er fint...
Vi må uansett ha plass og rom for alle, både de glade amatørene og de mer ambisiøse fotografene.
Liker mangfoldet.

Kos deg mens du både knipser og leser, du også. :)

God tirsdag!
Klem.

MITT FARGERIKE sa...

Reknar med den er like god som førsteutgåva som eg har. Den var brukt i undervisning på Media og Kommunikasjon da min datter gjekk der for nokre år sidan. Lykke til med ei god bok!

GundaM sa...

-Og her sitter ejg og ahr ikke turt åpna bruksanvisninga enda...HUttitu masse sette seg inn i ja ser jeg.

Her er det for tiden mørkt når en drar og mørk når en kommer hjem så det blir lite foto men snart, snart kommer våren!!!

Klem til deg;)