lørdag 26. september 2009

Jonsok? Olsok?

Nei, dette er verken jonsokbål eller olsokbål sjølv om veret er slik me drøymer om at det skal vere på slike "bålkveldar". Dette bildet er tatt den 15. september. Siste sommardagen eller første haustdagen? Det kjem an på veret og ikkje minst auga som ser. Dette året vil eg seie det var den aller siste seinsommardagen her hos oss. På primstaven står det om "krossmesse" som er 14. september; No skulle kornet vere i hus og det var siste bufarsdag frå setrene.
Ikkje har me korn, ikkje har me seter og ikkje er det 14. september, men likevel blir det bufarsdag her hos oss idag. Me har sauer spreidd omkring på fleire små og større beite og idag skal me samle og flytte nokre av dei.
God helg :)

9 kommentarer:

Su Chua Phin 徐蔡斌 sa...

Very serene and beautiful ... a good place for relaxation :P

Randi sa...

Ser så vakkert og koselig ut hos dere. Håper dere har bedre vær enn oss ...her regner det og blåser det sånn at det ikke frister til å ut. Mne jeg må vel det iløpet av dagen.

Skal dele møblene etter farmor og farfar min i dag....jeg er spent på hvilken satter jeg får. Er jo så heldig at jeg liker ting som ingen annen ser seg hag i :-)

I går plukket jeg inn blomster...rosebuskene har masse knopper...men jeg tror nok ikke de berger....synd men sant. Skjønner ikke hvorfor de kom så sendt i gang.

Håper dere får en fin tur for å samle inn sauene.

Klem fra meg

Bangchik and Kakdah sa...

Lovely setting... cool and calm. So autumn comes with specific things to do and to expect.. I can only look at brown leaves here in Malaysia, thinking that's closet to autumn... haha. Cheers, ~bangchik

Anonym sa...

Hei.Så fint nydelig blir helt måløs...Dær kunne jeg ha tenkt meg å vært.Hær på Frei er det nå stom å regn huf huf...Får krype oppi soffan med strikking..Men det er vell ikke noe som heter dårlig vær men dårlig klær så skulle vell rigga på seg å gåt ut...Ha en riktig fin helg.Klem fra Bodil

Turid sa...

Kjenne flytte sjauen i kroppen-det er seks år sia vi slutta me sau , men følelsen går nok aldri helt bort.
Naturskjønt hos dere.
Håper du får mange fine høst dager fremover.

Anne-Berit sa...

Nydelige dager du har foreviget her.Gode å se på når regnet høljer ned.
Ha en god søndag:o)

STRIKKEMOR(O) sa...

For nokre nydelege bilder!! Vi har berre regn regn og atter regn her.....

Ruth sa...

Stemningsfulle bilete. Vakkert.
Ha ein fin dag.

Viola sa...

Så flotte skarpe bilder du har fått her, og det lyset i dem, virkelig flott! Vakker bygd er det også. Husker da vi var barn, da var det et stort, stort St.Hansbål. For oss barna virket det ihvertfall stort! :)