onsdag 16. september 2009

Hummar og kanari.

I helga var eg og mannen min på tur til Seljord på marknad. Me hadde reisefylgje og låg på same hotellet som halve nabolaget heime. Masse å sjå og hyggeleg samvær. Eg har kalla innlegget hummar og kanari, dette er vel kanskje litt feil for hummar og kanari var vel bortimot det einaste som ikkje var å få kjøpt på marknaden. Ikkje alt var tilsalgs. Desse dyra på dei første bilda var der for at folk skulle få sjå og klappe på dei. Denne vesle skjønne kalven hadde mammaen med seg.
Denne kraftkaren tok alt oppstyret rundt seg med stor ro. Flinke saueklypperar brukar ikkje lange tida på å frisere ein sau. Barn og dyr er ein fin kombinasjon. Lama er ikkje av dei vanlegaste husdyra i Norge ennå. Denne luringen har nok sett betre dagar, men han var nå litt tøff da. Det som var det aller flottaste på heile marknaden var avdelingen med brukskunst. Her var det fantastisk mykje fint å sjå. Dei som selde bunader reklamerte for varene på ein framifrå måte. Flotte festdraktar. Ei flott samling med rosemala fat. Dette fatet var det aller vakraste, iallefall i mine auge. Brudekjole i ei moderne utgåve, raud kjole og "blomestrødd"(brodert) slør. Kjolen var stileg, men strikkasokkar i tjukk tova ull var spesielt. Her er ein vakker dåpskjole omsydd av ein selskapskjole. Lua er ei prinsesse verdig! Elles var det flotte keramikkarbeid, glaskunst, smykkekunst mm. Ute var det boder med "tusen ting" og annakvar bod selde spekepølser. Utanfor sjølve marknadsplassen var det også masse boder, her var det spesielt mange som selde antikk og brukt.
Eg tok ikkje så mange bilde frå sjølve marknaden, men eg kjem til å lage fotostory over heimturen som gjekk over Haukelifjell pynta i vakker haustdrakt.

14 kommentarer:

Hulda sa...

Her må det jammen ha vært noe for en hver smak. Så fine dyr, og koselige, nasjonale ting å se på. :) Sikkert veldig kjekt!

sigrid sa...

Så kjekk ein marknad..
Mykje betre enn sånne DAGAR som dei fleste bygder har i løpet av året..
Her har bygda sine dagar i løpet av helga, mest pengemas frå borna, men også litt kjekt og soaialt ;-)
God natt!

Trollkåno sa...

Å, der skulle eg gjerne vore...har tenkt på det, men det er litt langt å reise....
Ha ei fortreffeleg helg, då..med bloggedametreff!!!!

Tatyana@MySecretGarden sa...

I love the costumes, and plates, and everything!

Anonym sa...

Hei.Takk for titten.Virkelig mye fint å se.Er så kjekt med dyr og brukskunst.Dær kunne jeg tenkt meg å vært.Ha en riktig fin Høstdag.Bodil

naturglede sa...

Så trivelig. Dit har vi snakket om å reise en gang. Gøy med sånne markeder. Gleder meg til fjellbildene dine. Fin dag til deg:)

Liv sa...

Dyrsku'n er fantastisk moro. Det var fast innslag i livet mitt dei åra eg gjekk på skule i Telemark, men det er lenge sia. Skulle gjerne ha sett den brukskunstutstillinga. Ser av bildene dine at de må ha vore flott;)

Og no er det duka for bloggtreff - eg skulle gjerne vore med, men det er ikkje alt ein røkk over. Eg er med "i ånden". De må kosa dokke masse!

Kathrine sa...

Virkelig mye forskjellig ja:) Flott okse og!
Her til oss er det Rennebumarknaden som er den beste, men har aldri fått kommet meg dit enda. Det peier å være mye juggel og fjas på mange av marknadene, men noen er heldigvis uten og:))
Gleder meg til bilder fra hjemturen og.

Ha en fin dag:)

Viola sa...

Her har du tatt bilder av mange fine bruksting, festdrakter og det hele! Den røde bryllupskjolen falt mg i smak :) Og så mange flotte dyr! Lamaer er morsomme synes jeg. Gleder meg til å se innlegget fra Haukelifjell :) Jeg har et bilde derfra på innlegget mitt idag :) Ha en flott dag! :)

Anne sa...

Der skulle en jammen ha vært du!! Noe så stilig da gitt, de bunadene og de kjolene..., drømme drømme men innbller meg at det faktisk koster mer enn "flesk" :-) hva nå det utrykket betyr!!
Flesket rundt midja kunne de nå fått gratis i alle fall!!

Det er vel nå en skulle vært pakket og klar til tur sørover da :-(( Du det hadde vært kjekt det også ja, hører allerede hva dere ler og skravler!! Smiler bare ved tanken jeg faktisk. Håper nå Ida fikk til å blitt med også, eller ble den turen for tøff for henne med den kneet???

Reiser nå i morgen vi to også, og så får vi nå i løpet av helga holde kontakt med sms vet du .-))

Hils de andre tuperlurene så mye nå da, gi hver og en en god varm klem fra meg, og du!!! Marie!!! slit deg ikke ut, det er husmødre du får å besøk og ikke noen tertefine frøkner som forlanger opvartning, husk det.

Lykke til alle sammen og god varm klem spesiellt til deg fra Anne.

Su Chua Phin 徐蔡斌 sa...

... what a wonderful way to learn the culture and history.

Thanks for sharing Marie :)

Thusnelda sa...

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ den søte kalven, har ALLTID drømt om å få vere på ein gard. Bunadane var KJEMPEFINE. Takk for titten.

Jorunns hverdag og meddelelser sa...

Jeg elsker marked der man kan både beskue og kjøpe noe.
Så staselige festdrakter.
Husker fra skoledagene da vi brukte liv med stropper til strømpene.
Ha en fin kveld:D

Maria Berg sa...

Räven var helt klart COOL.
Häftigt att se gamla kläder och så välarbetde dom var.

Grattis fotokurs för man köpt Canon undra om dom har det här i sverige också?

Det är bara att leka med kamera både små å stora djur som katterna och dina kor. Blommor och insekter är mina favoriter men jag och fånga dem på blommor eller som dom halvt gömmer sig i den är läckert som dju gjort.
Under vintern blir det etra spännnade att fånga alla snökristaller och du har ju redan börjat med alla dessa härliga vaten droppar,

Maria Berg