lørdag 20. desember 2008

Godt med tette hus!

Haust og vinterstormar er vanleg her på kysten, men i år har me hatt lite av det. I dag derimot har det ruska skikkeleg frå nordvest. I Boknasundet som er innaskjærs gjekk sjøen grov med skumtoppar på. Huset ligg i le for nordvesten så rundt dørene her var det nesten stille til tross for at me høyrde stormen dura skikkeleg. Dei som bygde huset her i si tid visste kva dei gjorde!
Eg må innrømme at eg ikkje var ute og målte krefter med stormen. Eg har vore inne og målt krefter med støvsugaren og moppen. Så no er det stort sett pynting og handling av mat som står igjen.
I morgon er det "svartesøndag". Siste søndag før jul var tidlegare den einaste søndagen i året som ikkje var raud på kalenderen. Denne søndagen skulle huset vaskast til jul. Elles var det veldig strengt med kva som var lov å gjere på ein heilagdag. Eg har ikkje tenkt å vaske i morgon, eg skal pakke inn dei siste julegåvene og ta julepynten ned frå loftet. Utpå dagen skal eg hente eldstejenta på flyplassen, det gler eg meg verkeleg til! Ein dag eller to seinare kjem "midtimellom", det gler eg meg også veldig til!
Hjarteknusaren på bilde under er minstemann hos oss som liten gutt. I dag fyller 24 år i! Her leikar han med morfar. No har morfar vore borte i mange år, men han er i minna våre.
Kjære "minstemann": Gratulerer med dagen! Velkommen heim til jul!

26 kommentarer:

Kathrine sa...

Koselig innlegg, og flotte bilder! Skjønner det rusker litt ned til deg. Har ei venninne som bor på Kvitsøy(lenger sør enn du det?)De har hatt endel ruskevær, og mere kommer vist.
Hatt noen kast her og noen dager. Men vært rolig i dag.
Ønsker deg en fin søndag, Marie:-) Klem

Lille meg sa...

Dere har storm og uvær, da er det godt å være inne i tette hus,ja.
Vi har hatt fint vær idag. Det har vært veldig glatt her, så ille at jeg har funnet det best å være inne. Men nå er det verste over, og jeg tør både å gå og å kjøre....
Vi har hatt vind noen dager før her, den har rufset opp isen, så nå er mye av den borte.
Også i min barndom var det slik at på "svartsøndagen" var det lov å gjøre arbeid, ellers var hviledagen hellig. Dessverre er det lite forskjell på ørk og helg i våre dager. Men jeg gjør heller ikke husarbeid på søndager, det er 6 dager ellers i uka til å gjøre sånt på.
Så koselig at du får barna dine på besøk i jula! Skjønner godt at du gleder deg til det.
Ha en fin 4. søndag i advent!:)

Nunne sa...

Så koselig at du får heim julebesøk!
Og så artig bilde av minstemann og morfar...ser du kor de to kommuniserer...! :)
Jul er nærhet mellom familie og venner... Deilig tid, sjøl om jeg syns det er trist at eldstemann vår blir uten ungene i jula.. Han ble vraka da den minste gutten deres var ett år, og juleaften er den kvelden i året som er VERST... da blir det gjerne endel sterke følelser og tårer. I fjor var ungen emed pappa, da var vi sammen, dem og vi. I år skal de med mamma. Fryktelig vondt når sånn skjer. Ingen trøst å si at så mange opplever det,det er vondt!
Mest for ungene, som vil være både med mamma og pappa.
Ønsker deg ei god helg.
Jeg har fått bror min på besøk, fra Arendal. Han skal til sønn sin i Bodø på juleaften. Ellers er huset vaska og bare treet venter på pynten...men det tar vi sent i mårra kveld, tror jeg.

Anne-Berit sa...

Oisan,han gikk virkelig kvit innpå fjorden hos dere,skikkelig ruskevær.Gratulere med minstemann sin bursdag.Koselig bilde av han og morfar.Man sakner de som ikke er med oss lengre spesielt mye i høytidene,og jula spesielt.Ønsker deg en fin fjerde adventshelg,så kos at dine "søte små" kommer heim til jul,blir nok godt for mor det tenker jeg.

Petunia sa...

Gratulerer med dagen til minstemann! De vokser til disse ungene, du!
Det har ikke vært så gale vær her i dag. Litt vind og noen byger, men skal ikke klage.
Tror vinden har kommet ganske så fra sør og da ligger vi i le her i fjellsiden.

Timotei sa...

Så koselig du skriver! Ser for meg at du går rundt og ordner i stand og pynter mens du venter på at ungene skal komme hjem til jul. Her er det også siste vaskinga og pyntinga som står igjen. Jeg pynter aldri før på lille julaften. Det siste som skjer den dagen er pynting av juletre.Kos deg videre med de siste juleforberedelsene!

Anonym sa...

Enda et koselig innlegg fra ei koselig dame:) OG grattis til minstemann! Tenker du også synes tiden flyr? Har dere ikke noe snø? Pleier dere ikke ha det om vinteren? Dere er vel vant til litt ruskevær, her har det vært flott i dag, med litt snøbyger innimellom. Det er bra, for det må være litt snø til jul! Kos deg med 4. og siste søndag i advent i morgen. Klem fra meg**

Lawstude sa...

we almost have the same subject on our current post. gloomy skies on a sea. of course, you showed more. beautiful christmas shots.

Anemone sa...

Jammen kan man se at det blåser kraftig ja, ser jo sjøen går helt hvit jo :-) men det er nå ikke det som menes meg hvit jula da...

Skjønner meget godt at vinduspuss ikke blir helt det samme i dette været nei. Mannen her tilbø seg å komme meg til unnsetning med føneneren da, er nå søt også da vet du :-)

her står baing på programmet denne svart-søndagen. Vi bare må ha en Suksessterte til jul, vår favoritt det skjønner du.
Ha en super duper søndag da Marie, damen her skal i gang med å male mandler!!

naturglede sa...

Så koselig å se og lese. Ble helt i stemning av de fine gullkulene. Her har vi hatt sol og fint noen dager, så jeg blir i vårstemning:) Ha en fin fjerde advent:)

Juni sa...

Tusen takk for hyggelig kommentar inne hos meg, og du er hjertelig velkommen!
Nå har jeg lest meg nedover sidene dine og jeg liker det jeg ser så jeg tror nok at jeg vil ape etter deg og legge deg på min leseliste også. Det er hyggelig å bli kjent med nye mennesker her i bloggverdenen. Den - bloggverdenen - er nokså ny for meg også, og det er mange ting jeg ikke kan eller forstår ennå.
Vi har hatt skikkelig ruskevær her også. Flaggstanga til naboen blåste over ende, men drivhuset mitt står ennå - heldigvis.

Fin søndag til deg!

ArneA sa...

bilde 2 er flott.
Drygolin bilde

Ida sa...

Kos deg med pynting til jul i dag Marie, mens du venter på dine som kommer hjem til jul snart.
God søndag! :)

Utrolig flott bilde (nr. 2) av været der hos dere.
Her pisker regnet på rutene i dag og. Vinden har heldigvis avtatt en del.

Gamleheksa sa...

Åhh, så koselig når barna kommer hjem til jul (selv om de er store). Det er liksom det som er jula, når alle er samlet.

Kos dere masse, ha en flott jul og vær glad forfedrene bygde i le. Vind er noe hærk!

Klem fra Toten

GAWO sa...

Takk for hilsen til mitt jubileum. Nå håper jeg at du gjorde som du sa - gikk og kjøpte deg blomsterbuketter, for de fortjener du virkelig. Du står på sent og tidlig og trenger å jubilere litt selv. :-)
Koselig å lese innlegget ditt her. Har tenkt på deg i dette uværet. Gratulerer med minstemann sin bursdag.

Berit sa...

Gratulerer med minsten, ja hvor går tiden???
Koselig når du får samlet alle, da er det nok trivlig.

Litt av et vær, har ikke vært utfor dørene, bare kost meg inne. Ikke merker vi vinden så godt heller lenger, for det er blitt så høge trær rundt oss som tar av.

Ha en fin kveld videre.
Klemmer herfra.

Tina sa...

Hei, takk for koselig kommentar inne hos meg! Nå skal jeg legge en koselig en hos deg, for det var et skikkelig fiint innlegg og nokså rørende og syns jeg, med det gamle bildet av minsten og morfar..;) ja igår var det et skikkelig blåsevær, det reiv i bilen da jeg kjørte hjem etter handel, jammen godt man ikke er avhengig av båt! Det har vel dere vært tidligere, der du bor? ;) ha en riktig fiin jul! Tina :)

Anonym sa...

very beautiful post

I wish you, Merry Christmas and a Happy New Year

Velkommen sa...

Hjem til jul ja - det må være rart når barna blir så store. Det går så fort og det er både fint og vemodig (og jeg hørtes ut som min farmor på 88....:)) God jul og grattis med lillegutten. Hanne

Karin A sa...

Fina bilder! Hoppas du får en riktigt god jul...

Kram Karin

Sonja sa...

Ønsker deg en riktig GOD JUL og et GODT NYTT ÅR.

Lena sa...

Ja, det er bra! Nydelige bilder. Ha en god jul!

Steinbokkjen ;o) sa...

Tusen takk fø at du e du!
Set stoooooooor pris på deg og kommentarane dine.
Ynskje deg og dine kjære ei vidunderle hærle avslappande nyyydle God Jul og et fenomenalt Godt 2009! Gler meg t fortsettelsen her i blogglandia!
julaklem

Koselig koselig sa...

Ja vi skal minnes de som ikke er her lenger i blandt oss. Det er godt det.
Jeg savner mormoren min ekstra nå og oldemor også for den sakens skyld.

Jeg ønsker deg en riktig god jul og håper du får alt du ønsker deg!
Ha en fredfull og fin juletid.

Juleklem fra Mette

Stine ☆ sa...

Skikkelig ruskevær dere har hatt. Det har blåst godt her i sør også, og da er det godt å kose seg inne med juleforberedelser.
Koselig å få ungane hjem til jul tenker jeg. Jeg skal sjøl hjem til mine foreldre og feire julen der, sammen med bror og søster med mann og datter. Gleder meg veldig til det :)
Klem

Torsdag sa...

Jeg ønsker deg og din familie en trivelig jul og et flott nytt år.
"FROHE WEIHNACHTEN"
Hartmut