tirsdag 19. februar 2008

Utanfor allfarveg. / A walk through an outlying field.

Skodda heng tungt over Bokn i dag. Det er blikkstille og sju grader. Eg og eit par venner la ut på tur. Turen gjekk først langs ein grusveg, deretter gjekk me ein sti vidare gjennom utmarka. Turen tok omlag to timar. Vegen er lett å gå og det køyrer sjeldan bilar her. Landskapet er vakkert sjølv i skoddetungt ver. Dråpane hang som glasperler på kvar kvist og strå. Dei speglar av ein ein grå himmel. Me kjem etter ei stund til gammalt kulturlandskap. Her står nokre hus og hytter. Hyttene ligg fint i terrenget.
Det er ennå bær på kristornbuskane. Me har nesten ikkje hatt snø i vinter og fuglane har nok funne annan mat. Snøen kan ennå komma og då blir buskane fort reinska. Bortsett frå bæra var det ingen prangande fargar. Her er det ton-i-ton i grønt og brunt. I det me gjekk over på stien høyrde me det klemta i ei mengd sauebjøller, ein stor flokk med villsau dukka opp over ein bergknaus. Dette er landskap dei stortrivst i. Trolsk stemning. Bileta er tatt mellom klokka 10.30 og 12.30, ikkje mykje dagslys i dag. Gammal gardsveg, her andar det av fred. Fuglane har ikkje begynt på vårsongen ennå.
Stien gjennom utmarka er merka, greit for dei som ikkje er kjende. Kjekt å gå fleire i lag, men det er ikkje alltid like lett å få det til å passe på dagtid. Ein stor flat stein, ei "bru som bind" stien saman. Denne flotte einerbusken var sikkert tre meter høg. A couple of friends and I went for a two hours walk today. The weather was very foggy, but mild and calm. We walked through a beautiful landscape.

29 kommentarer:

eie sa...

Det var masse flotte bilder."Tungt å. grått har vi også det i dag.Får håpe på bedre vær i morgen.Men som sakt kan vi få mye sne enda.
Takk for hyggelig kommentar på bloggen min!!!

Kathryn sa...

Good afternoon, Marie! Beautiful scenery. Thank you for sharing your walk with us. Is your dog a boxer?
What is his name? I've added your blog to my blogroll!
What a gift you are! Kathryn, plantwhateverbringsyoujoy.com

dot sa...

What a beautiful place you have to walk! It looks like the trail might be on the side of a mountain. I'm wondering what the red is on the tree.

GundaM sa...

Takk for en flott turopplevelse Marie.
Vakkert!

Og så de villsauene der oppe i skråninga da ;)

Fortsatt fin kveld!

Hobbyhuset-Merete sa...

Takk for turen!!
koseleg å få sjå bilder frå turen du har vore på i dag..mange flotte bilder du har teke :o) ha ein fin tirsdsagskveld, Marie!

eba sa...

Nydelig tur, nydelige bilder! Altfor lenge sidan eg har fått gått meg ein tur i skog og mark som det heiter....

Du, det innlegget ditt om sko (igjen!) heldt meg vaken i går kveld, og skapartrongen bobla, så det vart eit kort utav det, og eg har lyst å sende det til deg. Du får det dersom du gir meg adressa di på min mail, men gjer det så snart som råd, for om ei veke reiser eg vekk, og blir borte i 2 månader....

erna.bodil@c2i.net

;)

Kjerstis Hjørne sa...

så fine turbilder. min lille turveninne (bichon frise) ligger og sover nå. Ho har vært ute og hoppet i snø som er dypere enn ho er høy.. (Ca 30cm snø)

Kalvene du har blogget tidligere ser så koselige ut. er glad i dyr, og alle dyrebarn er jo så skjønne.

kjersti

Hulda sa...

En tur i skogen er fint, uansett hvordan været er, syns jeg. Du har tatt noen fine bilder. Ser det var en stor hund med på turen også. :)

dot sa...

Hi Marie, I was referring to the red marking on the tree in the eleventh picture.

dot sa...

Thanks for your reply. That's a great way to mark a trail. I should have known but I guess my brain just wasn't working. lol

Kostas sa...

Splendid the photographs marvellous post, amazing macro

kate smudges sa...

I enjoyed walking with you ... the scenery is so beautiful. I love the sheep climbing on the big rocks.

Robin's Nesting Place sa...

Lovely scenery and great pictures. Thank you for sharing your walk with us.

Piondröm sa...

Vilka fina naturbilder du tagit, verkar vara en underbar plats att bo på.
MVH Ken

elin1976 sa...

Jeg ser dere har tåke dere også....trodde det skulle bli fint vær i dag men nå når jeg ser på værmeldingen så ser det ikke bra ut.
Har hatt denne tåken nå i 4 dager...VIL HA VÅR....Fikser du det til meg Marie?

Lene sa...

Marie - jeg sier tusen takk for turen. Den var riktig så fin denne formiddagen - trolsk stemning og kakao på thermosen. Jeg vandrer gjerne sammen med deg igjen - en glede å få være med :) Flott avbrekk fra eksamenslesning.

Ha en fin dag, Marie :)

HildeS. sa...

Tusen takk for turen i ord og bilete:)
Eg har nett vore ute på tur, ikkje så lang som din, men 1 time gjere godt den også:)

RuneE sa...

Tusen takk for en nydelig tur! Jeg likte spesielt det bildet ditt av rognebærene med dråper på.

Ha en God dag!

Anemone sa...

Takk for at du tok meg med på tur, selv om det ikke ble forbrent en eneste kalori...

Anonym sa...

Det såg deilig ut. Takk for turen!! :D

naturglede sa...

Så koselig det så ut der! Skulle gjerne vært med deg på den turen. Takk for at du deler med deg, og forteller så koselig:)

Forgjengelige ting sa...

For en flott tur!! Den var sikkert frisk for både sjel og sinn! Skulle gjerne ha gått den siten der! Du kan kose deg både ute og inne. Fint å ha det slik!!

Anna--Flowergardengirl sa...

What a wonderful walk. I really enjoyed the photos. We are going to have a week of crazy weather. You don't know if it's Spring or Winter. The soil in that area looks very rich. Seems like a peaceful place to live. Very pretty pics today.

Anki sa...

Å jøye meg,for noen flotte bilder Dere har hatt dere en flott tur. Kjenner jeg gleder meg til vår og lysere dager Jeg jobber jo på dagen, så denne årstiden er det jo nesten ikke råd å komme seg ut på tur på dagtid annet enn i helgene.
Ønsker deg en fin torsdag, så snakkes vi!

Klem fra meg :-)

Ida sa...

Takk for en fin tur sammen med deg! :) Nydelige bilder fra ett landskap preget av vinteren. Vakkert.

Frances sa...

Marie, thanks for taking us along on your scenic hike. I loved seeing the beauty of nature through your eyes.

Frances at Faire Garden

Randi sa...

Ser jo nesten ut som om høsten har tatt tak hos dere. Men bildene var flotte, jeg syns all vær er spennende foto vær. Men jeg må helst ute i naturen.
I går hadde vi en fantastisk fullmåne, rundt den var det en stor hvit ring. Jeg snublet flere ganger fordi jeg gikk stort sett og glante opp i himmelen...hihihi.

Ha en flott uke

Klem

pts sa...

marvelous post.

Anonym sa...

WoW...some really captured shots!